FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA 1-0

„Suntem prea negativi, îl avem pe «nu» în gură” » Gică Hagi a tras concluziile, după prima victorie a lui Iordănescu

Gică Hagi / Sursă foto: farulconstanta.com +38   FOTO
Gică Hagi / Sursă foto: farulconstanta.com

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 iunie 2022 18:29 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 18:54

Gheorghe Hagi (57 de ani), fostul mare jucător al primei reprezentative, păstrează o notă optimistă, în ciuda startului dezamăgitor al „tricolorilor” în Liga Națiunilor.

La o zi după victoria in-extremis obținută în fața Finlandei, Hagi, prezent la Cluj pentru meciul de retragere al lui Adi Mutu, a vorbit despre primul succes reușit de Edi Iordănescu pe banca României. Antrenorul Farului e de părere că oamenii din jurul naționalei aleg să privească de fiecare dată doar către latura negativă a lucrurilor.  

Gică Hagi: „Suntem prea negativi, îl avem pe «nu» în gură”

România are o singură strategie, să încerce să caute succesul cât mai repede. De aici trebuie să construim viitorul României. Avem nevoie de acest lucru. România are jucători mulți, are mulți jucători din care poți alege și cu care se poate construi ceva puternic. În timp se fac lucrurile mari, cu tineri și cu mult talent, iar în timp devin și valoroși.

E momentul să gândim și să transmitem acest mesaj. Avem nevoie de succes. Suntem prea negativi, îl avem pe «nu» în gură. Trebuie să apară succesul, dar nu e ușor”, a afirmat Hagi, într-un dialog cu Digi Sport la Cluj, unde este prezent pentru meciul de retragere al lui Mutu. 

Cătălin Țepelin, după victoria la limită cu Finlanda: „Hai să nu devastăm rafturile cu șampanie, că nu s-a câștigat mare lucru”
ROMÂNIA - FINLANDA 1-0
Cătălin Țepelin, după victoria la limită cu Finlanda: „Hai să nu devastăm rafturile cu șampanie, că nu s-a câștigat mare lucru”

Gheorghe Hagi: „Nota 10 pentru suporteri”

Chiar dacă suporterii au apelat din nou la unele scandări xenofobe pe durata meciului, „Regele” a fost suprins plăcut de atitudinea tribunei: „Mi-a plăcut foarte mult cum s-a comportat publicul. Nota 10 pentru suporteri”, a mai spus Hagi, conform sursei citate. 

Clasamentul actualizat din grupa României:

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia3:25
2. Finlanda3-24
3. Muntenegru3-34
4. România1-33

Toate formațiile au câte 3 meciuri disputate

+34 FOTO

Ce urmează pentru România în Liga Națiunilor:

  • 14 iunie: România - Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

S-au jucat în grupa României:

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • 11 iunie: România - Finlanda 1-0, Muntenegru - Bosnia 1-1

VIDEO Rațiu și Sorescu au sângerat înainte de România - Finlanda. Edi Iordănescu: „Ne-am blocat”

Citește și alte știri despre naționala României:

FOTO Tavi Popescu, criticat pentru gestul nervos de la schimbare: „Nu ai cum să faci asta!”

Cornel Dinu a găsit o hibă în tactica lui Edi Iordănescu: „Nici acum nu înțeleg”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
polistul68
polistul68  •  13 Iunie 2022, 09:28
Postat de gabiprossi pe 12 Iunie 2022, 23:58

Lumea are ce are cu domnul Hagi... Nu uitati un lucru si anume ca, toate ligile sunt pline de fotbalisti marca HAGI, toti dezvoltati pe timpul, nervii si mai ales banii sai, in timp ce federatia - cu centrele si academiile nenumarate - NU A PRODUS NIMIC!?! Felicitari sincere pentru tot ceea ce faceti domnule Hagi!

Corect, jucatorii lui Hagi sunt peste tot....dar, care e nivelul acestor ligi ? Ce plus au adus jucatorii lui hagi ? Ce rezultate au echipele care au jucatori crescuti de Hagi ? Da, are academie, scoate anual zeci de jucatori care...nu joaca nici in Conference L...si atunci, care e diferenta dintre academia lui Hagi si academia Craiovei ? Sau a Pitestiului ? De ce trebuie laudata academia lui Hagi mai mult decat academia Botosaniului ? Fotbalul roamnesc se duce in jos, de cativa ani...e evident pt toata lumea. Si nu Hagi e vinovat de acest lucru, e clar...dar nici sa laudam mediocritatea nu e normal, chiar daca e numele lui in joc..nu putem sa laudam un lucru mediocru, doar pt ca e 'produs" de Hagi. Tanase, Coman, Nedelcu, Ianis Hagi sunt "varfurile" academiei..spune-mi si mie ce rezultate au acesti jucatori...spune-mi si mie ce joc bun, contra unei echipe serioase, au facut ? Spune-mi si mie un joc bun, al acestor jucatori, la nationala de seniori...

ucluj2011
ucluj2011  •  13 Iunie 2022, 08:32

Mult respect Dle Hagi , nu numai pentru incredibila carieră de FOTBALIST , dar și pentru munca și dedicația pe care o depuneți la Academia Dvs.!!! În altă ordine de idei , scandările xenofobe , cele cu "*ui* FRF" (și fumigenele aruncate în teren) le-au aparținut NUMAI celor aprox. 100 de "suporteri" care erau comasați în primele rânduri pe mijlocul Tribunei a-2-a. Restul , MAI ALES galeria Rapidului , a încurajat non stop Naționala și ia taxat pe "suporterii" de care vorbeam de la Tribuna a-2-a când aceștia au aruncat cu fumigenele în teren.

gabiprossi
gabiprossi  •  12 Iunie 2022, 23:58

Lumea are ce are cu domnul Hagi... Nu uitati un lucru si anume ca, toate ligile sunt pline de fotbalisti marca HAGI, toti dezvoltati pe timpul, nervii si mai ales banii sai, in timp ce federatia - cu centrele si academiile nenumarate - NU A PRODUS NIMIC!?! Felicitari sincere pentru tot ceea ce faceti domnule Hagi!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează