FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚIE

VIDEO Giovanni Becali a făcut topul celor mai buni 5 fotbaliști români all-time » Surpriză: Mutu și Chivu nu sunt printre ei!

Cum arată top 5 fotbaliști români all-time în viziunea lui Giovanni Becali. Foto: captură Youtube
Cum arată top 5 fotbaliști români all-time în viziunea lui Giovanni Becali. Foto: captură Youtube

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 16:36 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 20:57

Giovanni Becali (71 de ani), cel mai influent impresar român de după 1990, a fost provocat să realizeze clasamentul celor mai buni fotbaliști români din toate timpurile.

Agentul de jucători a răspuns direct, fără menajamente și nu i-a inclus în Top 5 pe Adrian Mutu și Cristian Chivu, jucători pe care i-a reprezentat atunci când activau.

Omul de fotbal, care se pregătește să fie protagonistul unui film despre viața lui, regretă că nu l-a putut impresaria pe Ilie Balaci și să-l vândă, imediat după revoluție, la adevărata lui valoare.

Cum arată Top 5 fotbaliști români în viziunea lui Giovanni Becali

Invitat la podcastul lui Damian Drăghici, unul dintre cei mai de succes artiști români, Ioan Becali a răspuns obiectiv, fără să ia în calcul situațiile din trecut pe care le-a avut cu aceștia.

„Zi-mi și mie cinci cei mai buni jucători români din toată istoria! Adică și ăia care au fost talentați și s-au terminat de la băutură și femei, dar și ăia care au rămas”, i-a propus gazda întâlnirii.

„Hagi, Dobrin, Balaci, Dumitrache, Piți Varga. Cinci! Ăștia sunt. Așa, poți să spui 50. Ei sunt cei cinci pe care eu i-am prins și i-am văzut. Știu despre ei”, a răspuns Giovanni Becali.

Ulterior, discuția a continuat: „Pe Balaci l-ai fi vândut după Revoluție, dacă nu era accidentat?”.

Becali a răspuns: „Da, avea 28-29 de ani, venise la Dinamo. A avut ghinion. Avea o soție exemplară, două fete.”

VIDEO. Adi Mutu și Cristi Chivu n-au prins topul lui Giovanni Becali

Clanul Camorra avea gânduri frumoase cu mine. Să mă îmbrace, să vorbesc frumos, adică să fiu un domn, după aia urmau alții ce au de făcut. Noi când am trecut în Italia am furat o mașină și n-am mai oprit-o până la Napoli. Cu contractul, cu astea. Aventuri!
- Giovanni Becali

Când se lansează filmul „Don Giovanni”

Giovanni Becali spune că nu utilizează un telefon smart, iar sarcinile de comunicare le-au preluat angajații săi care îl informează constant. Agentul de jucători nu a dorit să dezvolte mai multe idei despre stilul său de viață, întrucât aspecte din această sferă vor fi prezentate în propriul lungmetraj ce se va numi „Don Giovanni” și va apărea în variantă ecranizată cel mai probabil în 2025.

„Tehnologia. TikTok-ul, Instagram-ul, toate astea vor distruge fotbalul. Sunt mai grave decât drogurile. Păi, tu n-ai văzut?! Că și drogații stau pe TikTok, stau pe d-aia. Nu există un jucător, un copil de 14-15 ani să iasă spre acasă și să-i spună maică-sii «Mamă, am terminat antrenamentul și vin spre casă». Nu, dă un mesaj, dă un TikTok, asta e tehnologia care va distruge. La noi e exagerat, în alte țări le iau telefoanele la școală. Nu știu cât ne vom apropia de interzicerea lor”, a completat agentul de jucători.

Cine e Giovanni Becali

  • Ioan Becali a fost primul agent de jucători din fotbalul românesc, intrând pe piață după 1989, împreună cu fratele său, Victor Becali. În 2006 a fost președinte și acționar al clubului Dinamo.
  • În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii mai 2018, după ce a ispășit aproape 3 ani de închisoare.
  • A fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare, în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. Din pedeapsă i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare.

Citește și:

„Din vina lui!” » Selecționerul Africii de Sud  a spus adevăratul motiv pentru care Ngezana nu a mai ajuns la lot
FCSB
„Din vina lui!” » Selecționerul Africii de Sud a spus adevăratul motiv pentru care Ngezana nu a mai ajuns la lot
Marius Șumudică pleacă la negocieri: „Ne vedem pentru a stabili strategia, mi-e foame de trofee!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Marius Șumudică pleacă la negocieri: „Ne vedem pentru a stabili strategia, mi-e foame de trofee!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
mattteo
mattteo  •  21 Martie 2024, 11:40
Postat de aspida pe 20 Martie 2024, 18:53

Pentru mine ordinea e urmatoarea: Dobrin, Balaci, Hagi, Dumitrache. Locurile 5-1.000.000 sunt libere

Cel mai bun fotbalist roman dupa Hagi e Dudu Georgescu, locul 7 la Balonul de Aur intr-o era cu Cruyff, Beckenbauer, Gerd Muller, Neeskens si altii. El si la nationala a fost foarte bun in meciuri cu echipe ca Spania si Yugoslavia ce se calificau mereu la turnee finale. Daca pe la Rodion se poate apune ca a mai furat goluri, la Dudu nu se poate spune asta pt ca el si international a demonstrat. Aa, ca a dat numai peste alde Atletico Madrid si Inter Milano prin cupele europene, asta e, nu avea cum sa ajunga prin semifinale. Dar a contribuit la victoria lui Dinamo impotriva marelui Inter Milano. Dobrin si Balaci nu au fost niciodata nici in primii 30 la Balonul de Aur, top facut de straini, nu de noi. Una e sa fii foarte tehnic, alta e sa fi facut ceva la nivelul ala. Daca punem si fundasii, poate Belodedici sa fi fost peste Dudu Georgescu, atat. Nici macar alde Gica Popescu.

mattteo
mattteo  •  21 Martie 2024, 10:57
Postat de Normal pe 20 Martie 2024, 22:49

Asta inseamna ca nu are habar de fotbal daca nu-l include si pe Lita Dumitru intre marii fotbalisti ai Romaniei !

In top 5 nu prea are cum cand primul 11 all time ar arata ceva gen: Lung- Petrescu, Belodedici, Dinu/Stefanescu, Chivu- G Popescu/Boloni- Hagi, Dobrin, Balaci, Mutu- Dudu Georgescu. Sigur, daca te duci pana inainte de Razboi ar fi Bodola in loc de Mutu. Ceilalti nu au cum sa iasa.

rocky3
rocky3  •  20 Martie 2024, 23:58

Cum adică Dobrin, când Mutu are 109 goluri în Serie A și 35 pentru națională? Iar de Balaci habar n-are că la Revoluție avea 33 de ani nu 29, dar scos din circuit era încă din 84, de la a doua accidentare la menisc! Nu-l mai vindea în 90 nici la mănăstirea da taici! Ne ea ăsta e ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează