FOTBAL  »  NATIONALA  »  FINLANDA - ROMÂNIA 1-1

Ilie Dumitrescu a criticat dur un „tricolor”, imediat după fluierul final din Finlanda: „Să-i dea de gândit! Iordănescu ar trebui să aibă o discuție el”

George Pușcaș / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
George Pușcaș / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2022 23:53 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 00:20

FINLANDA - ROMÂNIA 1-1. Ilie Dumitrescu, fostul mare jucător al naționalei României, l-a taxat pe George Pușcaș pentru una dintre ocaziile irosite în finalul partidei de la Helsinki, încheiată 1-1. Vârful a irosit un contraatac periculos al „tricolorilor”, încurcându-se în driblinguri la o fază pe care putea scrie gol.

Ilie Dumitrescu nu a trecut peste faza care ar fi putut schimba deznodământul partidei de la Helsinki. Imediat după fluierul final, Ilie Dumitrescu i-a reproșat atacantului de la Genoa individualismul de care a dat dovadă în faza respectivă. În poziție de 2 contra 1, Pușcaș a refuzat să deschidă jocul în lateral, fiind deposedat de un fundaș finlandez după ce a încercat un dribling în plus.

România, ultima în grupă și după meciul cu Finlanda! Putem evita totuși retrogradarea în lumea a 3-a
Finlanda - România
România, ultima în grupă și după meciul cu Finlanda! Putem evita totuși retrogradarea în lumea a 3-a

llie Dumitrescu l-a criticat dur pe George Pușcaș: „Să-i dea de gândit! Iordănescu ar trebui să aibă o discuție el”

„Pușcaș nu dă dovadă de altruism. Trebuie să interpretezi faza așa cum ți-o cere jocul. În momentul în care antrenorul te pune pe banca de rezerve, tu nu trebuie să demonstrezi nimănui că poți să faci diferența. 

Interpretarea ar fi fost alta. (...) Ce s-a întâmplat ar trebui să-i dea de gândit, Iordănescu ar trebui să aibă o discuție cu el”, a spus Dumitrescu, la emisiunea „Digi Sport Special”. 

Cele mai tari imagini din confruntarea Finlanda - România, surprinse de Raed Krishan, fotorreporterul Gazetei

+28 FOTO

Clasamentul în grupa României de Liga Națiunilor

1. Bosnia11p
2. Muntenegru7p
3. Finlanda5p
4. România4

Dacă vom termina pe locul 3

  • rămânem în Liga B din Liga Națiunilor
  • e poziția care practic nu înseamnă nimic, nici în bine, nici în foarte rău
  • păstrăm șanse de a fi la baraj, dar deja depindem de multe variabile
  • sigur vom fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile CE

Dacă vom termina pe locul 4

  • retrogradăm în Liga C din Liga Națiunilor, acolo unde în acest moment evoluează echipe precum Gibraltar, Feroe, Lituania, Kazahstan, Cipru, Luxemburg
  • nu avem șanse să ajungem la barajul pentru Campionatul European prin Liga Națiunilor, cel mai important obiectiv pe care îl aveam în această competiție
  • rămânem în urna a 3-a pentru tragerea la sorți a preliminariilor CE, astfel că va trebui să trecem peste cel puțin una dintre cele două echipe aflate peste noi în grupa de preliminarii

Citește și:

Vocile Gazetei » Finlanda - România, comentat live pe GSP de Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea și Remus Răureanu

Geambașu, după remiza „tricolorilor” în Finlanda: „Departe de a fi o echipă mare, nici măcar una compactă, această variantă de România ne-a făcut o promisiune. Se poate construi ceva”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
costeltudor
costeltudor  •  24 Septembrie 2022, 14:14

Poate spune cineva un meci bun făcut de pușcaș ??? Nu înțeleg de ce se tot insista cu el §?

necion
necion  •  24 Septembrie 2022, 12:33

Puscas n0ai nicio treaba cu fotbalul tata,nu te mai chinui singur si lasa-te de nationala,esti paralel cu fotbalul!

dandana
dandana  •  24 Septembrie 2022, 11:15

Pușcaș atâta poate. El nu trebuie adus la națională, mai bine aducem un copil să-l călim. Tot ne batem cu pumnul în piept ca aducem ce este mai bun. Oare? Cine a fost bun aseară dacă pasa de gol a dat-o tot Bancu? Pe bune la ultimele 4 puncte câștigate, Bancul a contribuit la 4 prin munca lui. Dar putem să-l criticam ca a dat pasă greșită, și aici mingea aia nu trebuia sa ajungă la el niciodată la câți jucători erau pe lângă el. Acea minge trebuia trimisă departe noi fiind presați. Dsr na.... Noi știm cu mingea. Acolo au greșit toți, ești presat o arunci nu dai posibilitatea sa greșești. Oricine putea greși. Noua ne lipsește minte și încredere în fotbal. Și atacanți care cred ca trebuie sa cazi imediat ce bate vântul. Dacă erau crescuți cu mentalitatea sa lupte, azi aveam atacanți. Dar cum au fost învățați mulți sa cada, azi varul îți dă în cap cu toată prefăcătoria

Vezi toate comentariile (10)
Comentează