FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Lupii tineri sar la masculul Alfa » Ianis Hagi și Răzvan Marin, nemulțumiți de tacticile lui Rădoi

Răzvan Marin și Ianis Hagi
Foto:frf
Răzvan Marin și Ianis Hagi Foto:frf

Articol de - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 08:00 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 09:07

Folosit integralist doar în partida cu Liechtenstein în această „triplă” a naționalei, când a mai prins 15 minute în Islanda și 28 cu Macedonia de Nord, mijlocașul Răzvan Marin (25 ani) a sărit la Rădoi, la finalul partidei de la Skopje.

„Nu sunt mulțumit să vin la echipa națională ca să joc doar un meci, cu Liechtenstein. Sunt nemulțumit și pentru rezultat, dar și fiindcă n-am jucat mai mult în aceste meciuri. Acum mă gândesc doar la echipa de club. 

Nu am avut nicio discuție cu selecționerul de ce nu am jucat mai mult. Sunt nervos, sunt supărat și nu vreau să spun mai multe! O să mă duc la echipa de club, să joc pe poziția pe care dau cel mai bun randament”, a spus Răzvan Marin, jucătorul lui Cagliari.

Ceva mai târziu, la conferința de presă, Mirel Rădoi a aflat de reacția elevului său de la jurnaliști. A părut surprins și a evitat să răspundă: 

„Ce a spus Răzvan Marin? Părea sau era supărat? Eu dacă aș avea o problemă cu un jucător, nu aș veni s-o discut în fața presei. M-aș duce întâi să vorbesc cu el și după aceea v-aș răspunde”.

Ianis Hagi și Răzvan Marin vor să se impună în naționala lui Rădoi

Surse din apropierea naționalei susțin că nu e întâmplător că Ianis Hagi și, acum, Răzvan Marin sunt cei care au criticat modul de lucru sau deciziile de alcătuire a echipei ale lui Mirel Rădoi. „Lucrurile sunt mai vechi, de pe vremea lui Contra. 

+37 FOTO

Ianis și Răzvan vor să se impună ca lideri ai vestiarului. Cei doi sunt foarte buni prieteni, iar Hagi junior chiar ținea foarte mult să-l aibă pe Marin alături de el, în teren. 

A fost atunci acel conflict între generații, la națională, cel despre care vorbea Nicolae Stanciu, la sfârșitul preliminariilor pentru EURO 2020, după ce ne bătuse Spania cu 5-0. Acum, cei tineri sunt mai mulți, dar numai Ianis Hagi și Răzvan și-au permis să-și facă publice nemulțumirile față de antrenor. 

Au și ei un statut, au crescut, joacă în străinătate, au o cotă și vor să se impună. Dar nu pot fi lideri dacă nu joacă mai mult la națională. În plus, au și o relație specială cu Rădoi, care îi cunoaște de când erau mai mici”. 

Întâmplător sau nu, doar în meciul cu Liechtenstein Ianis Hagi și Răzvan Marin au fost titulari. În Islanda, amândoi au fost rezerve și au intrat spre final. Iar la Skopje, primul n-a mai făcut parte din lot fiindcă a fost depistat cu Covid, cu o zi înaintea partidei.

Ianis, supărat pe tactica lui Rădoi

Răbufnirea lui Răzvan Marin la adresa selecționerului nu a fost primul episod de acest gen. După înfrângerea de la Oslo, 0-4 cu Norvegia, din noiembrie anul trecut, Ianis Hagi a criticat stilul lui Rădoi. Nu a pronunțat nume, dar era evident către cine se îndreptau nemulțumirile sale.

„Este un rezultat la care nu ne-am așteptat. E dezamăgire mare, dar nu asta e fața echipei naționale. Am prins din nou o zi mai puțin bună. Despre faptul că nu am avut ocazii trebuie să-l întrebați pe selecționer! Alergi 4-5 minute după minge și când ai mingea la picior nu mai poți să faci nimic, îți pierzi energia, suflul, poți doar să scoți un fault”. 

Apoi, a continuat: ”Suntem la început de drum cu noul selecționer și nu am putut aplica pe teren ce ni se transmite de pe margine. Supărarea este mare, nu vreau să spun vreo prostie din acest motiv. Fotbalul este un sport colectiv, noi nu am jucat bine. S-a simțit pe teren, s-a văzut la TV, când colectiv nu joci bine, individual nu poți da randament, dar eu cred că avem jucători care pot face diferența”.

Eu sunt doar un jucător, încerc să-mi fac treaba pe teren. Nu se pune problema să renunț la națională, sunt prea tânăr
- Răzvan Marin, după meciul cu Macedonia de Nord

15milioane euro este cota de piață a lui Răzvan Marin, cea mai mare din lotul convocat ultima oară de Rădoi, el fiind urmat de I. Hagi și Cicâldău, ambii cotați la câte 6,5 milioane euro

Vezi și:

Răzvan Marin, pus la punct de un nume important din Liga 1: „Nu faci așa ceva, dacă ești profesionist! Jucătorii trebuie să tremure în fața antrenorului”

Mirel Rădoi, luat la țintă: „Abordare greșită și nesănătoasă! Unde-i mingea-i și grămada”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
talpaiadului
talpaiadului  •  10 Septembrie 2021, 18:17

Cand ai un jucator precum Razvan Marin care joaca titular in serie A si-l bagi doar pe final de meci si nici macar pe postul lui, se poate spune ca-ti bati joc atat de el cat si de echipa. Nu se poate interpreta altfel aceasta situatie. Echipa nationala trebuie alcatuita prin folosirea celor mai buni jucatori romani, fiecare pe postul pe care joaca la echipa de club, altfel nu au cum sa dea randament.

stranger55
stranger55  •  10 Septembrie 2021, 15:46
Postat de Tony Bryder pe 10 Septembrie 2021, 12:36

Man Sorescu Codrea Markovic = zéro barat Sant sigur ça daca jucau Marin si Ianis varfuri era mai bine de o mie de ori asa ça nu mai comentati

"Man Sorescu Codrea Markovic = zero barat "... Ianis si Marin, zero taiat în patru. Cum sa câstigi un meci în care nu ai NICI O OCAZIE?...CUM?????

caminero
caminero  •  10 Septembrie 2021, 14:35
Postat de elgabri pe 10 Septembrie 2021, 11:18

Masculul geamuri si usi .

Ce nu-țiconvine? Știe omul să fierăstruiască antebrațul? Știe!Cine mai e Alfa ca el?!? deși, era bine să fie Alfa-Beta-izat, și nu cu diplome de la Chișinău filiala Tiraspol.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează