FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

VIDEO Ionel Dănciulescu „mușcă” din ultrașii din peluză: „Echipa națională va suferi din cauza lor! Vom fi suspendați drastic”

Ionel Dănciulescu / Captură GSP Video +36   FOTO
Ionel Dănciulescu / Captură GSP Video

Articol de , - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 02:16 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 09:16

Prezent la România - Kosovo 2-0, fostul mare atacant Ionel Dănciulescu i-a pus la zid pe ultrașii care au provocat întreruperea partidei de pe Arena Națională. Danciu-Gol a avut un discurs frontal la adresa suporterilor radicali din „Uniți sub Tricolor” și a celorlalți fani de peluză care au participat la momentele reprobabile din prima repriză.

Legenda celor de la Dinamo e de părere că naționala, dar și suporterii obișnuiți, vor avea de suferit din cauza manifestărilor ultrașilor, în contextul în care Federația e sub amenințarea unei suspendări usturătoare.

Reacție DURĂ de la Priștina, după incidentele de pe Arena Națională: „Nu ne vom opri în fața acestor mici fasciști! Kosovo e eternă!”
ROMÂNIA - KOSOVO
Reacție DURĂ de la Priștina, după incidentele de pe Arena Națională: „Nu ne vom opri în fața acestor mici fasciști! Kosovo e eternă!”

„Le mulțumim pentru susținere suporterilor României, dar ar trebui să elimine lucrurile de genul acesta. Din păcate, echipa națională va suferi fiindcă vom fi amendați și suspendați drastic. Să sperăm că vor fi doar două meciuri (n.r. - de suspendare). 

Din cauza galeriei, vor suferi foarte mulți microbiști din România, care chiar țin cu adevărat la naționala României și își doresc să se califice”, a spus Ionel Dănciulescu. 

Ionel Dănciulescu: „Nu am avut jocul pe care ni l-am fi dorit, dar victoria rămâne”

Într-o partidă întreruptă aproape o oră, din cauza bannerului „Kosovo e Serbia” afișat de ultrașii din „Uniți sub tricolor”, elevii lui Iordănescu jr. au dominat, au ratat și un penalty prin Stanciu, însă tot decarul naționalei și Mihăilă au marcat două goluri de aur care ne mențin pe locul 2. Despre meci, Dănciulescu a spus:

„Nu mai contează cum am obținut victoria, chiar dacă, e adevărat, am jucat o bună parte din meci 11 contra 10. Nu am avut jocul pe care ni l-am fi dorit cu toții, dar victoria rămâne. Avem în continuare șanse la calificare, asta e cel mai important. 

Cu Israel va fi care pe care. Dacă vom câștiga în fața lor, înseamnă că suntem mai buni și merităm să fim la EURO. Eu am încredere că putem s-o facem”.

România e pe loc calificabil, doi, cu un punct deasupra Israelului și la două lungimi distanță de liderul Elveția. „Tricolorii” mai au de jucat cu Belarus (deplasare), Andorra (acasă), Israel (deplasare), Elveția (acasă), în timp ce Israel mai are de jucat cu Elveția (acasă), Kosovo (deplasare), România (acasă), Andorra (deplasare).

Un banner a „aruncat în aer” România - Kosovo

Partida România - Kosovo a fost întreruptă în minutul 18! Fotbaliștii kosovari au ieșit de pe teren, în momentul în care ultrașii radicali din grupul „Uniți sub Tricolor” au început să scandeze „Kosovo e Serbia” și să afișeze mesaje cu această tematică.

+32 FOTO

Aceștia au afișat un mesaj care i-a determinat pe kosovari să părăsească gazonul. Pe pânza cu conotații politice afișată la Peluza Sud a stadionului era scris „Kosovo e Serbia”, o lozincă deloc pe placul UEFA și care i-a lezat pe fotbaliștii oaspeților.

Fiind recidiști, românii riscă o suspendare serioasă din partea UEFA, care nu tolerează sub nicio formă astfel de manifestări cu substrat politic.

Citește și alte știri de actualitate: 

Ianis Hagi, reacție furtunoasă după România - Kosovo: „Am văzut că inclusiv nea Stoichiță a spus-o! Ar trebui să cunoască aceste lucruri”

Ce a scris presa din Kosovo despre scandalul de la București + marile publicații ale Europei, cu ochii pe Arena Națională

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (19)
imgb
imgb  •  14 Septembrie 2023, 00:05

alexiosas ...Inteleg c-ai avut probleme la nastare dar, chiar asa, sa nu te trimita nimeni la o scoala ajutatoare ?

mattteo
mattteo  •  13 Septembrie 2023, 17:34
Postat de romeo_daniel7 pe 13 Septembrie 2023, 11:28

Clar politicul nu trebuie amestecat cu sportul...Dar.... Romania nu recunoaste Kosovo. Dar FC FRF accepta sa joace cu Kosovo. Si cumva, concluzia comentatorilor este ca suporterii sunt huligani. Ar fi amuzant daca n-ar fi trist. Dacă UEFA SI FIFA nu accepta politicul în sport de ce Rusia a fost exclusa din toate competițiile???? Americanii dictează tot...uniunea Europeană și NATO executa .

Ravo. FRF e gasca de huligani care incalca regulile si legea tarii noastre cum isi permit ei sa numeasca huligani pe cei care au scris ce spune legea in Romania????

vic_tor
vic_tor  •  13 Septembrie 2023, 12:29

Principalul vinovat ? FRF. Cat timp ii lasa sa intre pe stadion cu torte si bannere, sa suporte consecintele. Nu sunt de acord cu manifestarile suporterilor, dar si cei din FRF ar putea sa se foloseasca de regulamente, un banner cu astfel de mesaj nu justifica intreruperea meciului cu 45 de minute. Intreruperile sunt pentru acte de violenta si/sau rasism, atat! Dupa regulamentele UEFA trebuia sa castigam cu 3-0 la 16 minute din momentul cand kosovarii au iesit de pe teren !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează