FOTBAL  »  NATIONALA  »  COMPARAȚIE

La câteva zile după ce Gică Hagi a criticat neconvocarea lui Ianis la națională, fotbalistul a fost tot rezervă la Rangers + Alexi Pitu, decisiv în Franța

Ianis Hagi (24 de ani), mijlocașul vicecampioanei Scoției, Rangers, a fost rezervă neutilizată în meciul câștigat de gruparea de pe Ibrox Park, scor 4-2, pe terenul celor de la Motherwell, în runda cu numărul 29 din campionatul scoțian. 
Foto: Imago
Ianis Hagi (24 de ani), mijlocașul vicecampioanei Scoției, Rangers, a fost rezervă neutilizată în meciul câștigat de gruparea de pe Ibrox Park, scor 4-2, pe terenul celor de la Motherwell, în runda cu numărul 29 din campionatul scoțian. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2023 10:41 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 11:04

Ianis Hagi (24 de ani), mijlocașul vicecampioanei Scoției, Rangers, a fost rezervă neutilizată în meciul câștigat de gruparea de pe Ibrox Park, scor 4-2, pe terenul celor de la Motherwell, în runda cu numărul 29 din campionatul scoțian. 

Pe de altă parte, Alexi Pitu (20 de ani) a jucat 24 de minute în meciul pe care Girondins de Bordeaux l-a câștigat, pe teren propriu, scor 1-0, în fața lui Nîmes, în runda cu numărul 28 din Ligue 2. 

Helmut Duckadam intervine în „cazul Ianis Hagi”: „Gică a greșit impardonabil aici”
CONVOCĂRI
Helmut Duckadam intervine în „cazul Ianis Hagi”: „Gică a greșit impardonabil aici”

Alexi Pitu, decisiv în meciul câștigat de Bordeaux cu Nîmes, în Ligue 2  

Fotbalistul plecat în această iarnă de la Farul Constanța a avut o evoluție apreciată în tricoul lui Girondins de Bordeaux, pasând decisiv la singurul gol al meciului, marcat de nigerianul Josh Maja, în minutul 81. 

„Alexi Pitu a câștigat baloane bune, iar Logan Delaurier-Chaubet a făcut mai multe lansări de calitate. În acest joc, tânărul internațional român s-a dovedit a fi decisiv, după ce l-a servit perfect pe Josh Maja, care a deschis scorul din două încercări, cu un șut blocat în prima fază”, au scris jurnaliștii de la gironsinds4ever.com. 

Gică Hagi a reacționat furibund, după ce Alexi Pitu a fost trecut pe lista preliminară și Ianis Hagi nu 

În urmă cu câteva zile, Gică Hagi (58 de ani) a avut o intervenție la TV, în care a contestat decizia selecționerului Edi Iordănescu (44 de ani) de a nu-l trece pe Ianis Hagi pe lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie), din preliminariile EURO 2024. Între timp, fotbalistul lui Bordeaux a fost chemat de Emil Săndoi la naționala U21. 

„Am vrut să intervin pentru că am văzut ce se discuta. Nu vreau ca opinia publică să fie prost informată sau să ne lăsăm duși de emoție și să spunem anumite lucruri. 

Cât a fost accidentat Ianis, antrenorul echipei naționale i-a transmis că este un jucător foarte important pentru echipa națională și că îi lipsește foarte mult. 

Ianis este sănătos acum. Joacă puțin, nu poate mai mult, dar e sănătos. Adevărul este că nu a fost convocat nici măcar pe listă. Atunci, eu ca fost jucător și om de fotbal, vin și spun că Ianis nu e important pentru echipa națională și antrenor. Dacă era important, ar fi fost pe lista stranierilor!”, a transmis Gică Hagi la „DigiSport Special”, pe 14 martie. 

Gică Hagi: „Îmi asum ce spun: Ianis nu este important pentru Edi Iordănescu!” 

„Când jucătorului îi este comunicat că este foarte important, mă întreb de ce lipsește la prima convocare. Așa îmi dau seama că nu este important pentru echipa națională în viziunea antrenorului. 

Au avut loc discuții. I s-a spus că este foarte important pentru echipa națională timp de un an, cât a fost accidentat. Dar nu e pus nici măcar pe lista preliminară! Ce să înțelegem din asta? 

Îmi asum ce spun, înseamnă că Ianis nu este important pentru Edi Iordănescu și echipa națională. E o realitate, nu e vorba că mă deranjează. Antrenorul echipei naționale decide cine vine sau nu. Este responsabilitatea lui. Vorbim despre lista preliminară, nu de convocarea finală, asta este altă discuție! 

Eu ce să înțeleg din toată asta? «Mai antrenează-te pe acolo și vedem noi când vii»? Probabil când o să fie în formă foarte bună și nu va avea ce face, îl va convoca. 

Este pe teren. Că vorbim despre 15 sau 20 de minute, este pe teren. Și nu intră pe lista preliminară? Atunci pot spune cu tărie că nu este așa important pentru Edi Iordănescu!”, a adăugat Hagi. 

Comparația Ianis Hagi - Alexi Pitu 

Hagi a apelat și la o comparație cu un jucător care apărea pe lista celor 25 de stranieri, Alexi Pitu, de la Bordeaux, pe care l-a antrenat la Farul. Precum Ianis Hagi, Pitu a jucat puțin în ultima vreme, fiind de obicei rezervă și introdus în finalul meciurilor. 

„Pitu cât joacă? Vorbim despre ultimele 10 meciuri, că astea contează la forma lui. Vorbesc tot despre unul de-ai mei, ca să nu mă acuze cineva. De ce este pe listă, iar Ianis nu? 

Este același lucru, au aceleași minute amândoi, la o echipă unde Ianis a demonstrat mult mai multe sau poate face mai multe în 10 minute decât Pitu, la ce experiență are, chiar la nivel european. Cred că antrenorul ne-a dat un mesaj foarte clar”, a încheiat Gică Hagi. 

Meciurile lui Rangers de la revenirea lui Ianis Hagi: 

  • 28 ianuarie: 2-0 cu St. Johnstone, Ianis a intrat pe teren în minutul 72
  • 1 februarie: 3-0 cu Hearts, Ianis nu a prins lotul
  • 4 februarie: 2-1 cu Ross County, Ianis a fost rezervă neutilizată
  • 12 februarie: 3-2 cu Partick Thistle, Ianis a fost titular, dar schimbat la pauză
  • 18 februarie: 3-0 cu Livingston, Ianis nu a prins lotul
  • 26 februarie: 1-2 cu Celtic, Ianis a fost rezervă neutilizată
  • 4 martie: 3-1 cu Kilmarnock, Ianis a jucat doar un minut
  • 8 martie: 4-1 cu Hibernian, Ianis a intrat în minutul 77
  • 12 martie: 3-0 cu Raith, Ianis a intrat în minutul 78 
  • 18 martie: 4-2 cu Motherwell, Ianis Hagi a fost rezervă neutilizată 

Meciurile lui Alexi Pitu de la transferul la Bordeaux: 

  • 28 ianuarie: Dijon - Bordeaux, Alexi Pitu a jucat 19 minute 
  • 31 ianuarie: Le Havre - Bordeaux, Alexi Pitu a bifat 16 minute 
  • 3 februarie: Pau FC - Bordeaux, Pitu a fost rezervă neutilizată 
  • 11 februarie: Niort - Bordeaux, Pitu a jucat 14 minute 
  • 18 februarie: Bordeaux - Paris FC, Pitu a fost rezervă neutilizată 
  • 27 februarie: Amiens - Bordeaux, Pitu a jucat 27 de minute 
  • 4 martie: Bordeaux - St. Etienne, Pitu a bifat 5 minute 
  • 11 martie: Sochaux - Bordeaux, Pitu a jucat 15 minute 
  • 18 maetie: Bordeaux - Nîmes, Pitu a jucat 24 de minute și a pasat decisiv 

Citește și: 

Gică Popescu critică selecția lui Edi Iordănescu: „Nu poți să lași acasă un jucător ca el”

„Este frustrant!” » Ivan rupe tăcerea, după ce a fost ignorat de Edi Iordănescu: „Cui să-i cer scuze?!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
laur33
laur33  •  20 Martie 2023, 08:23

Nu-i nimic. Îl cumpără iar înapoi cum a făcut cu Fiorentina, îl vopsește iar un an, doi și îl vinde.

mirstelistu
mirstelistu  •  20 Martie 2023, 07:10

Pai nuna tasu il vede mare fotbalist dar el e de fapt o gloaba, nu stiu cine isi mai aduce aminte dar tasu tot timpul deraiaza cand e vorba de el a spus ca e posibil sa viitorul balon de aur

alenb
alenb  •  19 Martie 2023, 17:10
Postat de godot pe 19 Martie 2023, 12:06

1. Liga a II-a Franceză e mult peste prima ligă din scoția (în afaraă de rangers și Celtic, restul sunt sub liga I din România). 2. Ianis și-a arătat valoarea în condiții de concurență reală, nefalsificată, la Fiorentina și la Genk, unde a fost considerat REBUT. 3. Chiar și la Rangers, înainte de accidentare, NU juca în meciurile grele, era băgat și avea o utilitate în meciurile cu echipele de nivel românesc. 4. La echipa națională are 2 goluri și 1 pasă de gol în 24 de meciuri... Când o să joace (măcar) în liga a II-a din Italia, Franța, Anglia, Germania, atunci o să poată fi evaluat. Până atunci, joacă (cât joacă) într-o echipă foarte bună dintr-un campionat ca cel românesc și a eșuat repetat (și total) într-un campionat serios.

Asta cu Liga 2 franceza peste liga 1 scotiana e o parere asa, ca sa aberezi ceva. Ma indoiesc ca stai sa urmaresti meciuri din liga 2 franceza, nici nu se televizeaza in Romania, ba nici cele din Scotia nu sunt prea dese, iar chiar daca le-ai urmari cum le poti compara, ca asa ti se pare tie? Oricum nu au ce cauta la nationala nici o rezerva din liga 2 franceza nici o reserva din Scotia.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează