FOTBAL  »  NATIONALA  »  VIITORUL

Hagi, sfaturi prețioase pentru puștii de la U19: "Sunt copiii mei până la moarte!" » Ce spune despre plecarea de la Viitorul

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat joi, 29 martie 2018 21:26

Gheorghe Hagi, antrenorul Viitorului, a comentat eșecul dureros suferit de România U19, care a ratat în ultimele minute calificarea la EURO. 

"După părerea mea, viața e făcută din momente și decizii. Sub nicio formă nu trebuie să dai în acești jucători vreodată. Nu sunt maturi, rămâi lângă ei și dă-le sprijinul de care au nevoie.

Ei trebuie să se refacă, să se gândească la ziua de mâine. Am vorbit deja cu jucătorii mei de la lot, le-am explicat că și noi am trăit așa ceva în 1994, dar nu am plâns toată luna. Dacă stau să plângă, vin alții în locul lor. Dacă Moruțan era de la Viitorul, i-aș fi spus aceleași lucruri. Chiar dacă-mi cert copiii, sunt copiii mei până la moarte". 

Hagi a vorbit și despre planurile pe care le are la Academie în perioada următoare. 

"Am vrea să mai lucrăm și la stadion, să mărim lojele. Nu stăm pe loc, nu suntem plafonați. Am avut ședință cu colaboratorii mei, le-am transmis clar obiectivele din perioada următoare. Cred că Academia va merge foarte bine, obiectivele sunt fixate pe categorii de vârstă. Și pe partea tehnică, dar și administrativă.

Dacă într-o zi nu voi mai fi, va trebui să găsesc un antrenor și pentru echipa mare. Costel Gâlcă e un antrenor pe care îl apreciez, dar nu am luat o decizie. În momentul de față, nu știu ce se va întâmpla cu mine. Sunt discuții, sunt dispus să încep să lucrez la o echipă competitivă, care vrea să câștige lucruri. Nu aș vrea să mai preiau o echipă din mers. Cred că acestea au fost greșelile din cariera mea. 

La echipa de club ți-e mult mai greu. Nu ai mulți bani să construiești. E mai ușor la echipele naționale, unde lucrezi cu cei mai buni și talentați jucători. Evident, dacă știi să selectezi. Singurul proiect care m-ar motiva ar fi să dau de o generație care să fie mai bună ca a noastră. 

O să vedeți că din cele 3 loturi ale Viitorului care au prins play-off-ul în ultimii 3 ani vor fi 11 jucători în echipele naționale", a spus Hagi, la TV Digi Sport .

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
stelistul1
stelistul1  •  30 Martie 2018, 05:55

Sper doar ca jucatorii tai sa nu fie plini de ifose ca Ianis, Coman, Manea, Matan, ca pana acum in afara de Marin nu ai scos nimic care sa reziste intr-un campionat serios. . Si nici el nu are mai putine ifose la nationala, dar macar joaca la club.

observator979
observator979  •  29 Martie 2018, 23:08
Postat de stefan.. pe 29 Martie 2018, 22:43

Anul acesta nu mai are cum sa ia titlul. Intrebare pentru "Rege": va reveni la statutul de satelit al lui Gigi Becali, ca in trecut, marca Omenia, sau va juca pe bune?

Rege a fost Hagi dupa ce a fost tare ca jucator. Azi e doar un biet Nabab din fotbal, cumatru cu Gigi si gata sa isi vanda fiul pe piata transferurilor, la bani cat mai multi. Nu mai are glorie, doar lacomie. Ca sa nu para mai prost ca restul mafiotilor barosani din fotbal! :D hahaha

observator979
observator979  •  29 Martie 2018, 23:04

pe Hagi nu il mai cred. Dupa ce si-a pus pe taraba propriul copil la vanzare pentru Europa, Regele care era e acum Nababul negustor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează