FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO FRF a mai ratat un fotbalist cu origini românești » A debutat în preliminariile CM 2022 pentru altă națională

Suf Podgoreanu ( dreapta), evolând pentru Israel într-un meci contra Poloniei
Foto: Imago
Suf Podgoreanu ( dreapta), evolând pentru Israel într-un meci contra Poloniei Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 14 octombrie 2021 16:41 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 17:27

După Karim Adeyemi, noua senzație a naționalei Germaniei, FRF a mai ratat un fotbalist cu origini române. Suf Podgoreanu (19 ani), atacant cu dublă cetățenie, israeliană și română, a debutat luni, 12 octombrie, pentru naționala Israelului, fiind introdus în ultimele 3 minute ale partidei cu Moldova din preliminariile CM 2022.

Anul trecut, în iunie, presa din Israel anunța că Podgoreanu, considerat la momentul respectiv unul dintre cei mai promițători jucători de la Maccabi, a fost contactat de reprezentanți ai Federației Române de Fotbal. 

Impresarul lui Suf și familia acestuia au fost chestionați cu privire la posibilitatea ca atacantul să evolueze în viitor pentru „tricolori”. În cele din urmă, atacantul a ales naționala Israelului.

Născut la data de 20 ianuarie 2002, Suf Podgoreanu este fiul unui bucureștean plecat în Israel, Danny Podgoreanu. Atacantul măsoară 1,95 metri și este legitimat la Spezia, unde a ajuns după o scurtă perioadă la AS Roma. Podgoreanu poate evolua atât ca număr 9, dar și în bandă.

Ce fotbalist a pierdut FRF! Putea juca pentru România, dar a debutat cu gol în tricoul Germaniei
GERMANIA - ARMENIA 6-0
Ce fotbalist a pierdut FRF! Putea juca pentru România, dar a debutat cu gol în tricoul Germaniei

În 2008, tatăl acestuia, mutat deja în orașul Hadera, aflat la sud de Haifa, a cerut redobândirea cetățeniei române, cerere ce a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 710 din 20 octombrie 2008.

La vârsta de 15 ani, Podgoreanu debuta în Youth League, competiție destinată tinerilor U19. Suf a evoluat pentru echipele naționale U17 și U18 ale Israelului.

Seamănă cu Dzeko. Are o tehnică foarte bună şi poate juca uşor atât în 4-2-3-1, cât şi în 4-3-3. Mai mult, în ciuda înălţimii sale, Podgoreanu poate evolua şi în banda stângă
Goal.com despre Suf Podgoreanu

Karim Adeyemi, alt viitor star pierdut de România

Anul trecut, Karim Adeyemi ar fi fost dispus să joace pentru România. El le-a spus jurnaliștilor germani că dacă nu ar fi convocat la prima reprezentativă a Germaniei ar fi fericit să joace pentru oricare dintre țările de origine ale părinților săi. Nemții nu puteau rata însă un asemenea talent imens. 

Karim a câștigat CE de tineret cu naționala Germaniei U21, iar noul selecționer Hansi Flick i-a trimis telegrama după evoluțiile remarcabile din Champions League. Copilul-minune a debutat fulminant cu un gol marcat în meciul cu Armenia (6-0). 

Karim Adeyemi a atras atenția marilor cluburi, în special, grație vitezei și dexterității în duelurile unu contra unu. Bayern Munchen și Liverpool încearcă să-i obțină semnătura după evoluțiile senzaționale din Liga Campionilor.

Citește alte știri despre echipa națională:

Cum au aflat jucătorii naționalei că Mirel Rădoi nu mai continuă pe banca României: „Nu-mi venea să cred”

Cum au aflat jucătorii naționalei că Mirel Rădoi nu mai continuă pe banca României: „Nu-mi venea să cred”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cirus11
cirus11  •  14 Octombrie 2021, 17:21

Doar nu credeati ca un israelian ar fi putut alege alta tara?? Acolo un gest de tipul asta ar fi fost considerat de public o tradare... nu merita pt el. Vorbeste macar romana?? Sportiv... probabil era mai bine pt el la Nationala noastra.

nune
nune  •  14 Octombrie 2021, 17:11

Ca sa ii fi pierdut, trebuia sa ii fi avut, ori noi nu i-am avut niciodata. Ei joaca pentru tarile unde s-au nascut si au crescut, ceea ce mi se pare foarte normal. Hai sa dam in FRF atunci cand e cazul, nu cu orice fals prilej.

21lva
21lva  •  14 Octombrie 2021, 17:09

"Specialiștii susțin că puștiul este mai rapid decât Usain Bolt. Aleargă 30 de metri în doar 3,6 secunde." Ce înseamnă să nu ai minte nici cât Claudiu Răducanu... Te duci pe fentă

Vezi toate comentariile (4)
Comentează