FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Ședință la FRF pentru stabilirea noului selecționer » 10 nume pe lista Federației

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 14:58 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 15:43

După ce varianta Dan Petrescu a picat, șefii FRF caută un nou selecționer pentru a-l numi în locul lui Mirel Rădoi.

Sursele Gazetei Sporturilor dezvăluie că azi, la sediul Federației Române de Fotbal, a avut loc o ședință a Comisiei Tehnice pentru a se discuta despre viitorul selecționer.

FRF, ședință pentru numirea noului selecționer

Toți cei prezenți au primit din partea lui Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice, o foaie pe care și-au trecut numele, au scris 5 variante de selecționer și s-au semnat, pentru a-și asuma responsabilitatea pentru decizie.

Dezbaterea zilei, 21 decembrie » A procedat corect Dan Petrescu refuzând naționala pentru a rămâne la CFR?
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 21 decembrie » A procedat corect Dan Petrescu refuzând naționala pentru a rămâne la CFR?

Votul a fost precedat de discuții libere, de aproximativ 2 ore, pentru a se creiona posibilele variante de selecționer. Membrilor Comisiei Tehnice li s-a spus să nu îi ia în calcul pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, cu care FRF a negociat deja, și nici pe Cosmin Olăroiu, despre care Federație consideră că este greu de adus.

10 nume pe lista FRF

Astfel, sursele GSP dezvăluie că în calculele pentru postul de selecționer sunt 10 antrenori, printre care și nume surpriză, precum Liviu Ciobotariu, Emil Săndoi sau Adrian Ursea.

În aceste momente, FRF ar putea alege viitorul selecționer dintre:

  • Adrian Mutu (42 de ani)
  • Ladislau Boloni 68 de ani)
  • Costel Gâlcă (49 de ani)
  • Liviu Ciobotariu (50 de ani)
  • Laurențiu Reghecampf (46 de ani)
  • Daniel Isăilă (49 de ani)
  • Victor Pițurcă (65 de ani)
  • Edi Iordănescu (43 de ani)
  • Emil Săndoi (56 de ani)
  • Adrian Ursea (54 de ani)

Cel mai probabil, în ianuarie va avea loc o nouă întrunire a Comisiei Tehnice în care Stoichiță va contabiliza voturile și va anunța care sunt primii 3 antrenori cu care FRF va începe negocierile.

În stabilirea ierarhiei nu va conta ordinea în care antrenorii au fost puși pe liste, ci numărul de voturi primite.

FRF va începe abia în ianuarie discuțiile cu noul selecționer. Oficialii Federației nu se grăbesc, având în vedere că prima acțiune va fi în martie, când naționala are două amicale, unul dintre ele fiind pe 29 martie, cu Israel.

Componența Comisiei Tehnice a FRF

  • Mihai Stoichiță – președinte
  • Lucian Burchel, Aurel Țicleanu – vicepreședinți
  • Cristian Dulca, Marin Ion, Ionel Augustin, Miodrag Belodedici, Rodion Cămătaru, Dumitru Dumitriu, Ion Geolgău, Mihai Ianovschi, Dumitru Moraru, Florin Bratu, Marcel Răducanu, Massimo Pedrazzini, Lucian Sănmărtean, Jakab Zoltan – membri
  • Marius Niculae, Felix Grigore, Vlad Munteanu, Andrei Vochin – membri fără drept de vot

Programul României în Nations League

Zilele trecute, UEFA a stabilit programul echipei naționale a României în grupa B3 din Nations League, din care mai fac parte Muntenegru, Finlanda, plus Bosnia și Herțegovina. România va juca 4 dintre cele 6 meciuri din grupă în luna iunie, celelalte două fiind programate în septembrie:

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Nations League va oferi 3 bilete de acces la EURO 2024, exact așa cum s-a întâmplat și pentru EURO 2020. Atunci, România a disputat un prim baraj grație exclusiv Nations League, dar am pierdut în Islanda.

VIDEO De ce refuză Mircea Lucescu echipa națională? „Am mai cochetat cândva, dar atunci am zis că nu mai revin niciodată”

Citește și: 

Aflați pe podium la categoria „Jucătorul anului” în Ancheta GSP, Ianis Hagi și Nicolae Stanciu reprezintă prezentul și viitorul echipei naționale

EXCLUSIV Informații din culise » Cum i-a forțat Dan Petrescu mâna lui Neluțu Varga + Tridentul care a blocat plecarea antrenorului la națională: „El, Dâncu și Ioan Rus nu-l lasă să plece!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
sibelius
sibelius  •  23 Decembrie 2021, 16:46
Postat de coco1987 pe 23 Decembrie 2021, 10:14

Conteaza, ca jucatorii Generatiei de Aur tot ăia erau si in 1993 cand pierdeau lamentabil la Kosice cu 5-2 din cauza tacticii selectionerului Cornel Dinu, iar apoi dupa ce a fost Dinu demis si a fost adus Anghel Iordanescu, aceeai generatie a dus Romania pe locul 5 in lume! Deci da, conteaza! Tocmai de-asta, cand aud ca cele mai mari sanse le are Mutu ma apuca nervii...

Aiurea. La Kosice am luat bataie pentru ca Dinu a ascultat de presa si l-a titularizat pe Lung in poarta(fiecare faza fixa a fost gol). Daca in ultimul meci de la Cardiff gazdele nu ratau un penalty "Generatia de Aur" vedea World Cup la TV. Indiferent cine ajunge selectioner nu avem rezerva la Nita, nu avem niciun fundas stanga, nu avem varf de atac, avem niste fundasi centrali mediocri si nici pe restul posturilor nu stam grozav.

coco1987
coco1987  •  23 Decembrie 2021, 10:14
Postat de sibelius pe 22 Decembrie 2021, 19:13

Conteaza? Ca tot jucatorii aia-s. Mutu si Galca mai bine ar face o pregatire de iarna serioasa ca-s mai utili pe teren.

Conteaza, ca jucatorii Generatiei de Aur tot ăia erau si in 1993 cand pierdeau lamentabil la Kosice cu 5-2 din cauza tacticii selectionerului Cornel Dinu, iar apoi dupa ce a fost Dinu demis si a fost adus Anghel Iordanescu, aceeai generatie a dus Romania pe locul 5 in lume! Deci da, conteaza! Tocmai de-asta, cand aud ca cele mai mari sanse le are Mutu ma apuca nervii...

sibelius
sibelius  •  22 Decembrie 2021, 19:13
Postat de daniaania pe 22 Decembrie 2021, 17:45

No si cine va fi, ca nu am inteles ?

Conteaza? Ca tot jucatorii aia-s. Mutu si Galca mai bine ar face o pregatire de iarna serioasa ca-s mai utili pe teren.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează