FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONERI

NEWS ALERT FRF negociază cu alți doi antrenori: „E o premieră”

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a declarat că Federația a reluat negocierile cu Ladislau Boloni. Noutatea este însă că federalii au pornit discuțiile și cu alți doi antrenori: Adrian Mutu și Edi Iordănescu.
Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a declarat că Federația a reluat negocierile cu Ladislau Boloni. Noutatea este însă că federalii au pornit discuțiile și cu alți doi antrenori: Adrian Mutu și Edi Iordănescu.

Articol de GSP - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 21:22 / Actualizat luni, 17 ianuarie 2022 22:08

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a confirmat că Federația a reluat negocierile cu Ladislau Boloni, așa cum Gazeta a scris azi. Noutatea este însă că federalii negociază în paralel și cu alți doi antrenori: Adrian Mutu și Edi Iordănescu!

Vochin susține că favorit este în continuare Boloni. Totuși, FRF își ia măsuri de precauție, întrucât Loți a tot amânat un răspuns categoric.

GSP a aflat clauza care nu i-a convenit lui Boloni + decizia de ultim moment luată de Burleanu
SELECȚIONER
GSP a aflat clauza care nu i-a convenit lui Boloni + decizia de ultim moment luată de Burleanu

Boloni e favorit, dar FRF negociază și cu Mutu&Iordănescu Jr.

„S-au reluat tratativele cu Loți, sperăm să încheiem cât mai repede. Oricum, s-au deschis tratativele și cu Edi Iordănescu și Adi Mutu. Deja trece timpul și trebuie să luăm pulsul și din altă parte. E prima dată de când sunt la FRF când se negociază și cu un alt antrenor înainte ca principalul favorit să dea răspunsul final.

Titular e Loți, se negociază cu el, e prima variantă în continuare. Dacă nu se ajunge la niciun rezultat, echipa de negociere știe care e situația cu Mutu și Edi. Au intrat în detalii contractuale deja și cu ei. Cât s-o mai lungim, până la urmă? Măcar n-o mai luăm de la zero în cazul în care ne refuză Boloni”, a declarat Vochin la Telekom Sport.

25 ianuariee data următorului CEx, când ar putea fi numit oficial noul selecționer

Ladislau Boloni (68 de ani)

FRF negociază cu alți doi antrenori: „E o premieră”

Avantaje:

  • Cel mai experimentat antrenor dintre posibilii pretendenți pentru banca naționalei Are numeroase trofee. A câștigat titlul în Portugalia, cu Sporting, plus o Cupă și o Supercupă, apoi un campionat și o Supercupă în Belgia, cu Standard, dar și Cupa Campionilor Golfului cu Al Jazeera.
  • A mai condus echipa națională în campania pentru Mondialul 2002, cu rezultate, dar a părăsit-o pentru un contract mai bun cu Sporting, în 2001.
  • Este liber de contract după demiterea de la Panathinaikos, în mai 2021.

Dezavantaje:

  • Este un antrenor scump pentru nivelul la care FRF plătește un selecționer (a avut 400.000 de euro pe an la greci).
  • Se știe că este genul dificil și este foarte greu de crezut că s-ar putea înțelege cu noua conducere de la FRF, cu care a recunoscut recent că nu a avut niciodată vreun contact. În plus, apropiații susțin că n-ar accepta să lucreze sub conducerea lui Mihai Stoichiță.
  • A plecat de mult din fotbalul românesc și nu mai cunoaște jucătorii.

Adrian Mutu (42 de ani)

FRF negociază cu alți doi antrenori: „E o premieră”

Avantaje:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantaje:

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

Edward Iordănescu (43 ani)

FRF negociază cu alți doi antrenori: „E o premieră”

Avantaje:

  • Deși este tot un reprezentant al noului val, are experiență în antrenorat, la nivel de club 
  • Are deja trofee obținute în fotbalul românesc, cucerind cu CFR ultimul titlu și două Supercupe ale României.
  • Este fiul lui Anghel Iordănescu, fostul selecționer de succes din istoria fotbalului românesc, care a lucrat și el cu Burleanu la începutul primului mandat ca președinte FRF
  • Nu este un tehnician foarte scump.

Dezavantaje:

  • Nu a mai condus niciodată o echipă națională.
  • Renunță ușor la primele conflicte și critici venite dinspre conducere.

FCSB - CFR Cluj: supermeci la reluarea Ligii 1

Gică Popescu e contrariat de situația echipei naționale: „De ce refuză antrenorii? Nu vor să lucreze cu conducerea FRF?”
SELECȚIONER
Gică Popescu e contrariat de situația echipei naționale: „De ce refuză antrenorii? Nu vor să lucreze cu conducerea FRF?”
Gică Hagi, despre negocierile dintre FRF și Boloni: „Este nevoie de răbdare”
SELECȚIONER
Gică Hagi, despre negocierile dintre FRF și Boloni: „Este nevoie de răbdare”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
dorelu
dorelu  •  18 Ianuarie 2022, 14:58

DEZAMAGITOR DE AMATOR ! onsider ca acest personaj Stoichita trebuie sa plece din aceasta functie ! Care a fost problama cu Bölöni ? a cerut prea multi bani si lui stoichita ii este teama ca scade salariul lui ? cum poti sa lasi sa-ti scape printr degete un o asemenea sansa de a numi un selectioner adevarat ! a venit stoichita din nou beat la intalnirea cu bölöni ? unde-i buba la aceasta federatie saracita de campaniile electorale ale *** ? de ce nu a fost bun bölöni ? care sunt interesele lui stoichita de al pune neaparat pe Mutu antrenor ? Stoichita nu are informatii si nu stie ca a fost dat afara si de minuscula voluntari pentru lipsa stiintei in acest sport ! nu stie ca a fost dat afara de craiova dupa 4 etape ? ce urmareste acest personaj ? stoichita ! ce este acest circ ieftin ? fanii au nevoie de un selectioner adevarat ! iordanescu sau mutu nu corespund si vom cadea mult mai jos ! DEZAMAGITOR !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fairplayromania
fairplayromania  •  18 Ianuarie 2022, 01:23
Postat de lake1001 pe 17 Ianuarie 2022, 23:33

Alt articol penibil..... Sunteţi negrii de supărare dacă acceptă Boloni. Nu mai are fcsb intrare liberă la Naţională ...

Asta cam aşa este.... probabil că asta negociază, cîţi jucători de la fcsb trebuie chemaţi la Naţională şi cîti din partea lui Stoichiţă.....

petschovschi
petschovschi  •  18 Ianuarie 2022, 00:52

Ce antrenor serios vine pe un salariu anual de 300.000 de euro și cu obligația de a cîștiga grupa de Nations League (că altfel poate fi demis) ? Doar ”flămînzi” gen Mutu sau Iordănescu, adică doi non-antrenori, ar putea accepta așa ceva. Părerea mea e că acea clauză cu Nations League a fost introdusă special pentru ca Boloni să o refuze. Nu e ciudat că FRF l-ar fi menținut pe Rădoi după ce a ratat două calificări (la EURO 2020 și WC 2022), dar lui Boloni îi cer să cîștige grupa Nations League ? Asta în condițiile în care Finlanda și Bosnia sunt, ambele, peste noi la ora actuală. E jignitor modul în care FRF îl tratează pe Boloni, ca și cum acesta ar veni în probe (putînd fi demis după doar 8 luni dacă nu cîștigă grupa din Nations League)

Vezi toate comentariile (13)
Comentează