FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Florin Prunea, revoltat după anunțul lui Tătărușanu: „O să vorbesc cu el. Nu e posibil așa ceva!”

Anunțul lui Tătărușanu a luat prin surprindere pe toată lumea +14   FOTO
Anunțul lui Tătărușanu a luat prin surprindere pe toată lumea

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 noiembrie 2020 12:04 / Actualizat sambata, 21 noiembrie 2020 12:53

Retragerea lui Ciprian Tătărușanu (34 de ani) din echipa națională continuă să provoace ecouri în fotbalul românesc. Florin Prunea, fost portar important al „tricolorilor”, a mărturisit că va încerca să-i schimbe decizia goalkeeper-ului.

Prunea, un aprig contestatar al lui Răzvan Burleanu, vede Federația vinovată pentru decizia lui Ciprian Tătărușanu: „Nu e posibil ca președintele FRF și directorul tehnic să nu știe nimic despre asta”, a afirmat Prunea, care e de părere că Tătărușanu a luat decizia pe fondul supărării. 

„Aș vrea să îl felicit pe Tătărușanu pentru întreaga carieră la națională. Îl felicit, este un băiat deosebit, dar cred că putea să mai joace fără probleme.

L-am văzut supărat, cred că a luat o decizie la supărare. O să vorbesc cu el, să văd ce s-a întâmplat, pentru că nu este posibil ca un asemenea jucător să se retragă de la națională, iar președintele Federației și directorul tehnic să nu știe nimic”, a afirmat Prunea recent, la emisiunea „Digi Sport Special”. 

Scrisoarea lui Ciprian Tătărușanu de retragere din naționala României

Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!
- Ciprian Tătărușanu, pentru FRF.ro

Ciprian Tătărușanu la echipa națională: 

  • 73 de meciuri
  • 71 ca titular
  • 69 de goluri primite
  • 6.409 minute
  • 29 de victorii
  • 27 de remize
  • 17 înfrângeri

Citește mai multe știri despre retragerea lui Tătărușanu de la națională:

MM Stoica, mesaj special pentru Ciprian Tătărușanu, după retragerea din echipa națională: „Transmit cu mâna pe inimă că «Tataris» este unul dintre cei mai mari steliști”

Ciprian Tătărușanu la națională, un deceniu în șapte pași » O colecție de amintiri amestecate în sânul unei reprezentative mofturoase, împrietenită cu eșecurile în lanț

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
mgexpert
mgexpert  •  22 Noiembrie 2020, 11:45

..mda Prunea face și desface.. vorbește el cu Tătărușanu, îl transferă pe Mirel Rădoi la Craiova.. ce mai, face de toate, mai puțin un singur lucru, să-și vadă de treaba lui. Era bine dacă-și vedea de treaba lui, mai cu seamă, și-n celebrul meci cu Suedia de la CM.. Un scandalagiu care se tot bagă-n seamă pe la tv.. Altfel, Tătărușanu (care va mai apăra cred vreo 4-5 ani, cel puțin) a spus cu subiect și predicat cum stă situația. Dacă l-a dezamăgit cineva, cred că a fost presa care a sărit să-l facă praf după boacăna de la Milan, în loc să-l susțină, așa cum desigur că ar fi meritat.

1056403804392940
Felix-daniel Pinga  •  21 Noiembrie 2020, 18:01

Ca o gluma, scrie și in manual ca dacă nu știi sa ieși pe centrări nu e stres, au fost și alții mai slabi ca tine și te vor susține. Acum pe bune, caracterul celor doi indivizi e deja demult (re) cunoscut, deci comentariile sunt de prisos.

sorinache
sorinache  •  21 Noiembrie 2020, 17:31

O să vorbească el cu Tătă! Asta e tare. În ce calitate? Prunea mai bine vorbea cu Gică Popescu și să iasă la timp pe centrare când trebuia nu acum, când se dă deștept în toate.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează