FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN BUDAPESTA Joacă la Ujpest și le dă sfaturi românilor înainte de meciul cu Belarus: „Terenul e mai alunecos decât ar trebui. O ciupercă e de vină”

George Ganea, în dialog cu reporterul Gazetei +24   FOTO
George Ganea, în dialog cu reporterul Gazetei

Articol de , - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 20:37 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 20:38

George Ganea (24 de ani) evoluează din vară la Ujpest, chiar pe stadionul unde naționala României o va înfrunta pe Belarus joi seara, de la ora 21:45. Fiul fostului internațional Ionel Ganea dă câteva hint-uri pentru elevii lui Edi Iordănescu.

  • Belarus - România (runda a 7-a din grupa I a preliminariilor Euro 2024) e programat pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Antena 1.
  • Reporterul Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România.
Edi Iordănescu lămurește „subiectul Boloca”: „Am discutat cu el. Mi-a spus că asta e tot ce își dorește”
CONVOCARE
Edi Iordănescu lămurește „subiectul Boloca”: „Am discutat cu el. Mi-a spus că asta e tot ce își dorește”

- George, cum e Budapesta? 
- Un oraș foarte frumos. Îl știam, l-am mai vizitat de câteva ori. De când am venit pot să spun că mă simt foarte, foarte bine. Sunt obișnuit cu schimbările, pentru că de când eram mic, cum am fost alături de tata, el schimbând echipele destul de des, a devenit obișnuință. Nu am avut niciun fel de problemă în adaptare.

După FCU Craiova, George Ganea a semnat cu Ujpest

- De ce Ungaria, Ujpest? 
- Pentru că fotbalul maghiar este în plină dezvoltare. Au început să investească foarte mulți bani în infrastructură, în echipele de fotbal, au început să aibă jucători tineri din ce în ce mai buni, să îi vândă pe foarte mulți bani. Cred că ăsta poate să fie un plus pentru mine. Am venit într-un campionat care e în plină dezvoltare și care poate să mă ajute în cariera mea.

- Le-ai aflat secretul? 
- Mentalitate și infrastructură. În afară de primele trei-patru echipe din România, infrastructura e slabă. Hagi, FCSB, cele două Craiove, Rapid și cam atât. Plus că noi n-avem mentalitatea lor. Cred că nu mai avem nici măcar mentalitatea pe care o aveam înainte. Plus că singurul om care investește bani în tineri este domnul Hagi.

- Ce ți-a lipsit în România? 
- Ce am acum! Constanța! În România am avut problema asta cu constanța. Aveam două-trei meciuri bune și apoi două-trei meciuri proaste sau foarte proaste. Consider că de când am venit aici am mers pe o linie dreaptă și chiar mă bucur că sunt, să zic așa, în formă. Plus că în România tot timpul eram evaluat după două-trei meciuri și tot timpul mi se spunea că poate nu sunt atacant. Asta pentru că n-am fizic sau n-am, nu știu, forța necesară. Dar, după cum știți, și în fotbalul mare sunt atacanți mici și fără forță care vin cu altceva: cu viteză, cu execuții.

George Ganea, despre gazonul deplorabil pe care se va juca Belarus - România

- Tu joci bandă aici și am văzut că gazonul acolo are probleme. Ce se întâmplă? 
- A avut o ciupercă! Au încercat să remedieze, dar când au început să pună îngrășământ au venit ciorile și au mâncat. Așa s-a ajuns la aceste părți în care nu mai crește iarba. Au pus puțin nisip și acolo mingea circulă mai repede. E mai alunecos terenul decât ar trebui. Alte probleme nu sunt. Terenul e drept, se poate juca pe el. Noi acum am jucat pe el și am câștigat în weekend.

- Ce sfat le dai "tricolorilor"? 
- Trebuie să-și facă jocul cum și l-au făcut până acum. Avem și noi jucători de viteză, tehnici, care nu cred că o să aibă probleme pe asemenea teren. Cum au jucat și în Kosovo, când dacă îmi aduc aminte bine terenul era și mai rău.

- Se aud și niște sunete din stadion... 
- Da, da! Au pus un difuzor care scoate niște sunete pentru ciori, ca să nu mai vină pe teren.

- Cum e să joci fără fani, așa cum va fi și la meciul nostru? 
- E un sentiment ciudat, straniu. Adică să joci fără suporteri e ca și cum ai juca un amical, nu are nicio noimă fără fani pe stadion. Suporterii te pot împinge de la spate într-un moment mai greu. Păcat, pentru că eu cred că dacă ar fi fost suporteri, majoritatea ar fi fost români. OK, e avantajul că te auzi bine acum, dar nu ar fi fost mare diferență, că nu e un stadion mare.

George Ganea, înainte de Belarus - România: „Alibec va face diferența”

- Poți ajunge la meci? 
- Nu știu! O să vorbesc cu cei din club. Știu că-s niște condiții speciale. Să văd dacă mă pot ajuta în vreun fel. Dacă da, vin. Dacă nu, îl urmăresc de acasă și le țin pumnii băieților.

- Cine va face diferența? 
- Denis Alibec! Poate Ianis, care a început să joace. Am mare încredere în ei. Florinel la fel. Vezi, avem foarte mulți care pot face diferența. Poți alege din mai mulți. Am mare încredere în toți că vor face un meci bun.

- Ne calificăm? 
- Da! Chiar dacă mulți critică naționala în acest moment, ceea ce eu cred că e greșit. Foarte greșit. Trebuie să le fim mai mult alături. Sunt niște jucători tineri, este o generație foarte bună și eu chiar cred că o să se califice la acest turneu final.

- Ai să-ți reproșezi ceva? 
- Cred că de-a lungul anilor am pus o presiune foarte mare pe mine. În plus! Pentru că mă cheamă Ganea. Fără să-mi dau seama am făcut asta. Nu aveam nevoie de lucrul ăsta. Acum îmi doresc doar să mă bucur de fotbal, familie și să vină totul de la sine.

3 pase de golare George Ganea în 9 apariții la Ujpest

Am schimbat poziția, joc în bandă. Da, eu mi-am făcut meseria, am pasat, dar vreau să și marchez. Golurile sunt altceva, mai ales pentru mine. Nu le-aș da pe nimic.

De când am venit aici am început să mă simt mai relaxat. Mult mai bine. Cred că pot progresa aici și voi vedea care vor fi pașii următori. Am 24 de ani, am încă timp.

- George Ganea, atacant Ujpest

Mai multe știri despre echipa națională:

Conferință de presă Edi Iordănescu și Horațiu Moldovan înainte de Belarus - România: „Catastrofal, lipsă de respect!”

Edi Iordănescu a vorbit despre amânarea meciului Israel - Elveția: „Îmi doresc să fie liniște și pace în lume, dar vreau să se respecte și principiul egalității”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
tristan
tristan  •  12 Octombrie 2023, 13:08
Postat de dobrin pe 12 Octombrie 2023, 02:34

Buna solutia cu difuzorul, ar trebui folosita si pe stadioanele noastre.

pe giulesti:))ai ce injuraturi o sa mi iau acuma..glumeam..sper sa vad Rapidul in cupele europene cat mai rapid..calificata in grupe

dobrin
dobrin  •  12 Octombrie 2023, 02:34

Buna solutia cu difuzorul, ar trebui folosita si pe stadioanele noastre.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează