FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAŢIONALĂ

GSP vă prezintă argumentele cu care Piţurcă vrea să îl readucă pe Chivu la "naţională"

Piţurcă i-a convins şi pe Hagi şi Viorel Moldovan să revină la «naţională», după ce se retrăseseră
Piţurcă i-a convins şi pe Hagi şi Viorel Moldovan să revină la «naţională», după ce se retrăseseră

Articol de - Publicat miercuri, 14 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 septembrie 2011 20:39

Piţi va umbla la coarda sensibilă a căpitanului retras, al cărui mare regret coicide cu cel al selecţionerului. Nici unul nu a participat la competiţia supremă a planetei. CM 2014, ultima şansă!


Victor Piţurcă are ca obiectiv pe termen lung reconstrucţia echipei pentru Euro 2016, dar ţinuta următoare este readucerea lui Chivu pentru CM 2014 din Brazilia. "După aceste preliminarii am să merg să discut cu el şi sper să-l pot convinge să revină la naţională", a precizat optimist selecţionerul. GSP prezintă principalele argumente ale lui Piţurcă.

1. L-a promovat la 18 ani la "naţională"
Se întîmpla pe 18 august 1999, cînd fotbalistul lui Inter Milano avea doar 18 ani. Cel care avea să poarte de 50 de ori banderola de căpitan a României a debutat în ultimele 6 minute ale amicalului Cipru - România 2-2, fiind introdus fundaş stînga în locul lui Nanu.
Cristi era considerat pe atunci o mare promisiune, iar selecţionerul l-a ajutat să bifeze întîia selecţie la prima reprezentativă cu numai o săptămînă înaintea perfectării transferului de la U Craiova la Ajax. A fost scînteia care l-a propulsat cariera.

2. Regrete comune
Piţurcă ştie cît suferă Cristi că nu a participat la nici un Mondial. Va insista tocmai pe această latură sentimentală, conştient că CM 2014 e ultima lui şansă de a-şi împlini visul. Acum are 30 de ani, iar în Brazilia ar avea 34. "Am jucat la două Europene, dar cel mai mare regret al meu e că nu am fost şi nu cred că voi merge la un Mondial", a declarat abătut fostul căpitan înaintea retragerii. Piţi are acelaşi regret. "Am trei calificări la Euro: două cu prima reprezentativă în 2000 şi 2008 şi una cu tineretul în '98. Vreau şi la un Mondial!".

3. Prietenia cu fraţii Becali
Încă un atu pentru Piţurcă îl reprezintă relaţia cu fraţii Becali, oameni foarte apropiaţi lui Chivu. Impresari susţin demersul selecţionerului. "Eu cred că îl vom mai vedea pe Cristi la echipa naţională. Este un bun român şi cred că şi-a schimbat părerea în ceasul al 12-lea", a spus Ioan Becali la GSP TV.

4. Ultimatum pentru Mutu
Selecţionerul va încerca să-l convingă pe Chivu că a reinstaurat disciplina la lot. "Ştiu frustrările lui Chivu şi de ce a renunţat la «naţională», dar poate să revină, nu ar fi primul", a explicat selecţionerul. Suspendarea temporară a lui Mutu şi Tamaş vine în sprijinul lui Piţurcă.

500.000 de euro este prima promisă de FRF lui Piţurcă în cazul calificării la CM 2014


"Piţurcă e un bun manager şi un excelent tehnician. E o persoană deosebită, uneori foarte strictă. Ştie cum să combine munca şi plăcerea. Aceasta e cheia succesului lui: unitatea grupului şi faptul că sîntem prieteni şi ne respectăm"
Cristi Chivu, fundaş Inter, declaraţie 2008

Grupa "tricolorilor" pentru CM 2014
Olanda
Turcia
Ungaria
România
Estonia
Andorra

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
id45
id45  •  14 Septembrie 2011, 22:47

Nu zic ca baiatu' n-ar avea talent dar mai degraba pentru masini , fetite .... ca cu balonu' e greu - mult sub Raducioiu , Camataru , Dudu GEORGESCU .... APROPO va mai aduceti aminte de EL ? - si apropo nu zic ca nu avea un om care sa-i centreze - dar credeti ca daca OMUL nu le ''avea'' NU castiga Gheata de aur - chiar daca sunt MULTI CARCOTASI - ca a fost .... FOTBALUL e acelasi - ARATATI-MI voi din generatia x , un jucator dupa '90 si vom discuta apoi daca merita atentie

encipi
encipi  •  14 Septembrie 2011, 12:04

Chivu isi arata limitele aproape meci de meci la Inter. A inceput sa fie depasit cu usurinta de adversari ai caror nume nu inseamna nimic. Da,a fost bun insa acu la 30 de ani, arata deja ca un jucator de 34 de ani. Plus ca in aparare nationala nu sta chiar rau. Sunt multi jucatori care promit mult, pe langa Goian care e de baza, poate creste un Chiriches, Gardos isi poate reveni oricand, e tanar, mai e Gaman. Problema ar trebui cautata in atac. Pe langa Sanmartean care nu ar trebui sa lipseasca, trebuie cautati atacanti. Nu prea sunt solutii in atac. De Chivu, ne putem lipsi. Plus ca...asta arata inca odata infulenta Becalienilor in randul echipei nationale.

redsef2005
redsef2005  •  14 Septembrie 2011, 10:31

Lobont - Contra, Radoi, Chivu, Rat - Cocis, Codrea, Ov. Petre, Ghioane, Pancu, Dica si asa mai departe... Oameni buni, cu astia nu ne-am calificat la Mondiale nici cand erau in varful de forma al carierei lor (2002, 2006, 2010 sau cand vreti voi, indiferent ca au fost Hagi, Iordanescu sau Piturca la Nationala!), cat de batut in cap sa fii sa incepi sa ii readuci la lot??! Mai lipsesc Petre Marin si Pompiliu Stoica, la mintea lui Piti sa nu excludem definitiv nici variantele astea...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează