FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

UPDATE Edi Iordănescu a negociat azi cu Burleanu » GSP are informații de la întâlnire: mai e o singură piedică importantă

Articol de , - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 15:25 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 16:24

Fără niciun răspuns final din partea lui Ladislau Boloni, FRF a negociat azi cu Edi Iordănescu la Casa Fotbalului. În cazul în care Iordănescu Jr. va accepta propunerea Federației înainte ca Boloni să-și anunțe decizia, atunci Edi va deveni noul selecționer!

Fostul antrenor de la FCSB, care a refuzat o ofertă din Arabia Saudită, a sosit, după prânz, la sediul Federației Române de Fotbal, unde a discutat cu șefii fotbalului românesc posibilitatea ca el să devină noul selecționer.

FRF negociază cu alți doi antrenori: „E o premieră”
SELECȚIONERI
FRF negociază cu alți doi antrenori: „E o premieră”

Surse GSP: Dacă Edi Iordănescu spune «DA» înaintea lui Boloni, e noul selecționer!

Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță și Edi Iordănescu au purtat o discuție amplă, acesta fiind al 3-lea contact și cel mai detaliat dintre cele două părți.

Surse GSP din cadrul Federației au dezvăluit pentru GSP.RO că „sperăm ca până mâine să dea răspunsul, dacă acceptă sau nu postul de selecționer. Mingea e în terenul lui, decizia îi aparține în totalitate! Așteptăm răspunsul lui Iordănescu”. 

Există progrese între negocierile dintre FRF și Edi, însă și un impediment. La fel ca Boloni, Edi nu acceptă clauza care prevede că poate fi demis în toamnă în cazul în care nu termină măcar pe locul al doilea în grupa din Liga Națiunilor, din care mai fac parte Bosnia, Finlanda și Muntenegru.

În acest moment, FRF așteaptă un răspuns de la Iordănescu Jr. Dacă fostul antrenor de la FCSB va accepta să preia prima reprezentativă înaintea lui Loți, atunci el va fi noul selecționer, iar Boloni și Mutu nu vor mai fi așteptați de federali.

Iordănescu este fără echipă de la jumătatea lunii noiembrie, după ce a reziliat contractul cu FCSB după 11 partide (8 victorii, 2 egaluri, o înfrângere).  Acesta  a mai avut o singură experiență în străinătate: în 2016, la ȚSKA Sofia. De-a lungul carierei, a mai antrenat la Fortuna Brazi, FCM Tg. Mureș. Pandurii, Astra, CFR Cluj și Gaz Metan.

Titular e Loți, se negociază cu el, e prima variantă în continuare. Dacă nu se ajunge la niciun rezultat, echipa de negociere știe care e situația cu Mutu și Edi. Au intrat în detalii contractuale deja și cu ei. Cât s-o mai lungim, până la urmă? Măcar n-o mai luăm de la zero în cazul în care ne refuză Boloni
- Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, luni, la Telekom Sport

La începutul anului, când FRF a început discuțiile cu Boloni, după nu s-au concretizat negocierile cu Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, Edi le mărturisea apropiațiilor că nu ar vrea să accepte o propunere din partea Federației.

 „Nu s-a pus niciodată problema să preiau naționala. Întâlnirea avută am considerat-o formală, oricum nu eram confortabil să fiu a 4-a, a 5-a variantă”, le-a spus Edi apropiaților, potrvit informațiilor GSP.ro.

Avantajele și dezavantajele lui Edi Iordănescu

Avantaje:

  • Deși este tot un reprezentant al noului val, are experiență în antrenorat, la nivel de club
  • Are deja trofee obținute în fotbalul românesc, cucerind cu CFR ultimul titlu și două Supercupe ale României.
  • Este fiul lui Anghel Iordănescu, fostul selecționer de succes din istoria fotbalului românesc, care a lucrat și el cu Burleanu la începutul primului mandat ca președinte FRF
  • Nu este un tehnician foarte scump.

Dezavantaje:

  • Nu a mai condus niciodată o echipă națională.
  • Renunță ușor la primele conflicte și critici venite dinspre conducere.

VIDEO. Ilie Stan: „L-aș numi selecționer pe Edward Iordănescu! E cea mai bună variantă”

Citește și: 

Pe ce salariu semnează Budescu: „Îl așteptăm la club

Blat cu Dinamo, cu Gică Popescu căpitan, confirmat după 20 de ani » Reacția „Baciului”: „Doar dacă s-a făcut pe la spatele meu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
supereduardo10
supereduardo10  •  19 Ianuarie 2022, 01:02

Asta e toata treaba: Este fiul lui Anghel Iordănescu, fostul selecționer de succes din istoria fotbalului românesc, care a lucrat și el cu Burleanu la începutul primului mandat ca președinte FRF

godot
godot  •  18 Ianuarie 2022, 20:18
Postat de sibelius pe 18 Ianuarie 2022, 17:49

Ce rezultate are Dorinel Munteanu ca antrenor? Andone nu mai antreneaza de ani de zile. Galca incepuse bine cu Spania, dar de atunci e tot mai jos.

Dorinel Munteanu a câștigat campionatul cu Oțelul, Edi l-a câștigat cu CFR, e diferența dintre a câștiga cursa cu Loganul sau cu Ferrari. Andone a câștigat campionate, a antrenat în străinătate, e competent, echilibrat, carismatic, foarte stăpân pe el și în contact continuu cu fotbalul romanesc. Gâlcă are tripla cu FCSB, rezulte bune în Primera Division, rezultate bune în Danemerca, expertiza în lucrul cu tinerii la națională de tineret, impune respect și arata a selectioner. E chestie relativă la toți, dar Edi mi se pare ca pierde la toate capitolele.

tegean
tegean  •  18 Ianuarie 2022, 18:40

Piedica principală este că România are o singură echipă națională, chiar dacă ,,se negociază” cu 3 ! (trei) antrenori simultan. Iordănescu e un amator cu ifose și cu pile iar dacă televizarea turneelor finale pt. popor ar depinde și acum de calificarea României la acestea, dl.Edi ar sta pitit să nu-l găsească nimeni DAR dar azi foncția de selecționer a ajuns să fie un loc călduț unde iei leafă fără să pontezi și ... fără să punctezi.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează