FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21

FOTO Germania U21 - România U21 0-0 » Am fost la un gol de calificare! „Tricolorii” lui Mutu, eliminați dramatic de la Euro

România U21 a remizat cu Germania U21, 0-0, în ultimul meci al grupelor Campionatului European de tineret. Naționala lui Mutu este eliminată de la Euro, întrucât Olanda a zdrobit-o pe Ungaria, 6-1. +29   FOTO
România U21 a remizat cu Germania U21, 0-0, în ultimul meci al grupelor Campionatului European de tineret. Naționala lui Mutu este eliminată de la Euro, întrucât Olanda a zdrobit-o pe Ungaria, 6-1.

Articol de , - Publicat marti, 30 martie 2021 20:52 / Actualizat marti, 30 martie 2021 21:01

România U21 a remizat cu Germania U21, 0-0, în ultimul meci al grupelor Campionatului European de tineret. Naționala lui Mutu este eliminată de la Euro, întrucât Olanda a zdrobit-o pe Ungaria, 6-1. 

Germania U21 - România U21 0-0 » Cronică de la Budapesta: „Egalul de «la revedere»”

Mutu a avut o echipă la indigo în primele două meciuri. Nicio surpriză! Azi, nici dacă ar fi vrut n-ar mai fi putut alinia același "11", Marin și Ganea fiind suspendați. A gândit altceva oricum. A șters fantezia de la mijloc, cu Olaru, Marin și Ciobanu. A scos piesele de forță, Itu, Dulca și Oaidă, toți cu fizic comparabil cu cel al nemților. "Mexic", așa cum îi spun colegii lui Olaru, a supraviețuit, dar a fost nevoit să-și aducă aminte ce juca la Gaz Metan, luând acum rolul lui Moruțan din primele două jocuri.

foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
+25 FOTO

Ce start ar fi fost!

Și primele minute n-au arătat rău. Mățan a scos din nou din joben o "execuție-covrig", cu efect la colțul lung. Nefericitul Dahmen, cu o gafă de "Fotbal la Maxx" în meciul cu Olanda, ar fi fost învins. Bara l-a salvat! Avem curaj! Visăm! Iar când Germania nu reușește să se apropie de poartă decât la faze fixe, semnele sunt bune. Au avut și o galerie improvizată, din rezerve și staff, care aplaudau, treptat în volum, la fiecare moment "fix" de la poarta noastră. Din fericire, inspirația și exactitatea nemților a lipsit cu desăvârșire în prima jumătate de repriză.

"Sfântul Pașca"

N-au reușit prin faze fixe, au făcut-o prin centrul apărării. Singur cu Vlad, Klimowicz a lăsat la vedere locul nașterii, Buenos Aires, a trecut la o execuție care să arate că vine din orașul lui Di Stefano. Pașcanu a urmărit bine faza și a respins din apropierea porții. 0-0 pe tabelă, 1-1 la mari ocazii. Îngrijorător e că nemții au ascuns mingea. O găsim tot mai rar și parcă brusc am uitat ce trebuie să facem cu ea.

Ne-au sufocat

Finalul reprizei a devenit tot mai enervant. La fel și aplauzele repetate ale galeriei ad-hoc la execuțiile reușite ale jucătorilor în alb. Se simte lipsa lui Ciobanu, parcă și a lui Moruțan, fără să fi strălucit la acest turneu final. "Încă 5 minute", strigă disperat Mutu. Simte momentul, știe că trebuie să schimbe ceva. N-avem idei, nu facem decât să ne aruncăm ca la hochei în fața mingilor ce "săgetează" când în benzi, când direct pe Nmecha. Suntem sub anestezie. Iar veștile de la Szekesfehervar nu-s bune. Olanda conducea.

Totul pe atac! Dar putem?

Și a schimbat! Taxat în ultimele zile pentru că a tot așteptat cu modificările, Mutu a acționat rapid de această dată. Ezitant deseori, al doilea la minge, sufocat, expus și datorită "galbenului", Itu i-a lăsat locul lui Ciobanu, poate cel mai constant și mai bun om al nostru la Euro. Și parcă am prins o rază de lumină în joc, din nou încercăm să ținem de minge, să punem presiune. După nici un sfert de oră Mutu a mutat din nou, iese Dulca, intră Moruțan. Intenții evidente, e nevoie și de practică însă.

Națională de top, caut atacant

O oră în care aproape nimic n-a mers bine pentru noi. O bară, mult efort risipit, totul culminat cu accidentarea lui Pașcanu, schimbat cu Drăgușin. Am legat apoi o serie de pasă, prima acțiune înșirată bine de "tricolori". Primim o lovitură liberă, exact din "buza" careului. Numai că nici Ciobanu nu pare în zi de șut. Nici Moruțan în cea cu assist și nici Petre în cea de gol. A câta pentru el în ultimul an?

Și nemții mai dau rateuri

Și totul se putea prăbuși la hențul lui Oaidă, sancționat de "central" cu penalty. Noi n-am fost în zi de grație, nici Nmecha în cea de gol. Asta chiar e o surpriză! 9 goluri în ultimele 9 meciuri pentru Germania. Doar Belgia a scăpat "neperforată" de vârful lui Anderlecht. Puțini se gândeau că n-o va face contra României, mai ales când are la îndemână și un penalty, trimis în bară acum. Mutu se uită rapid pe bancă. Ce soluții mai are? Cîmpanu și Tavi Popescu. Îl alege pe cel mai "crud". Un sfert e oră de speranță.

Rămânem acasă neînvinși

Am presat, am și ajuns în careu de mai multe ori, lipsa unui vârf s-a simțit prea mult. Parcă și Ganea, fără poftă de gol cum era, conta mai mult. Parcă îl plângem și mai mult pe Costache, nici el vreun "goleador" cu ștaif, însă când ataci Germania și ai nevoie de gol, e greu cu 9 fals și doar cu "floricele" de la tânărul Popescu. E frustrant să nu pierzi niciun meci, să termini grupa cu 5 puncte, când dai peste echipe ca Olanda sau Germania și totuși să vezi la TV fazele finale din mai-iunie.

Germania U21 - România U21 0-0

Live+Statistici

Germania U21 - România U21: echipele de start

GERMANIA U21: Dahmen - Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum - Dorsch, Baku, Maier - Nmecha, Klimowicz, Berisha
REZERVE: Schubert, Grill - Moukoko, Burkardt, Ozcan, Ambrosius, Jakobs, Thiaw, Stach, Kruger, Letisch, Janelt
SELECȚIONER: Stefan Kuntz

ROMÂNIA U21: Vlad - Vlădoiu, Ciobotariu, Pașcanu, Haruț - Itu, Dulca, Oaidă - Olaru, Ad. Petre, Mățan
REZERVE: Aioani, Eșanu - Boboc, Opruț, Drăgușin, Cîmpanu, Moruțan, Ciobanu, Chindriș, Oct. Popescu
SELECŢIONER: Adrian Mutu

Stadion: Bozsik Arena (Budapesta, Ungaria)
Arbitru: Guillermo Cuadra Fernandez

Citește mai multe știri despre meciul Germania U21 - România U21:

Un membru al Generației de Aur taie din elanul României U21: „Competiție supraevaluată! Ne-am entuziasmat foarte mult”

Adrian Mutu pune presiune pe UEFA înaintea meciului decisiv de la Euro U21: „Să ia decizia corectă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (404)
balaur
balaur  •  31 Martie 2021, 09:28

"Am fost la un gol de calificare..." Un gol pe care nu l-am fi marcat nici daca meciul dura o saptamana.

dobrin
dobrin  •  31 Martie 2021, 02:07
Postat de vali.gazzaev pe 30 Martie 2021, 21:58

Corect. Sa plece toata camarila. Burleanu a dus la rang de arta climatul de incompetenta implementat de mircea sandu si mitica brutarie. Totul pe bani foarte multi.

Suntem cei mai corecti politic, avem minifotbal si fotbal feminin, si ratam calificare dupa calificare.

1745flo
1745flo  •  30 Martie 2021, 23:16

Iar am jucat in stilul tipic romanesc: băgăm autobaza si la ce o ieși! Poate-poate păcălim cumva, poate un șut norocos, poate își dau ăia autogol! Ca mai apoi sa ne dam generație de aur!

Vezi toate comentariile (404)
Comentează