FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-1

EXCLUSIV Fostul internațional cere măsuri drastice împotriva ultrașilor care au întrerupt meciul dintre România și Kosovo: „Sunt aceiași de fiecare dată, ăștia nu sunt suporteri!”

Ultrașii români au provocat întreruperea meciului cu Kosovo timp de 49 de minute
Ultrașii români au provocat întreruperea meciului cu Kosovo timp de 49 de minute

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 12:22 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 13:05

Iosif Rotariu (60 de ani) condamnă categoric scandările și mesajele afișate de gruparea Uniți Sub Tricolor la adresa naționalei din Kosovo, care au făcut ca partida de marți seară, câștigată de „tricolori” cu 2-0, să fie întreruptă timp de 49 de minute. 

Fostul mare internațional este fericit că ultrașii care au provocat întreruperea meciului au fost identificați și speră să primească suspendări drastice de pe stadioane. 

Iosif Rotariu critică doi „tricolori” după România - Kosovo: „Ce ar vrea, să se joace numai faza de atac?” + „Nu merităm să mergem la EURO”
România - Kosovo 2-1
Iosif Rotariu critică doi „tricolori” după România - Kosovo: „Ce ar vrea, să se joace numai faza de atac?” + „Nu merităm să mergem la EURO”

Iosif Rotariu: „Trebuie să fie interziși de pe stadionul de fotbal”

„Nu știu care e regulamentul, dar s-a stat destul de mult la vestiare și mă gândeam că putem pierde și la masa verde. Nu mi se par normale aceste gesturi. Nici măcar când înjură suporterii pe jucători. Dacă vii la stadion trebuie să încurajezi indiferent de echipa pe care o susții. Cum adică dacă nu joacă bine să îi înjuri? Sau să afișezi bannere la adresa adversarilor.

Ăștia nu sunt suporteri. E normal că restul stadionului i-a fluierat. Sunt doar câțiva care fac gesturile astea și prin campionatul intern și prin deplasările echipei naționale. Sunt aceiași peste tot.

E un grup foarte restrâns, dar până acum nu a luat nimeni nicio măsură asupra lor. Trebuie să fie interziși de pe stadionul de fotbal. Foarte bine că i-au identificat după meci, probabil că acum că îi știu vor lua măsuri”, a declarat Rotariu pentru GSP.ro.

458 de persoane au fost identificate

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a precizat și că mai mulți ultrași care au provocat incidentele au fost identificați, urmând a se lua măsurile legale împotriva acestora.

458 de persoane, care au făcut parte din grupul de suporteri care a comis fapte antisociale și din cauza căruia a fost întrerupt meciul de fotbal dintre echipele reprezentative ale României și Republicii Kosovo, au fost identificate până la acest moment în vederea luării măsurilor legale împotriva celor responsabili de încălcarea cadrului legal în vigoare.

Până la transmiterea acestui comunicat, au fost constatate și întocmite 3 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

- Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București

România - Kosovo, întrerupt 49 de minute

Ultrașii radicali din „Uniți sub Tricolor” au scandat „Kosovo e Serbia” și au afișat două bannere care l-au făcut pe „central” să oprească meciul în minutul 18. Scandalul era anunțat de la ora 15:47. 

„La meciul tur din Pristina, imnul nostru a fost huiduit îndelung de întregul stadion, iar suporterii români au fost ținta injuriilor continue și a jignirilor repetate ale suporterilor kosovari, o mare parte din fani fiind evacuați, arestați, agresați și amendați doar pentru că au afirmat un adevăr istoric subliniat și la nivel de stat, a venit vremea returului”. 

A fost mesajul ultrașilor. FRF, Jandarmeria și firma de pază n-au reacționat. Ultrașii au intrat pe stadion fără probleme, au fluierat copios imnul celor din Kosovo și au scandat de mai multe ori „Serbia, Serbia”. Apoi, în minutul 17, au afișat două bannere. Jandarmeria, la fel de pasivă. „Basarabia e România” și „Kosovo je Srbija”, plus din nou scandări „Ole, ole, ole, ola, Kosovo e Serbia”. 

Și a venit momentul în care „centralul” francez Willy Delajod a oprit meciul. A chemat echipele la marginea terenului, scandările au continuat și a decis suspendarea partidei! Degeaba s-a dus Stanciu să-i calmeze pe huligani, aceștia au continuat să scandeze. Mai multe dispozitive de jandarmi au mers spre peluză, nici de această dată n-a existat o finalitate.

După 30 de minute, Răzvan Burleanu, Gabriel Bodescu și Radu Vișan au coborât pe teren pentru discuții cu oficialii UEFA. O delegație s-a dus din nou la ultrași, moment în care au început să scandeze „Ole, ola, reprezentăm România”, totul în corul de fluierături al întregului stadion. După 40 de minute de la oprire, echipele au ieșit de la vestiare. A urmat o încălzire și după alte 9 minute s-a reluat partida.

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Jandarmeria acuză FRF după România - Kosovo: „Răspunderea aparține organizatorului” + 458 dintre fani care au provocat incidente au fost identificați
ROMÂNIA - KOSOV 2-0
Jandarmeria acuză FRF după România - Kosovo: „Răspunderea aparține organizatorului” + 458 dintre fani care au provocat incidente au fost identificați
Valentin Mihăilă a oferit declarația zilei: „Am intrat în vestiar, dar nu să ascult ce vorbește Mister, ci să mă duc la toaletă”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Valentin Mihăilă a oferit declarația zilei: „Am intrat în vestiar, dar nu să ascult ce vorbește Mister, ci să mă duc la toaletă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
lungu_titus
lungu_titus  •  13 Septembrie 2023, 19:18

Apreciere pentru Rotariu. Din păcate marea majoritate este tipic românească și aplică vopsirea gardului, mai modern i se spune " politically correct". Una vorbim și alta facem. Cum trebuie să interpretăm fraternizarea echipei cu acești "suporteri" la sfârșitul meciului și reacția media față de acest aspect?

Gerson
Gerson  •  13 Septembrie 2023, 17:22

Pai acum să fim corecți ! Dacă Kosovo nu este Serbia atunci nici Donbas, Lugansk nu este Ucraina! Ori suntem ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

grigs1981
grigs1981  •  13 Septembrie 2023, 14:15

"Nationala inseamna Romania!"Ii faci probleme Nationalei,pe stadion,trebuie sa platesti!Simplu...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează