FOTBAL  »  NATIONALA  »  PROPUNERE

Stoperul propus de Gică Popescu „naționalei”: „Este cel mai în formă fundaș din Liga 1!”

Ionuț Larie, primul din stânga // foto: Imago Images
Ionuț Larie, primul din stânga // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 20:12 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 21:35

Gică Popescu (54 de ani), președinte la Farul Constanța, consideră că Ionuț Larie (35), unul dintre stoperii echipei dobrogene, merita să fie convocat la prima reprezentativă a României pentru meciurile din martie.

Titular incontestabil în centrul apărării Farului în acest sezon, cu 35 de partide în toate competițiile, Ionuț Larie nu s-a regăsit printre jucătorii convocați de selecționerul Edi Iordănescu pentru primele sale meciuri în postura de selecționer, amicalele cu Grecia (0-1) și Israel (2-2) din luna martie.

Gică Popescu, președinte la Farul Constanța, consideră că evoluțiile lui Larie în acest sezon îl recomandau pentru convocare.

Dan Alexa se destăinuie la „Prietenii lui Ovidiu” despre relația cu Anamaria Prodan și deciziile carierei: „Acolo m-am îngropat!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Dan Alexa se destăinuie la „Prietenii lui Ovidiu” despre relația cu Anamaria Prodan și deciziile carierei: „Acolo m-am îngropat!”

Gică Popescu: „Larie este cel mai în formă fundaș central din Liga 1. Putea fi convocat”

„Eu cred că Larie ar fi putut fi convocat. Este, în opinia mea, cel mai în formă fundaș central din Liga 1 în acest sezon. Probabil că Edi s-a uitat la vârsta lui.

Dacă e cel mai în formă jucător, îți faci treaba cu el. Are niște cifre extraordinare. Cifrele pe care le are Larie acum îl recomandau la echipa națională.

Dar este alegerea antrenorului, poate că voia la fundașii centrali anumite caracteristici pe care poate Larie nu le are, e greu de dat cu presupusul”, a declarat Popescu la „Fotbal Club”, de pe DigiSport.

La finalul sezonului regulat din Liga 1, firma de monitorizare InStat îl plasa pe Ionuț Larie pe locul 7 în topul fundașilor centrali din Liga 1 cu minimum 1.000 de minute jucate.

Stoperul în vârstă de 35 de ani avea un index de 242 și era primul din Liga 1 la mai multe capitole: pase (2.024 în total, 87% acuratețe), dueluri defensive (281 din 414 câștigate), deposedări (95 reușite din 145 de încercări) și mingi recuperate, 356.

Stoperii convocați de Edi Iordănescu pentru cele două meciuri din martie sunt Andrei Burcă, Vlad Chiricheș, Radu Drăgușin, Ionuț Nedelcearu și Adrian Rus.

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Una zice, alta face » Gică Popescu: „Burleanu nu va face nimic!” + „Cred că și Farul l-a votat”

„Nu avem ce mânca” » Dan Alexa, poveste tulburătoare de la Rapid: „A fost un moment... Mi s-au înmuiat picioarele la masă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează