FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Criza se accentuează la FRF » Burleanu a ajuns la cei mai slabi candidați pentru postul de selecționer

După ce au fost refuzați de toți cei pe care i-au dorit, Burleanu și Stoichiță se află în postura de a negocia acum cu Edi Iordănescu și Adrian Mutu.
După ce au fost refuzați de toți cei pe care i-au dorit, Burleanu și Stoichiță se află în postura de a negocia acum cu Edi Iordănescu și Adrian Mutu.

Articol de , - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 23:44 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 09:53

După ce au fost refuzați de toți cei pe care i-au dorit, Burleanu și Stoichiță se află în postura de a negocia acum cu Edi Iordănescu și Adrian Mutu. În urmă cu fix două luni, GSP făcea portretul-robot al selecționerului României, pe baza unor criterii și punctaje în funcție de ceea ce înseamnă în antrenorat, dar și ce au realizat ca fotbaliști, iar ultimii doi în ierarhie erau exact cei cu care tratează FRF în prezent

Federația traversează cea mai importantă criză, din perspectiva managementului, în cei 8 ani cu Răzvan Burleanu președinte. Se chinuie de mai bine de două luni să angajeze un antrenor pentru prima reprezentativă și nu reușește, lucru care nu i s-a mai întâmplat actualei administrații, chiar dacă s-a mai aflat de nu mai puțin de 4 ori în această situație, după despărțirile de Pițurcă, Iordănescu, Daum și Contra. Niciodată postul de selecționer n-a rămas vacant mai mult de două-trei săptămâni!

Boloni n-a ținut în joc de glezne doar Federația: „Și nouă ne-a dat speranțe! L-am așteptat două săptămâni și n-a venit”
Selecționer
Boloni n-a ținut în joc de glezne doar Federația: „Și nouă ne-a dat speranțe! L-am așteptat două săptămâni și n-a venit”

Edi Iordănescu și Adrian Mutu, ultimii clasați în ierarhia GSP.ro

Acum, FRF s-a văzut refuzată rând pe rând de nume importante, astfel că, după ce și discuțiile cu Loți Boloni par să fi ajuns într-un punct mort, a ajuns să negocieze în același timp cu doi tehnicieni: Edi Iordănescu și Adrian Mutu

Cele două nume sunt însă departe de cele pe care chiar Burleanu le-a abordat până acum, adică Hagi, Răzvan Lucescu, Petrescu, Boloni, și sunt și soluțiile cel mai prost plasate în ierarhia virtuală realizată de GSP, atunci când a făcut profilul selecționerului și al modului în care trebuie ales noul "principal" al tricolorilor. 

Pe 17 noiembrie, GSP publica un articol care a avut un impact imens. Sub titlul „Așa ar trebui ales selecționerul!", ziarul a stabilit anumite criterii, care aplicate tuturor antrenorilor români cu pretenții aveau drept concluzie un clasament. Erau analizate 4 capitole, 3 legate de meseria de antrenor (experiența de an cu an, nivelul la care a profesat și, evident, performanțele bifate) și unul singur de cariera de jucător.

Iar ierarhia finală îi avea pe ultimele două locuri fix pe antrenorii la care FRF s-a văzut obligată să ajungă fiindcă nu a reușit să convingă tehnicienii cu CV și cu anvergură. De fapt, pe primii doi din acest top nici măcar nu i-a ofertat, Mircea Lucescu și Cosmin Olăroiu, considerându-i mult prea scumpi, dar a făcut-o cu restul din Top 5: Petrescu, Boloni și Răzvan Lucescu. Alții plasați între primii 10 pe care FRF a preferat să-i ocolească se numesc Pițurcă, Rednic și Reghecampf. 

Antrenor și punctajSituația acumA fost / N-a fost în discuții cu FRF
1. Mircea Lucescu - 152 puncteDinamo KievNU
2. Cosmin Olăroiu - 90Al SharjahNU
3. Dan Petrescu - 72CFR ClujDA
4. Ladislau Boloni - 71liberDA
5. Răzvan Lucescu - 63PAOKDA
6. Victor Pițurcă - 61liberNU
7. Mircea Rednic - 60liberNU
8. Gheorghe Hagi - 58FarulDA
9. Laurențiu Reghecampf - 46CSU Craiova NU
10. Cosmin Contra - 46Al IttihadNU
11. Marius Șumudică - 42Yeni MalatyasporNU
12. Edi Iordănescu - 30liberDA
13. Adrian MutuliberDA
  • punctajul s-a întocmit în funcție de ceea ce a realizat ca antrenor și jucător
  • De exemplu, cine a antrenat afară și a fost și selecționer se alegea cu 15 puncte, cine a fost doar în Liga 1 numai 5 puncte, apoi fiecare titlu cucerit valora câte 5 puncte, iar un trofeu internațional dublu
  • Cariera de jucător putea să ofere un maximum de 20 de puncte, pentru cine a jucat la o echipă de top afară și a fost și selecționat

Articolul l-a determinat pe Hagi să reacționeze violent...

GSP a publicat articolul respectiv pe 17 noiembrie. Imediat, Hagi s-a simțit nedreptățit de ceea ce conținea materialul, dar a interpretat greșit modul de calcul și raportul ponderii jucător vs antrenor în punctajul final. 

A avut o ieșirea violentă la Digi Sport, unde confuzia lui a fost întreținută și de cei din studio, în frunte cu Ilie Dumitrescu: „Am văzut un sondaj în GSP. M-am uitat la acele clasamente. Sunt de acord cu punctajul de la cariera de antrenor, dar nu înțeleg punctajul aferent carierei de jucător. Nu înțeleg acel procentaj. Am văzut că am fost depășit de doi colegi mai mici decât mine (n.r. - Contra și Mutu), care aveau un punctaj mai bun decât mine. Eu cred că merit 100% punctaj! 

Nu cred că pot fi depășit! Faptele și rezultatele din ultimii 12 ani vorbesc pentru mine. Am văzut că se spun multe despre mine. Au aruncat la gunoi toate titlurile pe care mi le-au dat? Era vorba de Hagi! Săracul de el, e prea mic! N-a muncit deloc pentru România, nu ne-a reprezentat în lume. Nu e o greșeală! Cu numele Hagi nu poate fi o greșeală! E o greșeală intenționată!". 

De fapt, Hagi, a cărui pondere ca jucător, în punctajul total, era sub cea a lui Mutu și Contra, era avantajat, fiindcă asta însemna că realizase mult mai multe lucruri ca tehnician decât cei doi.

... iar pe Burleanu să creadă că Hagi vrea postul de selecționer

După numai 4 zile de la apariția articolului și de la reacția pe care Hagi a avut-o, Răzvan Burleanu a decis să se întâlnească cu Gică și să-i propună să devină selecționer. Hagi a refuzat, invocând incompatibilitatea în care s-ar afla: antrenor la lot și patron la Farul. 

Ulterior, unul dintre membrii Comisiei Tehnice, Aurel Țicleanu, a dezvăluit că apariția publică pe care Hagi a avut-o în urma materialului din GSP a fost motivul propunerii FRF. 

„Varianta Hagi a apărut ca urmare a unui monolog de două ore pe care l-a avut la TV. În momentul în care Hagi spune un lucru, toată lumea îl ascultă. Monologul lui Hagi era pro naţională şi cu un proiect pentru naţională. Normal că preşedintele FRF a reacţionat și a urmat acea întâlnire, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat", a declarat Țicleanu la Telekom Sport.

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Gică Popescu, despre negocierile FRF cu Boloni și Edi Iordănescu: „Nu știu dacă sunt potriviți pentru națională”

Edi Iordănescu a negociat azi cu Burleanu » GSP are informații de la întâlnire: mai e o singură piedică importantă

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
luker
luker  •  19 Ianuarie 2022, 12:02

De pe lista aia numai lucescu si boloni sunt antrenori, restul ori pe la camile dusi acolo sa faca bani de la unii care au prea multi ori pacalici de doi lei care toata viata lor de distrusi vor sari de la o exhipa la alta, fara nici un rezultat notabil.

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  19 Ianuarie 2022, 08:03

Sa-l puna pe ciobandante si s-a incheiat si telenovela asta cu antrenorul nationalei

108057825105684
Gogu Susca  •  19 Ianuarie 2022, 07:58
Postat de malinr pe 19 Ianuarie 2022, 07:43

Iar mi se strica pestele. Cu toate ca l-am luat proaspăt, cred ca de la gazeta i se trage.

Data viitoare ai grija cu ce-l impachetezi.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează