FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

EXCLUSIV Avem informații din interior după incidentele de pe Arena Națională » Kosovarii NU au forțat oprirea meciului! Ce s-a întâmplat

România - Kosovo a fost un meci marcat de tensiuni / FOTO: Raed Krishan +36   FOTO
România - Kosovo a fost un meci marcat de tensiuni / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 17:51 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 20:34

Toată lumea a crezut că, marți seară, kosovarii, care știau că vor exista scandări pro Serbia în tribunele Arenei Naționale, au încercat să-l forțeze pe arbitrul Willy Delajod să oprească meciul. 

Surse FRF explică însă că nu s-a întâmplat asta, iar „centralul” partidei n-a făcut decât să respece procedura! Kosovarii au mers la marginea terenului după izbucnira scandărilor problematice, iar în scurt timp arbitrul a decis ca cele două echipe să meargă la vestiare.

Arbitrul de la România - Kosovo a respectat procedura, spun surse federale 

„Pentru astfel de situații, cu scandări și mesaje xenofobe afișate, arbitrul este obligat să respecte așa numita «Three Steps Procedure»

Primul pas e să oprească jocul și să cheme echipele la mijlocul terenului, în zona vestiarelor. În acest timp, de la stația de amplificare a arenei se anunță spectatorii să înceteze cu acest gen de manifestări, că există pericolul opririi definitive a jocului. 

Dacă lucrurile se liniștesc, arbitrul poate relua meciul, iar dacă vede că suporterii încep iar cu acel tip de comportament, retrage echipele la vestiare. Pentru 10-15 minute sau chiar mai mult, cum s-a și întâmplat. Iar la pasul 3, dacă reapăreau manifestări xenofobe, oprea partida și am fi pierdut cu 0-3 la masa verde”. 

Altă variantă: au omis arbitrii un lucru esențial?

Alte surse federale susțin, însă, că procedura cerută de UEFA n-ar fi fost respectată întocmai și că pasul 1 a fost, de fapt, omis

Acesta ar fi prevăzut ca, înainte de oprirea meciului, „centralul” sau arbitrul de rezervă sa solicite organizatorilor să anunțe prin stație că, dacă spectatorii vor continua cu același comportament, meciul va fi întrerupt. Iar acest lucru nu s-a întâmplat!

458 de ultrași români au fost identificaţi 

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a emis un comunicat prin care afirmă că FRF, în calitate de organizator al partidei, era responsabilă pentru prevenirea incidentelor. 

Mai mult, Jandarmeria a precizat și că mai mulți ultrași care au provcat incidentele au fost identificați, urmând a se lua măsurile legale împotriva acestora: 

„458 de persoane, care au făcut parte din grupul de suporteri care a comis fapte antisociale și din cauza căruia a fost întrerupt meciul de fotbal dintre echipele reprezentative ale României și Republicii Kosovo, au fost identificate până la acest moment în vederea luării măsurilor legale împotriva celor responsabili de încălcarea cadrului legal în vigoare".

VIDEO Nicolae Stanciu, în rol de „negociator”: a mers să discute cu ultrașii

Citește și alte știri despre naționala României:

Jandarmeria acuză FRF după România - Kosovo: „Răspunderea aparține organizatorului” + 458 dintre fani care au provocat incidente au fost identificați

VIDEO Ionel Dănciulescu „mușcă” din ultrașii din peluză: „Echipa națională va suferi din cauza lor! Vom fi suspendați drastic”

EXCLUSIV Fostul internațional cere măsuri drastice împotriva ultrașilor care au întrerupt meciul dintre România și Kosovo: „Sunt aceiași de fiecare dată, ăștia nu sunt suporteri!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  15 Septembrie 2023, 03:03
Postat de Dontlookbackwithanger pe 14 Septembrie 2023, 01:54

Floricele pe câmpii, ce de multi rasiști sunteți!

Nu e nimeni rasist? Ce legătură are chestia asta cu rasa?

MariusN
MariusN  •  14 Septembrie 2023, 11:19

0-3 ar fi bun, mai ales ptr acesti ultranationalisti pe care ii acoperim mereu. N-are ce cauta asa ceva in sport. Doar cu masuri drastice in fotbal, se poate statuta exemple drastice. Altfel, nu tine nimeni cont si se continua la fel. Sa-i doara pe toti fotbaliatorii rumulani nationalisti. Nu suntem cu nimic mal buni, decat altii. Doar asa ne credem. Ne credem buricul Europei, buricul sportului..

jocker12
jocker12  •  14 Septembrie 2023, 02:00
Postat de costel_69 pe 13 Septembrie 2023, 19:38

... ca fapt divers : cu ce fel de pașapoarte au intrat kosovarii în romania dacă noi nu recunoaștem kosovo?...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Passport_of_Kosovo

Vezi toate comentariile (51)
Comentează