FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Anunțul FRF în privința noului selecționer: „Situația e clară, sperăm să nu se răzgândească”

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 decembrie 2021 07:22 / Actualizat sambata, 18 decembrie 2021 09:24

După tragerea la sorți a grupelor din Liga Națiunilor, Mihai Stoichiță a vorbit din nou despre negocierile privind postul de selecționer, rămas liber după plecarea lui Mirel Rădoi, și a lăsat de înțeles că Dan Petrescu e ca și instalat la „națională”. 

Recent, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat că până pe 20 decembrie doar numele lui Dan Petrescu este luat în considerare și că așteaptă un răspuns de la antrenorul lui CFR Cluj. Acum, directorul tehnic al Federației a oferit o declarație enigmatică, lăsând să se înțeleagă că există un acord cu viitorul selecționer.

Cum a reacționat Dan Petrescu la grupa României din Liga Națiunilor: „Meciurile sunt grele”
Liga Națiunilor
Cum a reacționat Dan Petrescu la grupa României din Liga Națiunilor: „Meciurile sunt grele”

Mihai Stoichiță, anunț despre viitorul selecționer al României: „Sper să nu se răzgândească”

„Am mare încredere în echipa României. Urmează să vedem ce se va întâmpla săptămâna viitoare. Aşteptăm şi o să avem selecţioner. Urmează să ne întâlnim. Sperăm să nu se răzgândească. Situaţia e foarte clară”, a spus Mihai Stoichiță, potrivit as.ro.

Dan Petrescu își va anunța oficial decizia după meciul pe care CFR Cluj îl va susține duminică, de la ora 16:00, acasă, cu FC Argeș.

Nu e o grupă uşoară în Liga Națiunilor. Este o grupă echilibrată şi trebuie să ne batem pentru primul loc. Sunt echipe sub noi, dar au jucători puternici. Finlanda a fost la Campionatul European, dar echipa naţională a dat semne bune în ultima perioadă
 – Mihai Stoichiță

Ce ar înseamna venirea lui Dan Petrescu pe banca naționalei

Avantaje:

  • Unul dintre cei mai de succes antrenori din fotbalul intern, a câștigat 5 titluri, 4 cu CFR și unul cu Unirea Urziceni, echipe alături de care a obținut rezultate și în cupele europene. Are și o Cupă a Chinei, cu Jiangsu.
  • Este recunoscut ca un tehnician care pune accentul pe rezultate și îndeplinirea obiectivelor, ceea ce a lipsit naționalei în ultimul an.
  • Este unul dintre cei mai experimentați tehnicieni. Poate aranja excelent echipa din punct de vedere tactic, știe cum să trateze meciurile cu experiență și s-ar impune în fața jucătorilor

Dezavantaje:

  • Face parte din Generația de Aur, aflată în „război” cu conducerea FRF.
  • Este un antrenor cu personalitate, dificil de „ghidonat” de Casa Fotbalului.
  • E sub contract cu CFR, unde are o înțelegere pe 3 sezoane și o clauză de reziliere de 400.000 de euro. Nu este exclus însă să plece în orice moment, dată fiind relația tumultuoasă cu patronul Nelu Varga, nemulțumit de ultimele rezultate și care își dorește să-l aducă pe Mutu.
  • A declarat recent că nu este interesat de funcția de selecționer, acuzând FRF că "nu m-a căutat nimeni când am fost liber. Acum sunt aici, la CFR! Asta nu e problema mea, că FRF caută selecționer!

VIDEO Răzvan Burleanu, anunț categoric despre alegerea selecționerului: „În acest moment, lucrăm cu o singură variantă, Dan Petrescu”

Citește și: 

Duș rece de la Cristi Balaj: „Dan Petrescu mi-a promis că rămâne la CFR, de ce să se ducă la națională?” + S-a repezit la jurnaliști: „Ștergeți cu buretele ce spun eu?”

Toți adversarii se tem de noi în grupa de Liga Națiunilor: „Românii sunt puternici ca întotdeauna”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
coco1987
coco1987  •  19 Decembrie 2021, 12:52
Postat de daniaania pe 18 Decembrie 2021, 11:28

Mai obositilor DP stie ca tre sa plece?Cum naiba sa mearga la nationala cad acolo totul ii esec din start?La CFR anul viitor DP va ajunge in grupe EL.Asta si academia de juniori ii proiect.Plus frf nu plateste un leu la CFR, credeti ca Varga ii fraier?

Poate ca pleaca fiindca ii e dor de limba romana. Acolo bag de seama ca nu se vorbeste cu "e" sau "este" ci cu "ii"...Nu prea consulta lumea Dexul in zona clujeana nici nuba fost pe la scoala se pare...

853246084756615
Marcel Popa  •  18 Decembrie 2021, 19:12

FRF nu are bani, să plătească clauza lui Dan Petrescu .De ce ar pleca Dan ,de la CFR ,unde este plătit și apreciat?Mutu ,va fii adus selecționer, este liber.Petrescu a zis:sant antrenorul Cfr-ului.

126274606358117
Tony Bryder  •  18 Decembrie 2021, 12:15

Extraordinar si clauza cine o plateste CEAUSESCU ??? Stim toti ca vrei sa il aduci fortat pe Mutu ça sa ne ingropi definitiv

Vezi toate comentariile (8)
Comentează