FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO FRF, noi precizări despre situația selecționerului: „Rădoi hotărăște pe cât timp vrea noul contract”

Situația lui Mirel Rădoi e încă neclară / foto: GSP
Situația lui Mirel Rădoi e încă neclară / foto: GSP

Articol de , - Publicat marti, 26 octombrie 2021 20:59 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 22:03

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a comentat din nou situația selecționerului Mirel Rădoi, cel care a anunțat recent că meciurile din noiembrie, cu Islanda și Liechtenstein, vor fi ultimele ale sale pe banca naționalei.

Deși semnalele venite din partea lui Mirel Rădoi nu sunt tocmai îmbucurătoare, federalul se arată optimist în ceea ce privește șansele de a-l convinge pe Rădoi să continue la cârma primei reprezentative.

Mihai Stoichiță: „Rădoi hotărăște pe cât timp vrea noul contract”

„Să fie foarte clar! O să avem o discuție cu Mirel și cu președintele. Vom încerca să ajungem la un acord pentru continuarea la echipa națională. Când va fi? Nu știu. Am mai vorbit cu el, sigur. Așteptăm să ne întâlnim. Nu se discută despre alte soluții. 

Rădoi hotărăște pe cât timp vrea noul contract. FRF consideră că plăcerea de a munci pentru națională este mare, iar cei care vin acolo sunt oameni care vor să se simtă bine antrenând echipa națională.

Rocada MARE: Edi Iordănescu la națională, Rădoi la FCSB?!

Există informații conform cărora Edi Iordănescu (43 de ani) ar pleca la Federația Română de Fotbal și l-ar înlocui pe Mirel Rădoi (40). Actualul selecționer a anunțat deja că va părăsi postul în noiembrie, după ultimul meci din preliminarii.

Ideea unei rocade Rădoi - Iordănescu, care a circulat în ultimele două săptămâni pe mai multe televiziuni și site-uri, pare să prindă viteză, spun oameni din fotbal. Iordănescu ar trece la Federație în locul lui Rădoi după ultimele meciuri din preliminarii, cu Islanda și cu Liechtenstein. El a deja o legătură cu FRF, fiindcă tatăl lui e amic cu Burleanu și cu adjuncții acestuia. 

Conflictul cu Becali ar putea să-i fie așadar convenabil lui Iordănescu, el fiind aproape să-l înlocuiască pe Rădoi ca selecționer. Iar Rădoi a mai lucrat pentru Becali pentru o scurtă vreme, doar că atunci nu avea nicio licență și antrena „pe ascuns”.

Ce urmează pentru România 

Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul 2 asigurat. 

Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii. 

Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu. Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată. 

Acum, cu 2 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6!

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Rocada MARE: Edi Iordănescu la națională, Rădoi la FCSB?!

Mirel Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein din noiembrie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
uefa_84
uefa_84  •  27 Octombrie 2021, 11:55

*** *** in frf,in radoi si in *** aia pe care voi o numiti nationala .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo100
dinamo100  •  27 Octombrie 2021, 11:09

Nu e normal ca in cazul in care mergem la baraj sa vina un nou antrenor, deci contractul lui Radoi ar trebui prelungit pentru a acoperi si cele 2 jocuri de baraj. Mai departe insa daca vine vorba de un nou mandat pentru o noua serie de calificari, FRF ar trebui sa se gandeasca bine pentru ca e clar ca Radoi nu are nici pe de parte cunostintele si experienta pentru rolul de selectioner.

c23665
c23665  •  27 Octombrie 2021, 02:52

Dacă Radoi decide să stea la Națională până reuseste calificare... undeva, acolo il prinde Apocalipsa!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close