FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2

Fără minute, dar esențial » Ianis Hagi, tot mai eficient în tricoul echipei naționale

Ianis Hagi în meciul cu Columbia, foto: Gettyimages
Ianis Hagi în meciul cu Columbia, foto: Gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 12:50 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 16:38

Ianis Hagi (25 de ani) a avut o evoluție bună în meciul amical Columbia - România 3-2, disputat pe Civitas Metropolitano din Madrid. A fost cel de-al doilea test al „tricolorilor”, după cel cu Irlanda de Nord, 1-1, de la București.

Mijlocașul de profil ofensiv a fost introdus în teren în minutul 56, în locul lui Valentin Mihăilă, și a fost testat de către Edward Iordănescu pe poziție centrală. Mai întâi, a preluat responsabilitățile lui Răzvan Marin, iar ulterior, după ieșirea lui Nicolae Stanciu, s-a regăsit în mai multe rânduri în spatele vârfului.

La scorul de 3-0, Ianis a simțit că poate deposeda, a avansat, iar în momentul în care a intrat în posesia mingii, nu a stat pe gânduri și a șutat sigur, pe centru, gol prin care a dat tonul revenirii în rândul colegilor săi. Energia și încrederea arătate, în ciuda problemelor din ultima vreme, l-au mulțumit pe deplin pe Iordănescu.

Repoziționarea lui Ianis Hagi, urmată de o prestație care a schimbat cursul jocului, ar putea da naștere unei noi teme de dezbatere înainte de Euro 2024: care este poziția din teren pe care Ianis Hagi poate da cel mai bun randament în sistemul de joc 4-2-3-1?

Ianis Hagi, pe drumul eficienței la echipa națională

Utilizat foarte rar la Alaves, în mare parte în ultimele minute ale meciurilor, fiul „Regelui” a devenit o piesă de bază în angrenajul echipei naționale, fiind decisiv în duelurile de totul sau nimic.

Ianis Hagi a debutat pentru România la 20 de ani și 26 de zile, sub comanda lui Cosmin Contra, în 2018, în România - Lituania 3-0 (Liga Națiunilor), iar de atunci și până în prezent a bifat 35 de meciuri, în care a marcat 5 goluri și a oferit 4 assist-uri.

Pe 25 martie 2021, jucătorul aflat în proprietatea lui Rangers marca pentru prima dată în tricoul naționalei mari. Se întâmpla cu Mirel Rădoi pe bancă, în România - Macedonia de Nord, 3-2, din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, iar golul lui Ianis a fost cel al victoriei.

Fără minute, dar esențial » Ianis Hagi, tot mai eficient în tricoul echipei naționale
Ianis Hagi între jucătorii columbieni, foto: Ionuț Iordache / GSP

În aceeași grupă J, cinci luni mai târziu, reușita lui Hagi jr. din partida cu Germania, disputată la Hamburg, declanșa entuziasmul unei națiuni, chiar dacă „tricolorii” aveau să piardă cu 1-2. A fost desemnat golul anului în ancheta FRF.

În drumul spre Euro 2024, a mai punctat de două ori: cu Andorra, pe teren propriu (4-0), și, cel mai important, în duelul cu Israel, ce a culminat cu accederea în grupele turneului final.

Pe „Pancho Arena”, din satul unguresc Felcsut, elevii lui Iordănescu aveau nevoie de un rezultat de egalitate, însă Ianis a fost din nou cel care a „spulberat” emoțiile cu un șut cu stângul, din interiorul careului.

7 a fost notaprimită de Ianis Hagi din partea reporterului GSP după Columbia - România 3-2

Edi Iordănescu îl consideră „excepția” din lot

La câteva zile după ce a tras mai multe semnale de alarmă în privința minutelor puțin pe care le are la echipa de club, Iordănescu s-a arătat surprins de prestația bună a lui Ianis Hagi. Selecționerul nu se aștepta la un randament determinant din partea celui introdus în repriza secundă.

„Când nu ai minute la club, este greu să ții ritmul la un asemenea nivel. Ianis este o excepție, a intrat foarte bine la București, a intrat excelent aici.

Pe Dennis Man l-aș fi folosit din primul minut, dar am vrut să încercăm. Și Moruțan a făcut o campanie foarte bună. Avem prea puțini jucători la un nivel foarte bun. Am făcut niște pași, dar nu mă bucură că am mers la mai bine, dar jucăm mai puțin” a fost declarația lui Edi Iordănescu după România - Columbia 2-3.

VIDEO. Ianis Hagi, după Columbia - România 3-2

Citește și:

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”
Reacția lui Adrian Mutu după Columbia - România: „Bine că n-am ieșit șifonați” + Nu i-a menajat pe Ianis Hagi, pe Drăgușin și pe Alibec
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Reacția lui Adrian Mutu după Columbia - România: „Bine că n-am ieșit șifonați” + Nu i-a menajat pe Ianis Hagi, pe Drăgușin și pe Alibec

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Crocodil
Crocodil  •  28 Martie 2024, 12:07
Postat de aaxel03 pe 27 Martie 2024, 18:00

***

A fost o perioadă când într-adevăr nu juca deloc bine la Alaves, era folosit numai extremă. A fost încercat și în spatele vârfurilor dar nici acolo nu a jucat bine. Însă în ultima vreme chiar joaca foarte bine și la Alaves, probabil nu ai mai urmărit, de fiecare data când intra se vede că se schimbă jocul, echipa începe să domine. Urmărește-l și o să îmi dai dreptate.

anonim91
anonim91  •  27 Martie 2024, 18:10

Ianis la națională a jucat bine in ultimele partide. La club in schimb e șters, tern, fad. Sa speram la mai bine pt el. Vine după o accidentare ce l-am scos din joc f mult timp ce i drept și La Liga e zece clase peste championshipu scoțienilor. Poate daca mergea într-un campionat din-asta mai mediu ar fi avut mai multe realizări.

aaxel03
aaxel03  •  27 Martie 2024, 18:00
Postat de gazistu pe 27 Martie 2024, 16:54

seamana cu tacsu, indiferent unde-l pui, da randament! RESPECT GICA HAGI!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează