FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA U 21 - ROMÂNIA U 21

VOCILE GAZETEI Germania U21 - România U21 0-0, comentat de Adrian Florea, Marius Mărgărit și Justin Gafiuc: „Petre a fost pieton, iar la capitolul faze inventate din sclipiri individuale am suferit”

Vocile Gazetei: Adrian Florea, Marius Mărgărit, Justin Gafiuc
Vocile Gazetei: Adrian Florea, Marius Mărgărit, Justin Gafiuc

Articol de GSP - Publicat marti, 30 martie 2021 18:00 / Actualizat miercuri, 31 martie 2021 18:04

Germania U21 - România U21 0-0 a fost comentat LIVE pe GSP.RO de Adrian Florea (șef dep. Fotbal), Marius Mărgărit (reporter special) și Justin Gafiuc (reporter special). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Germania U21 - România U21 0-0. Concluzii

Adrian Florea: La pauză și imediat după, Mutu a reparat parțial ce stricase în start. Cu Moruțan și cu Ciobanu am arătat ceva mai bine. E adevărat, a rămăs pe gazon „spionul” Oaidă, care a provocat infantil un penalty. „Briliantul” nu e însă doar tupeist, ci și norocos, iar barele ne-au ținut în viață. Pentru calificare, totuși, am fi avut nevoie de ceva mai mult. De un gol, de exemplu. Dar cum să-l marchezi, când finalul te găsește fără vârf de careu pe teren?! Părăsim competiția cu o victorie și două remize, ceea ce nu-i deloc puțin. Însă nici suficient pentru „sferturi”.

Marius Mărgărit: Ne-a stat inima la bara lui Mățan, din startul jocului. Apoi am suferit crunt, Germania ne-a luat la șenile și parcă revedeam meciul celor mari, de pe Arena Națională. Dar Pașcanu a fost îngerul păzitor al speranțelor noastre. După pauză, cu plâmânii reîncărcați cu aer, am început să mai dăm semne de viață, chiar dacă tot nemții au dictat ritmul. Vlad zboară, Nmecha dă și el în bară, din penalty. Scăpam iar! Ne trebuie un gol să mergem mai departe. Dar nu avem forța, chiar dacă Germania se teme. Mățan, Moruțan, puștiul Popescu se zbat ca fluturii în plasa iluziilor. Care se sting pe măsură ce timpul trece. Germania, care a mai avut o bară, ne oprește iar. Sau poate e doar neputința noastră de a ne rupe de lanțul ăla invizibil, care ne tot trage înapoi chiar și când trebuie să mergem doar puțin înainte. Măcar preț de un gol. Pe data viitoare!

Justin Gafiuc: Am fost parcă mai tupeiști după o primă repriză în care am rămas cu bara lui Mățan și cu presiunea constantă a nemților, plus acrobația lui Pașcanu, ideală pentru a salva un gol iminent. Ciobanu a intrat bine în joc, Moruțan parcă s-a pierdut încă din secunda în care a fost introdus, iar Mutu, la penalty-ul ratat de Nmecha, și-a reconfirmat statutul de veșnic supraviețuitor în momente dure ale carierei. Ar fi trebuit să ne atingă David Copperfield cu o baghetă magică pentru a marca și a ne califica, fiindcă Petre a fost pieton, iar la capitolul faze inventate din sclipiri individuale am suferit. Ratăm calificarea neînvinși, dar cu ce ne mângâie asta?

Germania U21 - România U21. La pauză 0-0

Adrian Florea: Focul nostru de artificii a durat vreo 10 minute, după care ne-au trecut fiori reci pe șira spinării la aproape orice atac advers. Așa cum m-am temut, mijlocul n-a absorbit deloc presiunea germană, astfel că tot greul a căzut pe Vlad și pe cei din apărare. Vlădoiu a părut total depășit de miză, Itu și Oaidă au fost peste tot și nicăieri, Dulca s-a ferit de fazele fierbinți, Olaru vrea să facă mai mult decât poate în acest moment, iar Petre e atât de singur în avanposturi că n-ar fi în stare să se facă remarcat nici dacă ar avea calitățile lui Van Basten! Ca să rezistăm, după pauză trebuie schimbat ceva. Ceva mai mult. Că pe Pașcanu și pe Mățan nu-i putem clona, din păcate.

Marius Mărgărit: Am început cu curaj. Doamne, ce bară a dat Mățan! Un elf între giganți. Ei au posesia, dar nu e nimic grav, ne așteptam. Necazul e că au început să ne împingă tot mai mult spre careul nostru. Noroc cu Pașcanu, pe post de Niță, care ne-a salvat în două rânduri, la scărița lui Klimowicz și la șutul lui Baku. Petre nu e deloc în joc. Abia pe final mai apărem în jumătatea lor. Poate e un semn bun

Justin Gafiuc: Avântul din primul sfert de oră și bara lui Mățan ne-au lăsat din nou senzația că suntem gata să dăm lovitura cu Germania. Dar ne-am domolit și sub presiunea crescândă a oamenilor lui Kuntz. Pașcanu merită deja o medalie pentru două intervenții salvatoare, Vlad e și el prezent la baloanele grele. Ca și la cei mari, greul apasă tot mai tare pe defensivă! Dificil să rezistăm, poate Mutu va schimba deja la pauză, eventual Moruțan, omul care ar putea scoate, totuși, iepurele din joben.

Germania U21 - România U21. Înainte de meci

Adrian Florea: În decembrie '99, la nici 21 de ani, Mutu era cumpărat de Inter. Urma să se bată cu Ronaldo, cu Roberto Baggio, cu Vieri, cu Zamorano și cu Recoba pentru un post în atacul nerazzurrilor. Misiunea imposibilă nu-l speria. Se spune că, la unul dintre primele antrenamente, echipa în care evolua românul a primit un penalty. Baggio voia să tragă el. Adi s-a dus și l-a rugat să-l lase să execute lovitura de la 11 metri. „Il Divin Codino” l-a lăsat. Cu tupeu maxim, Mutu a încercat să-l umilească pe portar. Portar era un „anonim” care răspundea la numele de Angelo Peruzzi. Mingea s-a dus în transversală, iar Peruzzi s-a apucat apoi să-l alerge pe „Briliant”. Voia să-l pedepsească pentru cutezanță. După mai bine de două decenii, Adi dovedește că-i la fel de tupeist și în meseria de antrenor. Aflat practic la începutul carierei de allenatore, șochează azi, mizând o formulă de start schimbată în foarte mare măsură față de precedentele partide. Cel mai straniu mi se pare să modifici întreaga linie de mijloc. Și contra cui?, a Germaniei! Să sperăm că știe ceva ce noi nu știm. Hai, România!

Marius Mărgărit: Fotbalul românesc e iar testat de Germania, la două zile după meciul naționalelor mari. O revanșă după semifinala de la Euro U21 din 2019, într-un meci, care ca și atunci, e de a fi sau a nu fi. Poate că băieții lui Mutu vor avea mai mult curaj decât la seniori. La mai mare, România mică!

Justin Gafiuc: La 48 de ore după ce naționala lui Rădoi s-a înclinat la limită în fața lui Kimmich și Gnabry, cei mici au posibilitatea să demonstreze că sunt capabili și de o calificare, nu să ofere un nou prilej în care să plângem cât de aproape am fost de un rezultat minunat. Acum chiar e un meci de totul sau nimic, iar Vlad, Pașcanu și Olaru pot intra în istorie cu o partidă specială. Nu cred că vom vedea un joc cu goluri multe, fie și măcar pentru că în trupa noastră nu prea avem puncheri adevărați.

Totul despre Germania U21 - România U21

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
muaddib
muaddib  •  31 Martie 2021, 16:14

Lasa ca a fost Mortutan bun.

970498756361268
Romina Tudorache  •  30 Martie 2021, 22:35

Sa nu uit ! Sunt suporterul Rapidului de 65 de ani si nu pot spune (persoana obiectiva fiind !) ca nu imi pare rau ca nu este in liga a I a ! Dar recunosc ca nu a avut valoare si degeaba ar fi intrat anul trecut ca era ciuca batailor !!

mega2005
mega2005  •  30 Martie 2021, 21:58

Ramanem cu faptul ca nu ne-a batut nimeni la acest Euro. E mult, e putin?? Dupa felul in care am aratat cu granzii, e mult. Dupa efectul ratarii calificarii in sferturi e putin...adica nimic. Diferenta dintre echipa de acum doi ani si cea de acum este prima repriza din 2019 semifinalei cu Germania, bagata in corzi de ai nostri ...atunci. Nu merge cu "smecherii" la nemti!!!Nu mai amintesc de celelalte jocuri unde am avut si posesie mai consistenta, ocazii si goluri. Am fost mai "subtiri" si neconsistenti in joc fata de acum doi ani. Oricum, experienta de la Euro e buna in viitoarea campanie de calificari. Asta e, mergem mai departe!!!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează