INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA - ARMENIA 6-0

Ce fotbalist a pierdut FRF! Putea juca pentru România, dar a debutat cu gol în tricoul Germaniei

Karim Adeyemi / foto: Imago
Karim Adeyemi / foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2021 09:59 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 12:28

Karim Adeyemi, atacantul de numai 19 ani din naționala Germaniei, a debutat cu gol pentru „Die Mannschaft”. Tânărul are origini românești și putea evolua și pentru România! Acum ar putea fi adversarul „tricolorilor” peste o lună.

Nemții s-au dezlănțuit contra Armeniei, 6-0, și au marcat cât pentru toate ratările avute în actuala campanie de calificare pentru CM 2022. Ultimul care și-a trecut numele pe lista marcatorilor a fost Karim Adeyemi, un fotbalist a cărui poveste are legături cu România.

Puștiul promovat de Flick a intrat pe teren în minutul 72 în locul lui Gnabry și a reușit să înscrie în primul minut al prelungirilor, după o pasă a lui Wirtz. Gnabry de două ori, Reus, Werner și Hofmann au marcat celelalte goluri ale nemților, care conduc clasamentul în grupa României.

Karim Adeyemi, debut cu gol în naționala Germania

Adeyemi joacă atacant la Salzburg, fiind unul dintre puștii de viitor ai austriecilor. Între 2018 și 2020, a fost împrumutat la  FC Liefering, formație din liga secundă austriacă. 

Karim Adeyemi s-a născut la Munchen, din tată nigerian și mamă româncă, și a făcut primii pași în fotbal la juniorii lui Bayern. În urmă cu câțiva ani, a refuzat să meargă la colosul Chelsea, preferând să semneze cu Red Bull Salzburg să să rămână aproape de Munchen-ul natal, scriu jurnaliștii de la Libertatea.  

Alături de selecționata U21 a Germaniei, Adeyemi a câștigat Campionatul European de tineret în acest an, detaliu ce a contribuit la decizia de a fi promovat la prima echipă a lui Flick.

10 milioane de euroe cota de piață a lui Karim Adeyemi, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt

Germania - România se joacă la Hamburg

Germania - România, meci din preliminariile Campionatului Mondial 2022, se va disputa la Hamburg.

„Tricolorii” vor înfrunta Germania pe „Volksparkstadion”, o arenă de 57.000 de locuri, casa lui Hamburg, formație din liga a doua germană. Duelul se va disputa pe 8 octombrie, de la ora 21:45, în direct la ProTV și în format liveTEXT pe GSP.ro.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Leo Messi, izbucnire în haosul din Brazilia - Argentina: „Întreaga lume se uită la noi!”

Caz incredibil în preliminariile Campionatului Mondial » Meci anulat: „Suntem blocați aici, auzim împușcături afară”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
karpathin
karpathin  •  06 Septembrie 2021, 23:04

ca de obicei, gsp se folosește de orice firicel pentru a lovi în adversari, iar ținta este FRF. Și-a pua nea Ovi toți arnăuții la treabă. Nu-mi place deloc Burleanu, iar pe Stoichiță îl disprețuiesc dar sper să reziste atacurilor și să le dea cu tifla postacilor gsp. Poate nu știați, dar Messi are o stră-stră-bunică din Cadrilater, iar FRF a ratat ocazia de a-l aduce în echipa națională.

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  06 Septembrie 2021, 20:45

Apropo', ati uitat sa scrieti ca l-a "descoperit" il luce!

terente1
terente1  •  06 Septembrie 2021, 19:19

copil uitat la soare pe plaja de o romanca. s-a pierdut o bomba, s-a pierdut gaura de la covrigii din coada cainelui

Vezi toate comentariile (26)
Comentează