FOTBAL  »  NATIONALA  »  ATAC

Florin Prunea, un nou atac la conducerea FRF: „Am ajuns ciuca bătăilor prin Europa! În ultimul an am primit peste 200 de goluri”

Naționala U20 a României
Naționala U20 a României

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2023 11:36 / Actualizat marti, 28 martie 2023 13:12

Florin Prunea (54 de ani), fostul portar al echipei naționale, a atacat în termeni duri Federația Română de Fotbal, în urma unui nou eșec înregistrat luni, când naționala U20 a României a pierdut cu scorul de 0-4 în fața Norvegiei U20, într-un meci amical. 

Fostul internațional l-a luat în colimator și pe Mihai Stoichiță (68 de ani), directorul tehnic al FRF, care spunea în urmă cu câteva zile că România poate deveni campioană europeană de tineret. La o zi distanță, România U21 pierdea împotriva Portugaliei, 0-2, într-un amical jucat pe Stadionul Steaua. 

Strigătul unui dublu campion cu FCSB: „Suntem ai nimănui”
FCSB
Strigătul unui dublu campion cu FCSB: „Suntem ai nimănui”

Florin Prunea, atac la oficialii FRF: „Și dacă îl aducem pe Mourinho la naționala U 20 tot nu mai avem ce să facem și tot de râsul Europei o să fim”

„România campioană europeană la U 21? Hai să mai așteptăm un pic. Hai să așteptăm până la meciul cu Spania că o să vedem noi ce campioană europeană la U 21 vom deveni. Atunci vom vedea cum și dacă acest domn Mihai Stoichiță ne ia la mișto. Sau mai bine zis, cât oare ne mai ia la mișto! Așteptați încă puțin și o să vă convingeți.

Florin Prunea, un nou atac la conducerea FRF: „Am ajuns ciuca bătăilor prin Europa! În ultimul an am primit peste 200 de goluri”
Florin Prunea

Dar meciul cu Portugalia U 21 l-a văzut? Voi mă întrebați acum și de U 20 și de meciul cu Norvegia, nu? Păi, ce vreți să facă Pancu? Să joace el? Omul ăsta nu are ce să facă. Lucrează cu marfa pe care o are la dispoziție, iar la aria de selecție e jale. Și dacă îl aducem pe Mourinho la naționala U 20 tot nu mai avem ce să facem și tot de râsul Europei o să fim. 

Nu ai cum să faci rezultate dacă tu aduci jucători de prin Liga 2 și poate chiar a treia. Păi, noi avem un fotbal normal la Liga 2? Voi credeți că acest campionat de Liga 2 crește în valoare cu echipe care nu au dreptul de promovare sau cu echipe care nu pot retrograda, că mai găsim noi o soluție să rămână X sau Y tot în Liga 2? De fotbalul de la Liga 3, ce să mai vorbim. Ăla e ținut doar pentru voturile de la alegeri. 

Nu ai cum să faci rezultate la U 20 și nu ai cum să ai jucători în formă cu fotbaliști de mâna a treia sau mai rău. Nici măcar Ianis Stoica că nu mai crește în valoare. Observ că nici pe la U Cluj nu joacă, deci ce să facă la U 20?”, a declarat Florin Prunea, potrivit Prosport. 

Florin Prunea, după ultimele rezultate ale naționalelor: „Suntem de tot râsul, iar noi visăm una și alta”

„Însă, știți ce e cel mai dureros lucru? Vreau să vă uitați pe rezultatele naționalelor noastre din ultimul an. Am primit peste 200 de goluri și cred că vreo 30 doar în ultima lună. Suntem de tot râsul, iar noi visăm una și alta. 

Sub acest sistem de la FRF am ajuns ciuca bătăilor prin Europa cu aceste naționale ale noastre și stați liniștiți că o să vină decontul și pentru regula aia U 21”, a mai spus Florin Prunea, conform sursei citate. 

Florin Prunea, în urmă cu 3 zile: „Urmează 20 de ani tragici”

În urmă cu numai câteva zile, Florin Prunea făcea o previziune sumbră, după ce România U19 a fost bătută cu 0-4 de Norvegia U19, la Turul de Elită din Franța. 

„La ce avem acum pe teren la echipele naționale de juniori, vor urma 20 de ani tragici. Uitați-vă la ce este acum... M-am uitat la U19, luați jucătorii de acolo. Opt, nouă dintre ei joacă în Liga 2 și Liga 3. Știți ce înseamnă ligile astea acum, la nivel de competiție? 

Liga 2 are o echipă fără drept de promovare pe locul 1 (n.r. - CSA Steaua) și un play-off fără competiție, pentru că locurile 2 și 3 promovează direct, iar locurile 4 și 5 dau baraj. 

Iar la Liga 3 vorbim despre salarii de salarii de 10-12 milioane, acolo nu vorbim despre fotbal profesionist, ci despre amatori”, a afirmat Prunea la emisiunea „DigiSport Matinal”.

VIDEO. Alexandru Iliuciuc, despre relația cu Florin Prunea: „Borcea mi-a zis să nu-i spun lui Prunea că o să joc”

Citește și: 

Adrian Porumboiu, tranșant înainte de România - Belarus: „Ăia, săracii, sunt «împachetați»”

I se urcă în cap lui Edi Iordănescu! » Gestul la care au recurs cei 3 jucători este fără precedent: „Cu Puiu sau cu Pițurcă n-ar fi îndrăznit nimeni”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
reflector
reflector  •  28 Martie 2023, 15:46

Punea o hahalera de ***..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

boribgue
boribgue  •  28 Martie 2023, 13:57

Inca nu reusesc sa inteleg ce are regula U21 cu faptul ca juniorii nu au abecedarul fotbalului modern. O regula menita sa promoveze juniorii, fiindca altfel, antrenorii ar baga numai camerunezi de 35 de ani, e blamata pentru rezultatele dezastruoase. Dar cluburile finantate de primarii si consilii, nu au vina ca fac orice altceva mai putin sa investeasca in juniori? Astia sunt juniori antrenati ca acum 30-40. Cum se antrena Prunea, asa se antreneaza si ei. Ca fotbalul a evoluat si e la cu totul alt nivel acum, e partea a doua.

Cormiz
Cormiz  •  28 Martie 2023, 13:43

Și ce sa facă federația? L-aadus pe Daum. 5-0 în Armenia și 1-1 cu Muntenegru cu 11m ratat în minutul90+4.Ati tăbărât pe el., ca vreți antrenor roman. A venit Contra, n-a fost bun, a venit Mirel a încercat-o revigorare l-ați certat și pe el, a plecat, Edi niciun-a început ca a-ți tăbărât pe el în rafale, din interese diverse. Cineva are interesul sa dezbine. Asta e adevărul. Iar Prunea e cap de lista. Ca la Sindicat, nimic nu e bun. Sa venim noi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează