FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FOTO EXCLUSIV Ce s-a întâmplat ultima oară când naționala a jucat în Giulești: George Simion, în mijlocul ultrașilor, lângă un mesaj rasist + înjurături la adresa Stelei

George Simion (încercuit), în mijlocul ultrașilor, lângă un mesaj rasist / Sursă foto: Arhivă GSP
George Simion (încercuit), în mijlocul ultrașilor, lângă un mesaj rasist / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 15:21 / Actualizat sambata, 23 aprilie 2022 00:50

Naționala României se pregătește pentru revenirea în Giulești, o ipostază în care nu s-a mai aflat din 2011, când „tricolorii” învingeau Bosnia, scor 3-0, în preliminariile EURO 2012. 

Federația a decis ca meciurile să nu se mai dispute în Ghencea pe fondul atmosferei ostile de la amicalul Grecia, din urmă cu o lună. Dar ce s-a întâmplat în urmă cu 11 ani, când naționala a înfruntat Bosnia sub Podul Grant?

Cum arată primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo: „Mi-a venit rău! Câini cu solzi, rechini, gladiatori, orci”
DINAMO
Cum arată primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo: „Mi-a venit rău! Câini cu solzi, rechini, gladiatori, orci”

Steaua, înjurată de galeria Rapidului. George Simion, în mijlocul ultrașilor, lângă un mesaj rasist

Prezent atunci la stadion, reporterul GSP Marius Mărgărit relata cum suporterii Rapidului au înjurat copios rivala Steaua înainte de startul partdei, Ciprian Tătătușanu numărându-se printre cei luați în colimator de suporterii giuleșteni.

Din tribune n-au lipsit nici ultrașii de la „Honor et Patria!”, grupare care își face apariția la meciurile „tricolorilor” și în zilele noastre. Într-o imagine găsită în arhiva foto a Gazetei Sporturilor, George Simion, actual deputat al României, viitor candidat la alegerile prezidențiale, apare în mijlocul ultrașilor, care tocmai ce afșișeră un mesaj oribil cu tentă rasistă: „Țiganii strigă țiganii”, scria pe o pânză afișată la Tribuna a II-a. 

Ce s-a întâmplat ultima oară când naționala a jucat în Giulești: George Simion, în mijlocul ultrașilor, lângă un mesaj rasist + înjurături la adresa Stelei
George Simion (încercuit), în mijlocul ultrașilor, lângă un mesaj rasist / Sursă foto: Arhivă GSP

Tot atunci, la meci a fost prezent şi un grup de suporteri din Serbia, veniţi de la Banja Luka. „Nu ţinem neapărat cu România, dar am venit lângă voi pentru că suntem împotriva Bosniei”, explicau ei.

Ce s-a întâmplat ultima oară când naționala a jucat în Giulești: George Simion, în mijlocul ultrașilor, lângă un mesaj rasist + înjurături la adresa Stelei

George Simion este copreședinte al Partidului Alianța pentru România (AUR), surpriza alegerilor parlamentare din anul 2020. El este și cofondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, „Honor et Patria" și „Uniți sub Tricolor” (UST).

Merg la meciurile de fotbal ale României. Sunt singurele partide pe care le-am urmărit sub o formă organizată. În 2002 am fost în Bănie și mă leagă o prietenie mare față de suporterii de acolo, dar și de cei bănățeni. Îi cunosc, sunt oameni adevărați. Am fost la România - Bosnia, dar m-am dus și la meciuri ale Craiovei. Eu am prins o singură Craiova, care e una singura. Am fost când finanțator era Dinel Staicu. În Bănie chiar se simțea altfel un meci de fotbal. Suporterii olteni aveau un mesaj frumos: «La Craiova nu se discută, se iubește!» - George Simion, deputat AUR

Naționala României, după 11 ani pe stadionul Rapidului

Naționala României pleacă de pe Ghencea și va juca pe Stadionul Giulești! „Tricolorii” vor disputa pe noul stadion al Rapidului duelurile cu Finalanda și Muntenegru din Liga Națiunilor, programate pe 11, respectiv 14 iunie.

Prima reprezentativă revine în Giulești pentru prima oară din 2011 încoace. Pe 3 iunie, în urmă cu 11 ani, naționala antrenată de Răzvan Lucescu se impunea în fața Bosniei, scor 3-0.  Pentru România au marcat atunci Mutu și Marica, autorul unei duble, iar naționala condusă atunci de Răzvan Lucescu încă spera la calificarea la EURO 2012.

Inițial, partidele ar fi trebuit să aibă loc în Ghencea, pe Stadionul Steaua, dar FRF și-a schimbat planul după ce echipa lui Iordănescu a fost fluierată și înjurată la amicalul cu Grecia de luna trecută.

Controversatul George Simion a recunoscut că a scandat împotriva Ungariei

Deputatul George Simion a fost invitat anul trecut la GSP Live, unde a vorbit despre momentele în care a scandat împotriva Ungariei, în perioada în care mergea pe stadion să susțină echipa națională.

„Nu cred că am ratat meciurile României în ultimii 15 ani, doar de câteva ori pe teren propriu. Am fost și la meciul cu Spania, și la meciurile cu Ungaria. Am scandat împotriva Ungariei. Ține de spectacolul fotbalistic. Sigur, acum sunt un demnitar, dar de când e lumea și pământul oamenii au mers în galerie, au înjurat” a declarat George Simion la GSP Live.

VIDEO George Simion, la GSP Live: „Am scandat împotriva Ungariei!”

Vezi și alte știri de actualitate:

Naționala României, OUT din Ghencea! FRF a anunțat noul stadion pentru Liga Națiunilor: „Vrem să-l testăm”

NEWS ALERT Un titular al naționalei din ultimii ani se retrage! » Reacția lui Edi Iordănescu: „Pierdem un jucător important”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
1385586341892678
Eda Creţu  •  25 Aprilie 2022, 20:05
Postat de steaua1986. pe 22 Aprilie 2022, 17:44

gigist fan simion.......rusofil.

RUSOFIL, spun acei oameni care nu fac nimic pt tara lor. Actionati, timpul nu se intoarce la voi si muriti cu faptele voastre, este sunt luate i bagajul judecarii Lui Dumnezeu. Hristos A-nviat!

1385586341892678
Eda Creţu  •  25 Aprilie 2022, 20:01
Postat de doubleti pe 23 Aprilie 2022, 10:52

Gresesti. Intre Ghencea si Giulesti nu este distanta mare. Cu tramvaiul 41 sunt de fapt vreo 10-11 statii, pe care le parcurgi in 20 de minute. Cu masina poti sa faci intre 15si 45 de minute in functie de zi si ora. N-ai cum sa ajungi mai repede din Giulesti la Ploiesti, decat in Ghencea. Dar asa e cand vorbesti de peste munti. Pe de alta parte Giulestiul nu este in nordul capitalei, el este mai degraba spre NV (si culmea, mai repede ajungi in Piata Victoriei sau la Universitate, decat sa iesi din Bucuresti), iar Ghencea spre V. Asa ca nu stiu de unde ai scos-o cu Ghencea in Sud, acolo este Berceniul.

Giulestiul este in vestul capitalei. In nord e Baneasa-Otopeni....

1385586341892678
Eda Creţu  •  25 Aprilie 2022, 19:58
Postat de george.cv pe 22 Aprilie 2022, 17:31

important e ca tu sa intelegi ca esti un politruc prost.

Aceste cuvinte exista pt ca nu va oubiti tara. Iesiti si faceti ceva. Iubiti oamenii, natura si soarele, in cutia aia mica de lemn tot veti fi singur si al nimanui. Hristos A-nviat!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează