FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - GEORGIA U21

Florin Bratu, după primul meci ca antrenor al României U21: „Nu am ce să le reproșez jucătorilor, am o echipă inteligentă”

Florin Bratu +11   FOTO
Florin Bratu

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021 23:14 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 23:42

Florin Bratu (41 de ani), selecționerul naționalei U21 a României, a comentat egalul din primul său meci la conducerea reprezentativei de tineret, 1-1 cu Georgia U21. 

La Voluntari, tinerii „tricolori” nu au putut trece de selecționata U21 a Georgiei. A fost 1-1, cu golul României fiind reușit de Ianis Stoica în prima repriză. După meci, Bratu s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi, dar a atras atenția că rezultatele contează, chiar și cele din meciurile amicale. 

„Eu decid cine joacă!” » Florin Bratu, prima reacție după ce a fost atacat de Florin Manea + de ce nu l-a titularizat pe Drăgușin
ROMÂNIA U21 - GEORGIA U21 1-1
„Eu decid cine joacă!” » Florin Bratu, prima reacție după ce a fost atacat de Florin Manea + de ce nu l-a titularizat pe Drăgușin

Florin Bratu, după România U21 - Georgia U21: „Nu mi-a plăcut că am luat gol, în rest sunt foarte fericit”

„Am trăit cu puțină teamă, iar atunci când ai teamă ești pus în gardă. E normal pentru că avem 24 de jucători noi și nu știam reacția lor. Am văzut foarte multe lucruri pozitive, altele din care vom învăța. Am încredere că din acești jucători se va forma o generație bună.

Avem undeva între 50 și 60 de jucători din străinătate, Liga 1 și Liga 2 pe care îi urmărim. Lucrurile nu sunt simple, trebuie răbdare. Trebuie să încercăm să nu pierdem, să ne luptăm cu toți adversarii. Nu e simplu să închegi lucrurile într-o săptămână. Am văzut determinare bună la toți jucătorii, nu am ce să le reproșez. Putem extrage lucruri bune și mai puțin bune iar la următoarele acțiuni să corectăm ce e de corectat”, a spus Bratu la TVR 1.

Întrebat de ce a făcut primele schimbări așa târziu (minutul 71), selecționerul a spus: „Stăteam destul de bine pe teren, acopeream foarte bine zonele. În acel moment echipa era bine echilibrată, îmi doream să nu destabilizez blocul funcțional. Fiecare dintre ei, de la antrenament, dar și la jocuri, trebuie să-și câștige locul. Este lucrul pe care-l doresc”. 

Bratu a adăugat: „Sunt meciuri amicale, dar noi suntem judecați după rezultate, asta am învățat în cariera mea și de jucător și de antrenor. Nu mi-a plăcut că am luat gol, în rest sunt foarte fericit de atitudinea jucătorilor, că mesajele pe care le-am transmis la antrenamente le-au pus în practică, asta îmi arată că am o echipă inteligentă”. 

România U21 - Georgia U21 // foto: Raed Krishan - GSP
România U21 - Georgia U21 // foto: Raed Krishan - GSP
România U21 - Georgia U21 // foto: Raed Krishan - GSP
România U21 - Georgia U21 // foto: Raed Krishan - GSP
România U21 - Georgia U21 // foto: Raed Krishan - GSP
+7 FOTO

Mă bucur că am marcat dar nu mă bucur că nu am câștigat. Sunt mândru să port tricoul României, încerc să dau totul, nu prea putem sărbători, pentru că nu am câștigat. Suntem la început de drum, avem nevoie de puțin timp până se formează relațiile de joc. Putem ajunge cel puțin în semifinale la Campionatul European. De ce nu?, putem să visăm. 

- Ianis Stoica, România U21

Sperăm că de la meci la meci vom fi mai omogeni. Va trebui să muncim mult mai mult, să formăm un grup frumos, o familie și să vă facem mândri. Trebuie să ne pregătim foarte bine la echipa de club, iar la națională vom avea amicale. Va trebui să dăm tot ce e mai bun din noi. 

Mister are încredere în noi, trebuie să muncim. Nu cred că există rivalitate aici, aici suntem o familie. Eu cu Șerban chiar suntem prieteni, a fost o ieșire de moment (la Rapid - FCSB 1-0, n.r.), mi-am cerut scuze separat față de el. Nu contează de la ce echipă venim, trebuie să dăm totul. 

- Antonio Sefer, România U21

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Atac DUR la Florin Bratu, înaintea amicalului de azi: „E o rușine ce face! Nu poți să-ți bați joc de el în halul ăsta”

„Intrusul” Macedoniei în Liga 1: „Vă batem cu 1-0. Avem un superselecționer!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
138672209828437
Gelu Oanca  •  08 Septembrie 2021, 08:46

Bratule,tu esti bucuros ca jucatorii sunt inteligenti, ca fotbal nu prea stiu aproape nimic. Va adunat Dumnezeu pe toti circarii pe la nationale, RADOI,BRATU si LOBONT, mari antrenori.

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  08 Septembrie 2021, 08:10

...zise primul INTRUS la capitolul...INTELIGENTA!

bridges
bridges  •  08 Septembrie 2021, 00:33

Un alt rebut de antrenor venit pe filiera Digi. Antrenori facuti in studiou, stand de vorba cu Vali Moraru.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează