FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

George Simion, prima reacție după scandalul de la România - Kosovo: „Îmi cer scuze pentru această asociere”

George Simion / Sursă foto: Facebook +36   FOTO
George Simion / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 18:15 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 22:31

George Simion, liderul partidei AUR, se delimitează de incidentele provocate de „Uniți sub Tricolor” la partida României cu Kosovo, 2-0, din preliminariile EURO 2024. Asta în ciuda faptului că parlamentarul a pus bazele, în urmă cu un deceniu, la fondarea grupului UST. 

Simion, fost ultras și protestatar de meserie, devenit între timp parlamentar și un politician excelent clasat în sondaje, spune că n-a mai călcat pe stadion de patru ani și că nu are legătură cu mesale cu iz politic afișate marți, la România - Kosovo (n.r. - „Kosovo e Serbia” și „Basarabia e România”. 

Președintele partidului naționalist AUR e membru fondator al „Honor et Patria” și a contribuit și la înființarea „Uniți sub Tricolor”, după cum a recunoscut în mai multe emisiuni televizate. Ani la rândul, Simion și-a făcut apariția la meciurile echipei naționale, inclusiv în ipostaze controversate. În 2011, a fost surprins lângă un mesaj rasist la partida România - Bosnia din Giulești.

George Simion, prima reacție după scandalul de la România - Kosovo: „Îmi cer scuze pentru această asociere”
George Simion (încercuit), în mijlocul ultrașilor, lângă un mesaj rasist / Sursă foto: Arhivă GSP
Avem informații din interior după incidentele de pe Arena Națională » Kosovarii NU au forțat oprirea meciului! Ce s-a întâmplat
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Avem informații din interior după incidentele de pe Arena Națională » Kosovarii NU au forțat oprirea meciului! Ce s-a întâmplat

George Simion, prima reacție după scandalul de la România - Kosovo: „Din punct de vedere istoric, sunt mesaje adevărate”

„Eu de patru ani nu mai merg la meciuri. Acest grup e apolitic, au calea lor, au afișat mesaje care din punct de vedere istoric sunt adevărate. 

Nu am nici o legătură cu grupul «Uniți sub Tricolor». Nu mai țin legătura cu suporterii din acest grup. Îmi cer scuze pentru ei că sunt asociați cu un partid politic”, a afirmat Simion miercuri, conform G4 Media

Brigada unde George Simion e co-fondator n-a fost la România - Kosovo

O altă grupare radicală care vine la meciurile naționalei, „Honor et Patria”, anunțase încă de luni că boicotează partida cu Kosovo. 

Formațiunea al cărei membru co-fondator este parlamentarul George Simion nu a fost prezentă pe Arena Națională la duelul împotriva kosovarilor. Decizia a avut un puternic substrat politic, fanii din H&P numărându-se printre cei care nu recunosc exisența statului Kosovo.

Relațiile dintre „Honor et Patria” și cei din „Uniți sub Tricolor” au fost încordate, chiar glaciale în ultimii ani. În urmă cu trei ani, ele s-au separat, conform unui comunicat emis la acel moment: „Începând de astăzi, 11 octombrie 2020, drumurile noastre şi ale proiectului Uniţi sub tricolor s-au despărţit. Rămânem fideli principiilor care ne-au ghidat activitatea in toţi aceşti ani”.

VIDEO Nicolae Stanciu, în rol de „negociator”: a mers să discute cu ultrașii la România - Kosovo

Citește și alte știri despre naționala României: 

GSP are informații din interior după incidentele de pe Arena Națională » Kosovarii NU au forțat oprirea meciului. Ce s-a întâmplat, în schimb

Reacție DURĂ de la Priștina, după incidentele de pe Arena Națională: „Nu ne vom opri în fața acestor mici fasciști! Kosovo e eternă!”

Ne paște suspendarea! Banner-ul care a „aruncat în aer” România - Kosovo! Oaspeții au decis să iasă de pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
steaua.libera
steaua.libera  •  14 Septembrie 2023, 09:26

Lasă-ne, rusofilule!

MASETA
MASETA  •  14 Septembrie 2023, 08:43

"BAI GUSUTUCILOR", si Lucescu a fost ANTRENOR La DinMO DAr asta nu inseamna ca el este vinovat de ce intampla acum la Dinamo. Cat despre "baner" deocamdata asta este pozitia oficila a Romaniei, iar tovarasi de "uefa" nuprea s-au arata deranjati de "banerul" cu ungaria mare afisat prin tribune, asta asa ca sa dam un singur exeplu. Car despre "simion si rusia", uitavata mai inteligentilor in ce ..., se afla aramta romana, ca sa nu mai vorbim de traficul de carne vie, siuitava in "inteligenta" vostra cine este la butoane de 33 de ani si dupa mai vorbim.

bunicu
bunicu  •  14 Septembrie 2023, 08:26

Omul ăsta are mereu deviație de comportament face ce face numai răutăți și își cere scuze .Cui îi cere scuze.Cine cont de ce face el.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează