FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Gică Popescu critică selecția lui Edi Iordănescu: „Nu poți să lași acasă un jucător ca el”

Gică Popescu (55 de ani), fostul jucător al echipei naționale, a comentat situația lui Andrei Ivan (26 de ani), fotbalistul CS Universității Craiova, care nu a fost convocat  pentru meciurile cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie)
Gică Popescu (55 de ani), fostul jucător al echipei naționale, a comentat situația lui Andrei Ivan (26 de ani), fotbalistul CS Universității Craiova, care nu a fost convocat pentru meciurile cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie)

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2023 10:01 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 13:16

Gică Popescu (55 de ani), fostul jucător al echipei naționale, a comentat situația lui Andrei Ivan (26 de ani), fotbalistul CS Universității Craiova, care nu a fost convocat de selecționerul Edi Iordănescu pentru meciurile cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie), din preliminariile EURO 2024. 

„Baciul” consideră că un jucător precum cel al craiovenilor nu ar trebui să lipsească de la echipa națională, având în vedere ce atacanți are fotbalul românesc în momentul de față, menționând că Andrei Ivan nu a spus tot despre posibilul incident pe care l-a avut cu Edi Iordănescu. 

„Clientul” lui Panduru după golul înscris de FCSB contra Universității: „În halul ăsta?”
FCSB - CSU CRAIOVA 1-1
„Clientul” lui Panduru după golul înscris de FCSB contra Universității: „În halul ăsta?”

Gică Popescu, despre neconvocarea lui Andrei Ivan la echipa națională: „E ceva ce noi nu ştim probabil”

Gică Popescu a făcut referire la incidentul dintre Andrei Ivan și Edi Iordănescu din luna iunie 2022. Atunci, fotbalistul CS Universității Craiova a fost lăsat în afara lotului pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegru din Liga Națiunilor, pentru că acesta a comentat mai multe observații făcute de staff-ul naționalei. 

Un alt motiv pentru care Andrei Ivan nu a prins lotul la meciul cu Finlanda a fost intevenția lui Mihai Rotaru, patronul oltenilor, care a spus despre Edi Iordănescu că a făcut o greșeală majoră când nu l-a inclus pe Ivan în lot. 

„Dacă nu eşti în lot automat te duci în tribună, probabil că Ivan a văzut, s-a îmbrăcat şi s-a dus în tribună. Eu mă îndoiesc că pentru o chestiune atât de măruntă laşi un jucător precum Ivan acasă şi nu îl convoci. 

Te duci în tribună, nu mai ai niciun fel de comunicare cu staff-ul tehnic şi apoi nu mai eşti convocat, mi se pare prea mult. Nu poţi să laşi acasă un jucător precum Ivan, la atacanţii pe care îi avem la echipa naţională, pentru simplul motiv că nu ţi-a spus să te duci în tribună şi tu te-ai dus, mi se pare prea puţin. 

Ai o situaţie, discuţi! Ai plecat acasă, a doua zi, a treia zi, a cincea zi te sună selecţionerul, trebuie să ai un dialog, nu poţi să închizi uşa şi fiecare pleacă acasă şi am uitat unii de alţii. E ceva ce noi nu ştim probabil”, a declarat Gică Popescu, potrivit Prima Sport. 

Andrei Ivan: „Sincer, mă așteptam să fiu convocat la națională”

După meciul dintre FCSB și CSU Craiova, de sâmbătă seară, încheiat 1-1, Andrei Ivan a vorbit despre decizia selecționerului de a nu-l chema la meciurile din preliminariile turneului final din Germania. 

„Nu vreau să comentez nimic despre domnul selecționer, asta a fost decizia dânsului. Sincer, mă așteptam să fiu convocat, în ultima perioadă am fost în formă, am marcat 6 goluri”, a punctat Ivan la PrimaSport. 

Întrebat dacă a cauzat probleme la ultima acțiune a naționalei, cu ocazia meciurilor de Liga Națiunilor de anul trecut, Ivan a negat. În schimb, s-a declarat deranjat de faptul că nu i-a transmis nimeni din staff că nu face parte din lot la meciul cu Muntenegru. 

„Nu am făcut scandal, nu am comentat la nimeni din staff, vă spun foarte sincer. Am fost trimis în tribună cu Muntenegru, dar nu mi-a spus nimeni că nu sunt în lot, nu a vorbit nimeni cu mine. 

Mă așteptam să vorbească cineva cu mine, nu mă supăram să-mi spună că nu sunt în lot. Putea veni cineva la mine să-mi spună «Nu ești în lot, stai în tribună». Și ziceam «OK»”, a transmis Ivan. 

Andrei Ivan: „Este frustrant” 

„Am crezut că voi fi convocat. Dar asta este decizia domnului selecționer. Pentru mine e frustrant că nu sunt acolo, dar nu am ce să fac, trebuie să merg înainte, să-mi arăt valoarea în continuare și vom vedea ce va fi. 

Cred că dacă voi înscrie la fiecare meci, îi va fi imposibil să nu mă convoace”, a completat atacantul celor de la CS Universitatea Craiova. 

VIDEO. Andrei Ivan: „Nu am vorbit cu Edi Iordănescu” 

Citește și: 

Helmut Duckadam intervine în „cazul Ianis Hagi”: „Gică a greșit impardonabil aici”

Deian Sorescu, înainte de meciurile cu Andorra și Belarus: „Se poate întâmpla orice”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
ortega
ortega  •  20 Martie 2023, 08:25

Bine ca n-a zis ca si galusca de fi-su , Nicholas zis Hercule al categoriei musca , trebuia convocat . Baciule , vezi-ti de treaba ta , ca poate ai treaba si astia cu convocarile te retin ...

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  19 Martie 2023, 21:36
Postat de Catalynn._._ pe 19 Martie 2023, 10:33

Nu o fi Ivan vreun mare fotbalist sau ceva, nu faci echipa începând cu el, dar bă, dacă ai avut loc pt 4 zecebiști in lot era musai sa ii faci loc și lui! Însă și suporterii fraieri, dacă ar proceda toți precum Peluza Sud și i-ar huidui pe zecesebisti la fiecare atingere a balonului, fiul lu’ tata și Stoichiță nu ar mai avea de ales. Așa însă … :-(((

Da ma, ca la echipa nationala trebuie sa tii cont de la ce club vin fotbalistii si sa ii huidui daca nu joaca la echipa ta favorita sau daca joaca la un rival...halal mentalitate. Rusine. La echipa nationala toti sunt ai nostri, buni sau rai, si toti trebuie sustinuti, fiindca in dreptul lor la acel meci scrie Romania, nu scrie Craiova, Steaua, Cfr, Farul sau Clubul Armatei (clubul ala aflat in liga a doua forever). D-aia e echipa nationala!

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  19 Martie 2023, 21:28
Postat de Cormiz pe 19 Martie 2023, 15:49

Nu - l l mai plângeți pe Andrei Ivan. A fost lăsat acasă din motive disciplinare nu fotbalistice. E un fotbalist peste medie, dar este fitos și încăpățânat. Amintiți - va ca a avut conflicte și cu Radoi, care l-a scos.din lot. Și atunci? De ce pune Gica Popescupaie pe foc? Pentru Ianis?

Pentru Ianis si pentru ca ura acestui tip fata de tot ce inseamna familia Iordanescu este se pare de neoprit.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează