FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

Gică Popescu a oferit ultimele detalii din proiectul EURO 2020: "Giuleștiul va semăna cu arena din Ploiești. E o tâmpenie ce se întâmplă cu stadionul Dinamo!"

Articol de GSP - Publicat marti, 18 septembrie 2018 17:20

Gică Popescu, consilier al ministrului Tineretului și Sportului, a oferit azi ultimele detalii din proiectul Euro 2020. 

"Proiectul EURO 2020 merge bine. Eu cred că acest obiectiv, reabilitarea căii ferate existente, construirea a 3 kilometri de cale ferată până la Oltopeni, a supratraversării DN 1 și a unei gări, este realizabil. Gara va fi unde este parcarea de la sosiri, la un nivel. Acesta este proiectul în mare, acum se lucrează la studiul de fazabilitate. Ieri s-a obținut certificatul de urbanism. Ministerul Transporturilor spune că totul este cu o lună avansat. Acesta este un obiectiv important. Calea ferată trebuie făcută și cred că o vom face. Dacă nu, trebuie să găsim alte soluții", a declarat Gică Popescu la TV Digi Sport.

"Se încearcă modificarea programului școlilor primare și grădinițelor. Trebuie să se termine cu o săptămână mai devreme. Este foarte important să se întâmple asta"Gică Popescu

"3 din 4 stadioane vor fi gata în 2020"

Gică Popescu a vorbit și despre situația stadioanelor Giulești, Dinamo, Ghencea și Arcul de Triumf.

"Trei din patru stadioane vor fi gata. Pentru stadionul Giulești s-a găsit suma de 2 milioane de euro necesară. Ministerul Transporturilor a găsit această sumă. Nu știu de unde. Suma este necesară la finalul anului 2019. Când s-a făcut studiul de prefazibilitate, acum doi ani, erau alte prețuri, iar inflația a crescut. Stadionul va avea 14-15.000 de locuri. Nu este spațiu de mai mult. Stadionul nu va mai avea forma actuală, va semăna cu arena de la Ploiești. Stadionul are o întârziere față de celelalte.

Stadionul Dinamo nu va fi gata la timp pentru EURO 2020. Planul de Urbanism Zonal a trebuit refăcut, Ministerul de Interne a început de la zero. Va fi amplasat pe locul velodromului. Sigur va fi acolo. Mi se pare o tâmpenie că nu e pe locul celui actual. Ai cel mai frumos parc sportiv, în centrul orașului, și poți face un superstadion, dar nu se poate din cauza unui contract. Nici nu știu cum se va face accesul la noul stadion. Rămâne de văzut.

La stadionul Ghencea ar trebui ca într-o lună să înceapă construcția. Proiectarea a început deja. E cel mai avansat, dar și cel mai complicat. La stadionul din Ghencea, în caietul de sarcini, li s-a cerut firmelor să prezinte un număr important de contracte de muncă. 

La Arcul de Triumf, când a început demolarea, s-a găsit o conductă care trebuie deviată. Va avea 9.500 de locuri cred. Nu e așa complicat ca la Ghencea și Giulești.

E nevoie de peste 2 milioane de ore de muncă pentru ca în martie 2020 să fie toate gata. Nu știu dacă vor fi trei schimburi, dar două vor fi sigur", a dăugat "Baciul".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (66)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  19 Septembrie 2018, 16:13

ce folos ca vor fi gata trei stadioane daca nu ai echipa calificata la euro !

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  19 Septembrie 2018, 11:28

Vor fi gata cu o singura conditie. Pe perioada de iarna stadioanele sa fie introduse intr-o incapere sa se poata lucra non stop. Ce creduli puteti fi!!!!!! Cum dracului sa fie gata cand in Romania si un simplu cotet de gaini dureaza de la doi-trei ani in sus sa fie construit?

ogica30
ogica30  •  19 Septembrie 2018, 10:46

nici un stadion nu va fi 100% gata pt euro...daca nu ma insel chiar ei au dat termen la stadionul steaua,cel mai avansat , 24 de luni.

Vezi toate comentariile (66)
Comentează