FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA, AZI, 21:30, TVR 1, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Florin Răducioiu le-a sugerat ”tricolorilor” la Radio GSP reţeta pentru o mare victorie cu Franţa: ”Fiţi curajoşi!”

Articol de - Publicat marti, 06 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 septembrie 2011 23:32

Fostul internaţional crede că trupa lui Piţurcă e capabilă să treacă de Ribery şi compania chiar şi fără serviciile lui Mutu. Şi îi mai sfătuieşte pe actualii internaţionali să aibă permanent reacţie împotriva ”cocoşilor”


După peste jumătate de an în care s-a izolat de presă, preferînd să ducă un trai mai discret, alături de familie, în Italia, Florin Răducioiu le-a făcut ieri o surpriză fanilor săi şi ai "naţionalei": a venit în studioul Radio GSP, unde, vreme de peste un ceas, a discutat deschis despre viaţa sa din ultimele luni. Şi, bineînţeles, n-a ocolit subiectul partidei-eveniment de pe Naţional Arena, România - Franţa, pentru care a şi sosit în ţară, invitat de FRF.

"Avem toate atuurile de partea noastră"
"Toată lumea îşi doreşte ca echipa noastră să se califice, fie şi de la baraj. Sigur că nu va fi simplu împotriva lui Ribery, dar cred că putem să învingem. Acesta e mesajul pe care doresc să-l transmit băieţilor de azi: să fie curajoşi, să dăm goluri, să avem reacţie! Şi publicul le va da o motivaţie fantastică şi îi va împinge către victorie, aşa că avem toate atuurile de partea noastră pentru trei puncte. În cazul în care vom pierde, n-ar avea nimeni să le reproşeze ceva dacă vor demonstra pe gazon atitudine şi sacrificiu", a explicat Răducioiu.

Îndoială şi aplauze către Piţi
Iar Florin vine şi cu alt argument: "Credeţi că noi, în '94, n-am fi avut motive să ne temem de Columbia sau de Argentina? Dar am intrat cu toţii montaţi, încrezători şi hotărîţi să mergem mai departe. Asta înseamnă coeziune şi forţă mentală, de grup. Cu Franţa e nevoie şi de aşa ceva!".

În interval de numai cîteva minute şi-a schimbat discursul referitor la Victor Piţurcă. Mai întîi, a simţit nevoia să amendeze o declaraţie a antrenorului, pe care o văzuse afişată pe ecranul televizorului din studio: "Uite, Piţi zice că Franţa e favorită! Asta nu e bine! Ce transmiţi tu către echipă? Nu-mi place!".

Dar nu s-a sfiit apoi să aplaude în toată regula, în direct, atunci cînd l-a urmărit pe selecţioner spunînd în conferinţa de presă că România merge la victorie: "Bravo! Asta e! Aşa trebuie, să plecăm la luptă hotărîţi şi să nu dăm adversarului senzaţia că ne e frică".

"Mutu are o viaţă foarte complicată"
Iar Piţurcă l-a mai încîntat pe Răducioiu şi din alt motiv: decizia radicală din cazul Mutu - Tamaş. Florin explică: "Adrian e un jucător cu talent foarte mare, pe care nu şi l-a valorizat la maximum. A avut mereu probleme disciplinare, o viaţă particulară complicată şi plină de necazuri. Mutu trebuia să fie un exemplu pentru tineri, în teren şi în afara lui. Ar fi putut să se apropie la «naţională» de ceea ce a reuşit Hagi, numai că e o mare diferenţă între Gică şi Adrian, iar asta o repet, cu toate că atunci cînd am mai spus asta s-a iscat un adevărat scandal fiindcă eu îl critic pe Mutu".

Şi Radu duce mai departe discursul legat de situaţia "Briliantului": "E incredibil cum a reuşit să facă probleme pînă şi unor antrenori cum sînt Piţurcă şi Răzvan Lucescu. Mă apucă şi rîsul cînd mă gîndesc la faptul că, în Generaţia de Aur, marile probleme erau doar acelea că mai fuma cîte unul o ţigară. Lui Prunea, de exemplu, i se mai făcea poftă să tragă un fum, dar în rest era linişte!".

"Nu l-aş mai chema niciodată pe Adrian"
Verdictul e fără recurs: "Sincer, dacă aş fi Piţurcă, nu i-aş mai chema niciodată la lot. Nici pe Mutu, nici pe Tamaş. Mai ales că Adrian are şi acel precedent după dezastrul din Serbia, cînd a fugit din cantonament ca să bea cu nu ştiu ce persoane dubioase. Eu aş merge mai departe cu echipa pe care o am la dispoziţie, fiindcă şi cu ea putem cîştiga".


"Mutu are o şansă de a-şi pune în valoare calităţile la Cesena, dar regret că nu-l mai vedem la echipa naţională. Putea să facă diferenţa, să dribleze şi să sclipească în unele meciuri. A făcut însă prea multe greşeli"
FLORIN RĂDUCIOIU

România - Franţa, meci din preliminariile CE 2012, se joacă azi, de la ora 21:30 şi va fi transmis în direct de TVR 1 şi DolceSport şi liveTEXT de gsp.ro, unde comentăm împreună.

Clasament Grupa D
1. Franţa 7 5 1 1 11-3 16p
2. Bosnia 7 4 1 2 10-7 13p
3. Belarus 8 3 3 2 6-4 12p
4. România 7 3 2 2 10-6 11p
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8p
6. Luxemburg 8 0 1 7 1-15 1p

Ce meciuri mai sînt de jucat:
6 septembrie: ROMÂNIA - Franţa; Bosnia - Belarus; Luxemburg - Albania
7 octombrie: Bosnia - Luxemburg; ROMÂNIA - Belarus; Franţa - Albania
11 octombrie: Albania - ROMÂNIA; Franţa - Bosnia

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
kromophobia
kromophobia  •  06 Septembrie 2011, 13:09

Asta e ala care pe aeroport spunea:"Cum se zice la voi

nikonist
nikonist  •  06 Septembrie 2011, 11:31
Postat de steaua1986forever pe 06 Septembrie 2011, 10:51

omul facea misto...:))) si da, raducioiu a fost un fotbalist extraordinar de talentat..insa a avut mintea lui lutu, dodel sau blocnotes.

ai mintea in colturi...

steaua1986forever
steaua1986forever  •  06 Septembrie 2011, 10:51
Postat de nikonist pe 06 Septembrie 2011, 03:31

daca a ajuns un stelist ca tine sa vorbeasca in acest mod de Raducioiu...m-ai lasat fara replica!

omul facea misto...:))) si da, raducioiu a fost un fotbalist extraordinar de talentat..insa a avut mintea lui lutu, dodel sau blocnotes.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează