FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF îi dă replica lui Gigi Becali: „Tavi Popescu a devenit mult prea devreme o problemă națională”

Tavi Popescu / Sursă foto: Raed Krishan +34   FOTO
Tavi Popescu / Sursă foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 12:00 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 12:45

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, și-a expus punctul de vedere vizavi de criticile primite de Edi Iordănescu din partea lui Gigi Becali, după ce selecționerul l-a folosit doar 10 minute pe Tavi Popescu în amicalul cu Israel, încheiat 2-2.

Octavian Popescu a evoluat în total puțin peste 40 de minute în meciurile amicale cu Grecia și Israel, aspect care a provocat nemulțumirea patronului de la FCSB. În replică, Mihai Stoichiță, mâna dreaptă a lui Răzvan Burleanu, consideră că Tavi Popescu „a devenit mult prea devreme o problemă națională”.

Ilie Dumitrescu, sfaturi pentru Edi Iordănescu » Unde îi cere să-l joace pe Tavi Popescu
ROMÂNIA
Ilie Dumitrescu, sfaturi pentru Edi Iordănescu » Unde îi cere să-l joace pe Tavi Popescu

Mihai Stoichiță, replică pentru Gigi Becali: „Tavi Popescu a devenit mult prea devreme o problemă națională”

„Fiecare conducător de club are opinia lui despre jucătorii pe care îi livrează către acțiunile naționalei. Dar totul depinde de ce vrea să facă selecționerul. 

Tavi Popescu a devenit prea devereme o problemă națională. Noi trebuie să fim foarte atenți cum creștem acest copil. Nu știm cum va reacționa la critici, la laude. Trebuie să avem grijă de el, iar antrenorul decide ce, cum și cât joacă jucătorii convocați”, a declarat Mihai Stoichiță, la Pro X. 

E greu să mă mai supăr, dar știți care e problema? Avem zero șanse de calificare, că nu avem valoare. Dar cu Tavi ne calificăm 100%! Pentru că e geniu! Pe genii îi învață îngerii cum să atingă mingea. Când nu-l am pe Tavi Popescu în echipă, mi-e frică! Sunt jucători buni, foarte buni și genii! Tavi e geniu! 

Cum să nu-l bagi pe cel mai bun jucător din România la ora asta? Tu-l bagi 10 minute? Nu sunt subiectiv! Dacă nu-l ai pe Tavi, nu știi ce să faci cu echipa națională! Aici nu mai e vorba de subiectivism! Dar el e un geniu!

- Gigi Becali, joi, despre Tavi Popescu

+30 FOTO

Mihai Stoichiță, despre prestația „tricolorilor” din amicalele cu Grecia și Israel: „Se dramatizează prea mult”

Întrebat despre evoluția naționalei din cele două partide amicale, 0-1 cu Grecia și 2-2 cu Israel, directorul tehnic al FRF a încercat să scoată în evidență doar aspectele pozitive remarcate, adăugând, pe un ton acid, că „se dramatizează prea mult” după doar două partide.

„Din ce am văzut și eu, cred că se dramatizează prea mult. În a doua repriză a meciului cu Grecia, am avut vivacitate, inițiativă. Nu am reușit să înscriem, dar a existat și o stare de nervozitate. 

Cu Israel a fost invers, am avut o primă repriză bună. Am înțeles de la Edi că au fost mulți jucători care au acuzt dureri musculare. Au fost multe cazuri de viroză și COVID, trebuie să fim extrem de atenți la aceste situații și, pe viitor, să le gestionăm mai bine. Una peste alta, au fost două meciuri amicale în care Edi și-a cunoscut jucătorii mai bine, a spus Stoichiță, conform sursei citate. 

VIDEO Concluziile lui Ilie Stan după debutul lui Edi Iordănescu la națională: „Am avut și momente bune”

Citește și alte știri despre echipa națională:

EXCLUSIV Costin Ștucan, dezvăluiri tari la GSP LIVE » Un internațional român, legături periculoase cu interlopul împușcat în cap: „Din ce înțeleg, e impresarul lui neoficial”

Anghel Iordănescu, după debutul fiului său la națională: „E nepermis ce s-a întâmplat!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
alfabetta
alfabetta  •  01 Aprilie 2022, 21:57

Oane nu se lasă : ” L-am întrebat pe ginerică de acest băiat Popescu. Mircio îmi zâce auziș Tataie, adevărații fotbaliști de vârsta lui se numesc Vinicius (21 ani) la Real Madrid, Alfons Davis (21) la Bayern Munchen, Pedri (19)și Fati (19) de la Barcelona, Musiala(19) de la Bayern Munchen. Față de ei acest băiat este o oaie nevinovată din turma FCSB-ului care paște pe versantul Cindrelului. ”

108779877311497
George Ionescu  •  01 Aprilie 2022, 14:22

...lui Lippi putin ii pasa de fotbalul romanesc ...cauta scuze ca sa cocoloseasca jucatorii de la fcsb ...buni de nimik ...cand n o sa mai avem jucatori selectionati pe pile ...pe nepotisme ...sau pur si simplu fara mentalitate de profesionisti ...atunci vom fi campioni mondiali ...

andreif
andreif  •  01 Aprilie 2022, 14:22

Stoichita si FRF desigur ca sunt in nbarca lui Iordanescu ca doar ei l au numit!!!Cand Iordanescu cerea public FRF ca arbitrii sa lase jocul liber clar jucatori ca Popescu au de suferit!Ati remarcat ca in cele doua meciuri ale Nationalei au lipsit talpile pe picioarele adversarilor???Deci...Stoichita si FRF sa selectioneze la pachet jucatorii care baga talpile pe adversari la pachet cu arbitrii romani care ingaduie procedeul!!!Pana una alta Craciunescu la cateva meciuri tot spune ca la Popescu trebuiau acordate cateva cartonase rosii...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close