FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

Fostul masor al naționalei, Victor Hexan, care se află și în staff-ul lui Lucescu la Șahtior, dezvăluie că a fost sunat de mulți ”tricolori”: ”Nu va fi liniște la lot”

Articol de - Publicat sambata, 14 mai 2016 00:00

Unul dintre masorii demiși de la reprezentativă, Victor Hexan, anticipează că despărțirea bruscă de staff-ul medical, cu numai o lună înainte de Euro, va produce neliniște printre jucători.

Bărbatul care lucrează și pentru Șahtior crede că "nu va fi o atmosferă bună în săptămânile următoare. Am primit multe telefoane de la băieți, nu vreau să dau nume ca să nu le facem probleme. Toți erau blocați de ceea ce s-a întâmplat. Pentru fotbaliști, masorul e omul de suflet".

"Există o simbioză specială"

Reproduce dialogul cu unul dintre ei: "Mi-a zis «Tete, te ocupi de atâția ani, îmi știi fiecare milimetru de pe mușchi, îmi cunoști tabieturile, și-acum o să vină un necunoscut în care nu pot să am încredere. Ești sigur că ai citit bine mesajul de pe telefon legat de îndepărtarea ta?». I-am simțit dezorientați. Poate mulți se gândesc «Aaa, hai domne, vine alt masor, care-i problema?». În realitate, între jucători și masori se creează o simbioză specială".

Și vine cu un exemplu legat de Contra, din urmă cu mai mulți ani: "M-a chemat la el să-l ajut să se refacă după o accidentare. Primul lucru pe care l-am întrebat a fost «Cosmin, crezi că eu sunt cel care te poate pune pe picioare? Ești convins?». Răspunsul a fost pozitiv. Vreau să spun că dacă nu există o mare încredere între fotbaliști și masori lucrurile nu funcționează cum trebuie. E la mijloc și o chestiune mentală, nu doar fizică. Sincer, mi-e milă de noii băieți care vor veni acum. Vor avea o misiune imposibilă. Ca să-i înveți pe jucători, să deprinzi cum să lucrezi eficient cu ei, îți trebuie măcar jumătate de an".

"Ai luat 15 kilograme de pe mine!"

Completează cu o poveste din lotul actual: "Panti avea probleme de lombosciatică, era îngrijorat. L-am luat la o ședință serioasă de masaj, cu tehnici de elongație, iar când s-a dat jos de pe masă arăta ca alt om. «Tete, ce mi-ai făcut? Parcă mi-ai luat 15 kilograme de pe mine, așa mă simt!»".

"M-a întrebat și Mircea Lucescu despre situația cu staff-ul medical. Nu pot să vă spun cum a reacționat. Părerea mea e că dânsul nu va mai ajunge niciodată să stea pe banca României"
Victor Hexan, fost masor națională

"Nu e problema de bani în povestea cu îndepărtarea staff-ului medical. Eu am lucrat 8 ani gratis la lot. Dar ceea ce au făcut cei din federație se numește haiducie, nu respect. Când una promiți și alta faci, asta e: haiducie! Iar Gabi Bodescu e primul care ne-a mințit. A și încercat constant să ne dezbine"
Victor Hexan, fost masor națională

16.000 €brut au încasat masorii primă de calificare la Euro. Contractele inițiale le-ar fi dat dreptul să primească 45.000 de euro, adică 25% din cuantumul maxim distribuit jucătorilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
sevilla_1986
sevilla_1986  •  14 Mai 2016, 10:58

Cea mai mare greseala pe care o puteau face acesti diletanti din fruntea FRF...sa schimbi stafful medical ...cand mai sunt cateva saptamani inainte de startul CE!

andy_2008
andy_2008  •  14 Mai 2016, 10:37

Asta e de neinlocuit.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează