FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLONIA - ROMÂNIA 3-1

Hanca sare în apărarea lui Daum: "Nu sistemul a fost problema!"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iunie 2017 18:25

Sergiu Hanca a comentat situația de la echipa națională și i-a luat apărarea lui Christoph Daum, după ce sistemul de joc al selecționerului a fost aspru criticat.

Mijlocașul dinamovist este de părere că fotbaliștii de la echipa națională sunt suficient de valoroși pentru a evolua în orice sistem de joc, dar acuză lipsa încrederii înaintea meciului cu Polonia, pierdut de tricolori cu 1-3.

La Varșovia, Daum a mizat un sistem 5-4-1, în timp ce la victoria cu Chile selecționerul a aliniat sistemul 4-2-3-1.

"Nu este un sistem anume în care să ne simțim mai bine, pentru că avem jucători de valoare care pot juca orice sistem. Nu am crezut atât de mult pe cât trebuia să credem în victoria cu Polonia, dar nu sistemul a fost de vină.

Îmi place foarte mult mentalitatea lui Daum. Este o mentalitate pozitivă și sănătoasă. Antrenamentele sunt diferite față de ce am făcut eu la echipele de club și trebuie să avem mai multă răbdare", a spus Hanca la TV Dolce Sport.

Fotbalistul a lăudat atitudinea coechipierilor săi în meciul cu Chile și este de părere că victoria cu ocupanta locului 4 în clasamentul FIFA le va da încredere  tricolorilor.

"Mă bucur că am avut acest amical cu Chile, în care am avut ocazia să arătam că nu suntem așa slabi cum ne consideră unii. Această victorie ne dă speranță și moral pentru viitor.

La 2-0 pentru Chile în minutul 18 am vorbit să jucăm pentru că nu avem nimic de pierdut. Puteam întoarce rezultatul sau puteam să mai primim un gol sau două", a adăugat Hanca.

După meciul de la Varșovia, România păstrează șanse infime de a se califica la Campionatul Mondial din Rusia (detalii AICI).

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 16p
2. Muntenegru 10
3. Danemarca 10
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Meciurile următoare: 

1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
rumunek
rumunek  •  15 Iunie 2017, 00:17

Îmi place foarte mult mentalitatea lui Daum. Este o mentalitate pozitivă și sănătoasă. Antrenamentele sunt diferite față de ce am făcut eu la echipele de club și trebuie să avem mai multă răbdare... Cu alte cuvinte antrenori precum Contra, Andone, Reghe sunt de ***, doar Daum e zeul antrenoratului. Si astia te laudau ca ai fi un pic peste medie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

geo.b.
geo.b.  •  14 Iunie 2017, 22:06

Nu stiu daca sistemul este vinovat,dar selectia si titularii cu siguranta.Daca este adevarata stirea cum ca un ziarist face selectia si nu antrenorul,cum ar fi fost si normal,atunci este o problema.

haxor
haxor  •  14 Iunie 2017, 21:47

Atata timp cat de fiecare data o sa cautati vina numai la antrenori si nu recunoasteti ca multi din cei ce ajung la nationala sunt petarde si fotbal ioc o sa aibe Romania. La nationala tarii pe orcine ai aduce, jucatorii sunt mult prea nesimtiti si chiar antifotbal unii ca sa meriti mai mult decat prezenta in calificari. Jucatori cica profesionisti care nu pot face o preluare corecta e ca si cum ai ajuns la o facultatea de stiinte exacte si nu stii tabla imultirii. ;-))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează