FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUPERLATIVELE GSP

VIDEO EXCLUSIV Regretul lui Florin Niță, cel mai bun fotbalist al anului 2021: „Am avut o șansă și trebuia să tragem de ea”

Florin Niță // FOTO: Imago
Florin Niță // FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 19:26 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 20:42

Florin Niță (34 de ani) a fost ales „Fotbalistul român al anului” în ancheta Gazetei Sporturilor, datorită unor evoluții foarte bune la Sparta Praga și pentru naționala României.

În interviul acordat Gazetei Sporturilor, goalkeeper-ul a vorbit despre campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022 și a dezvăluit că cel mai mare regret al său este ratare barajului pentru turneul final din Qatar.

Florin Niță, fotbalistul român al anului, despre metodele lui Mirel Rădoi: „Tot timpul a avut aceeași viziune”
GALA GSP 2021
Florin Niță, fotbalistul român al anului, despre metodele lui Mirel Rădoi: „Tot timpul a avut aceeași viziune”

VIDEO Florin Niță: „Cel mai mare regret e că nu suntem cel puțin la baraj"

- Ai fost titular și înger păzitor la echipa națională. Ai avut prestații excelente, dar, din păcate, vedem încă un Campionat Mondial la televizor. E chiar așa mare diferența între noi și restul?
- Nu este o diferență mare, dar acum am avut ghinion. Băieții și-au dorit, au dat totul pe teren, iar eu îi vedeam după fiecare meci că erau supărați și că voiau mai mult. Dar, din păcate, asta e, atât s-a putut!

- Suntem noi prea slabi? Sau celelalte țări pe care le băteam cândva s-au întărit?
- Nu e vorba de pregătire, pentru că majoritatea colegilor de la echipa națională joacă în străinătate. Acolo nu poți să spui că nu se antrenează sau cine știe ce fac. Pur și simplu atât s-a putut...

- După retragerea lui Ciprian Tătărușanu, antrenorul a mers pe mâna ta în poarta naționalei. Ai simțit o presiune puternică la început?
- Sincer, am avut o teamă, pentru că era ceva cu care nu mă mai întâlnisem și mă gândeam că o să simt o presiune după ce Ciprian, care a avut un parcurs lung la echipa națională, a spus stop când nimeni nu se aștepta. Chiar mă gândeam că o să am probleme pentru că toată lumea aștepta de la mine să fac lucrurile pe care le făcea Ciprian! 

- Dacă ai rezistat, înseamnă că ai făcut ce trebuia.
- Mi-am văzut de treaba mea, am vorbit cu antrenorii de la echipa națională, care mi-au zis direct: „Tu să-ți vezi de treaba ta și nu face nimic mai mult decât ceea ce știi!". Am avut rezultate bune și le mulțumesc că i-am simțit alături!

- Crezi că la baraj am fi avut vreo șansă? Am fi jucat cu Italia și, dacă o eliminam, aproape sigur cu Portugalia.
- Acesta este cel mai mare regret, că nu suntem cel puțin la baraj. Dacă aveam sau nu șanse e greu de spus. Nu ai de unde să știi chestia asta. Poate prindeai într-o zi mai puțin bună echipa cu care jucai și se putea întâmpla ceva. Am avut o șansă, trebuia să tragem de ea, dar n-am reușit și asta a fost. Clar, cel mai mare regret al anului e că nu am prins măcar barajul de Mondiale!

Citește și: 

Am putea afla selecționerul! » Informații de ultimă oră: discuție decisivă la București

Naționala României, un capitol închis pentru familia Lucescu: „Și Răzvan are aceeași filosofie ca mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează