FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

EXCLUSIV „Să stea în cap și să câștige!” » Mesaj dinspre Generația de Aur: „Ce a făcut Rădoi e o mare greșeală”

Viitorul lui Mirel Rădoi stă sub semnul incertitudinii / Sursă foto Imago Images
Viitorul lui Mirel Rădoi stă sub semnul incertitudinii / Sursă foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 06:40 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 17:07

Naționala României joacă împotriva Islandei un meci decisiv nu doar pentru această campanie, ci și pentru viitorul actualei generații. Gică Mihali (55 de ani), fostul mare fundaș al primei reprezentative, așteaptă o prestație pe măsură din partea „tricolorilor”.

  • România – Islanda se joacă astăzi, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV. Trei zile mai târziu (duminică, 14 noiembrie), România va întâlni Liechtenstein, în deplasare (ora 19:00). 
  • Cu două victorii, România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul secund asigurat, ceea ce înseamnă accesul la primul baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, 2022.

Unul dintre componenţii „Generaţiei de Aur”, Gică Mihali, vorbește într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre confruntarea cu Islanda din Ghencea, dar și despre lucrurile pe care le-a remarcat în ultima perioadă la selecționata lui Mirel Rădoi.

„Câte mingi în plasa pescarilor?” » Ce scria presa înainte și după victoria cu Islanda din '97 + Adversarii ne numeau „o forță a Europei”
ROMÂNIA - ISLANDA
„Câte mingi în plasa pescarilor?” » Ce scria presa înainte și după victoria cu Islanda din '97 + Adversarii ne numeau „o forță a Europei”

Gică Mihali: „Să stea în cap și să câștige 6 puncte!”

„Trebuie să luăm șase puncte din aceste două meciuri. Că vrem, că nu vrem, că facem calcule, că nu facem calcule, discuțiile sunt de prisos. Ei trebuie să stea în cap și să câștige șase puncte! Cum le vor câștiga? Treaba lor! 

Am observat o creștere a jocului la ultimele meciuri. Poate și Rădoi a devenit mai realist. A încercat să joace un fotbal-șampanie, dar văd că nu i-a ieșit, iar acum a început să fie mult mai prudent și să joace la rezultat”, crede Mihali. 

Gică Mihali: „Ce a făcut Rădoi e o mare greșeală”

Deși laudă ultimele prestații ale naționalei, Mihali n-a înțeles ieșirea publică a lui Rădoi din urmă cu o lună, când selecționerul anunțase că părăsește naționala după meciurile din noiembrie. 

„Ceea ce a făcut când a anunțat că pleacă e, după părerea mea, o mare greșeală. A creat și o relaxare printre jucători. Probabil că unii zic acum: «Orice s-ar întâmpla, oricum pleacă Rădoi». 

Cred că nu mai are cum să dea înapoi, cât timp a spus că nici soția lui nu-l poate întoarce. Dacă a spus asta, mă gândesc că Stoichiță n-are cum să-l întoarcă”, a declarat Gică Mihali, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

„Lăsați-mă să fiu puțin rezervat” » Iosif Rotariu atrage atenția înaintea decisivului cu Islanda
ROMÂNIA - ISLANDA
„Lăsați-mă să fiu puțin rezervat” » Iosif Rotariu atrage atenția înaintea decisivului cu Islanda

Nu cred că la nivelul acesta cineva se mai gândește la relaxare. Important e ca noi să ne impunem jocul. Avem un impediment mare de tot, nu vor fi spectatori în tribune. Pe acel stadion, s-au obținut multe succese în decursul anilor, iar cu suporterii în tribune ar fi fost altceva.

- Gică Mihali, fost internațional

Gică Mihali a fost un fundaș important al naționalei în anii '90. A participat la Mondialul din 1994 și Europeanul din 1996 și a strâns în total 31 de selecții.

„Să stea în cap și să câștige!” » Mesaj dinspre Generația de Aur: „Ce a făcut Rădoi e o mare greșeală”
Gică Mihali / Sursă foto: Imago Images

Vestea momentului: decizia luată de Rădoi, conform surselor GSP de la Casa Fotbalului

Deși în octombrie anunța fără echivoc că nu va mai rămâne și la baraj pe banca României, selecționerul Mirel Rădoi a încercat să evite subiectul miercuri, dar a spus totuși: „Vom anunța decizia după aceste două partide”. Surse autorizate de la Casa Fotbalului susțin că va conduce echipa și în martie!

Surse federale susțin că Mirel Rădoi ar fi reevaluat viitorul și că argumentele șefilor de la Casa Fotbalului l-ar fi determinat să-și schimbe planurile imediate. Dacă va duce România la baraj, este foarte probabil să rămână și pentru partidele decisive din martie.

„Am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie va fi luată atunci. A rămas, în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu președintele și directorul tehnic, să luăm o decizie după aceste două meciuri”, a declarat Mirel Rădoi, în conferința de presă de miercuri. 

VIDEO Mirel Rădoi, despre convocarea lui Sali: „Nimeni nu a avut așa un impact la vârsta lui”

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Vestea momentului: decizia luată de Rădoi, conform surselor GSP de la Casa Fotbalului

Rădoi pariază pe Enes Sali: „La vârsta lui e peste Gică Hagi, Balaci și Dobrin!” » Comparație: unde era „Regele” la 15 ani

VIDEO Arnar Vidarsson ne avertizează înainte de Islanda - România: „Am venit să vă încurcăm”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
talpaiadului
talpaiadului  •  11 Noiembrie 2021, 15:59
Postat de Adrian Fulgos pe 11 Noiembrie 2021, 15:35

N-a trebuit să google fecioraş. I-am vazut pe viu in 94. Atit pe Rose Bowl cit şi in Detroit pe Silverdom, stadion care acum nici nu mai există. I-am vazut pe baieti si la Borden Park la antrenamente. Pe vremea aia Google nici nu exista. Aşa ca chill tu.

In 94 cautam cu Godzilla :)

talpaiadului
talpaiadului  •  11 Noiembrie 2021, 15:54

Calificarea la baraj ar fi intr-adevar o performanta, avand in vedere situatia fotbalului romanesc. Sa ne mai bucuram si noi de iluzia unei calificari la un turneu final pana la primul meci de baraj, unde nu prea avem nici o sansa.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  11 Noiembrie 2021, 15:35
Postat de chronic_6_0 pe 11 Noiembrie 2021, 10:36

zi cinstit ca ai cautat pe google. stai chill, era doar o ironie....nu stiu de unde l-au dezgropat ca pareri a la mihali nu mai vazusem. totul in romania este despre ce pareri au fiecare, despre orice. poate poate scoate unul ce nu trebuie

N-a trebuit să google fecioraş. I-am vazut pe viu in 94. Atit pe Rose Bowl cit şi in Detroit pe Silverdom, stadion care acum nici nu mai există. I-am vazut pe baieti si la Borden Park la antrenamente. Pe vremea aia Google nici nu exista. Aşa ca chill tu.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează