FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

Verdict dur al lui Helmut Duckadam: „N-avem cu cine. Noi suntem campioni la impresari”

Helmut Duckadam / Foto: Imago Images
Helmut Duckadam / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 08:42 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 11:30

Fostul portar al Stelei, Helmut Duckadam, a vorbit despre șansele naționalei României la Euro 2024.

Naționala României s-a calificat din nou la un turneu final. Însă legenda Stelei, Helmut Duckadam, nu se așteaptă la o performanță deosebită la Euro 2024 și s-ar mulțumi cu o reprezentare onorabilă. El consideră că valorea campionatului intern și a jucătorilor e modestă.

Mihai Stoica, fără milă: „Ar trebui excluși pe viață!”
INCIDENTE
Mihai Stoica, fără milă: „Ar trebui excluși pe viață!”

Helmut Duckadam: „Campionatul intern e destul de slab”

„Trebuie să ne uităm la valoarea noastră, la jucătorii care evoluează mai mult sau mai puțin în străinătate. De fapt, mai puțin. Mari speranțe nu-mi fac. Dar să ne comportăm onorabil sper. Campionatul intern e destul de slab, fotbaliștii de afară joacă puțin sau deloc. 

În atac nu prea avem pe cine. Noi asta facem, ne apărăm. Păi Alibec nu joacă, Pușcaș hai să zicem că și-a mai revenit puțin, ne-am amintit de el fiindcă a dat gol acum, că în rest... Florinel Coman? E modest campionatul României”, a spus Duckadam, citat de sport.ro.

Helmut Duckadam despre Ianis Hagi: „Noi avem cei mai buni impresari”

Fostul mare portar a comentat și faptul că Ianis Hagi, jucător important în angrenajul selecționerului Edi Iordănescu, nu prinde echipa la Alaves: „Păi noi suntem așa de mari jucători? Noi avem cei mai buni impresari. Impresarii noștri vând. Bravo lor!

Suntem campioni, liniștit. Să-l vinzi pe Mazilu cu 3.000.000, un copil care n-a confirmat, n-a jucat un minut la națională... E senzațional! Bravo! Ei, uite că Brighton nici măcar nu l-a luat în lot.

L-a trimis în Olanda, unde nu joacă la penultima clasată (n.r. - Vitesse). Asta este valoarea noastră, de ce să ne-ascundem după degete? Dar, repet, avem impresari buni”. 

Helmut Duckadam crede că se vor face presiuni asupra selecționerului

În ceea ce privește alcătuirea lotului pentru Euro 2024, Duckadam crede că deciziile îi vor aparține în cele din urmă lui Edi Iordănescu. „Edi e un băiat care știe foarte multă carte, un tip care nu se lasă influențat. Asta îmi place la el.

Sunt convins că vor fi presiuni foarte mari în privința lotului pentru Euro, dar sunt convins, de asemenea, că hotărârile le va lua el”, a punctat portarul care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986.

VIDEO. Helmut Duckadam despre cine va apăra poarta naționalei la EURO 2024, despre Dinamo și despre situația de la CSA Steaua

Mai puteți citi:

Nicolae Dică e GATA să revină! Declarație de dragoste în direct: „E printre visurile mele!”

Răzvan Lucescu rămâne cu picioarele pe pământ: „Azi ești Dumnezeu, mâine ești prostul lumii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
berlicot
berlicot  •  15 Martie 2024, 14:01

Impresarii sunt in arta, nu in sport. Echivalentul impresarilor in sport se numesc promotori. Geambasii de fotbalisti se numesc agenti, in niciun caz impresari sau promotori.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează