FOTBAL  »  NATIONALA  »  GALA GSP 2021

EXCLUSIV / VIDEO Florin Niță, fotbalistul român al anului, despre metodele lui Mirel Rădoi: „Tot timpul a avut aceeași viziune”

Mirel Rădoi, fostul selecționer al României 
FOTO: Imago Images
Mirel Rădoi, fostul selecționer al României FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 11:33 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 11:56

Florin Niță (34 de ani), „Fotbalistul anului” în tradiționala anchetă a Gazetei Sporturilor de final de an, a descris cum a decurs colaborarea pe care a avut-o la echipa națională cu fostul selecționer Mirel Rădoi (40).

  • Sub comanda lui Mirel Rădoi, Florin Niță a devenit titularul din poarta primei reprezentative a României.
  • Portarul de la Sparta Praga a fost cel mai bun „tricolor” în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022, primind doar 8 goluri în 10 meciuri. 

Florin Niță: „Mirel Rădoi a vrut mereu să vină cu ceva nou” 

- În ultimii ani la lot ai lucrat cu Mirel Radoi, un antrenor tânăr. Ce avea Mirel special? Spune-ne ceva ce nu știu suporterii despre fostul selecționer?
- Cu Mirel am lucrat și la Steaua. Mă rog, FCSB. El tot timpul a avut aceeași viziune, a fost implicat, a vrut mereu să vină cu ceva nou. A adus mentalitatea lui de luptător! E clar că fiecare antrenor are filosofia sa și transmite ceva jucătorilor. Asta e menirea unui antrenor, să monteze jucătorii pentru fiecare meci.

- Ți s-a întâmplat după un meci al echipei naționale să ai o răbufnire, după reacțiile oamenilor? 
- Sincer, am văzut foarte multe răutăți. Din acel moment am luat decizia să nu mă mai uit la niciun fel de comentariu. Chiar dacă sunt lucruri pozitive sau negative, am preferat să le ignor complet. Oricât de bine ar fi, cu siguranță va veni cineva să spună că „nu e bine așa, nu trebuia făcut așa”. Oameni negativiști. Chiar n-aș vrea să jignesc pe cineva...

- În România, se știe că toți se pricep la fotbal și la politică. 
- Așa este, așa este. Mergem înainte! Eu am preferat să mă delimitez complet, să nu mă mai uit la comentarii. Pentru că nu vreau să mă încarc cu lucruri negative, iar în urma supărării respective să mă duc acasă să fiu nervos, să fiu diferit cu soția, cu copiii.

Colaborarea dintre Mirel Rădoi și FRF s-a încheiat la finalul lunii noiembrie. Sub comanda lui Rădoi, prima reprezentativă a încheiat pe locul 3 grupa J din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022, obiectivul fiind a doua poziție în grupă, care ar fi asigurat participarea la cel puțin primul baraj pentru turneul final. 

Mai multe știri despre echipa națională: 

FRF, tot mai aproape să numească noul selecționer » Joi, întâlnire cu favoritul lui Burleanu și Stoichiță

Naționala României, un capitol închis pentru familia Lucescu: „Și Răzvan are aceeași filosofie ca mine”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
sakamoto
sakamoto  •  25 Decembrie 2021, 10:36

nirel ratzoi este un antrenor fantastic! Peste 20 de ani, va fi un bun incepator. Singura calitate a dinsului:este prazar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează