FOTBAL  »  NATIONALA  »  AU TRECUT 18 ANI DE CÎND PE GHENCEA ERAU 35.000 DE SPECTATORI PENTRU ECHIPA NAŢIONALĂ

Ilie Dumitrescu povesteşte la Radio GSP victoria cu Belgia de acum 18 ani: "Am marcat golul carierei mele pe Ghencea!"

Ilie Dumitrescu în meciul cu Belgia de la Bucureşti Foto: Guliver/GettyImages +3   FOTO
Ilie Dumitrescu în meciul cu Belgia de la Bucureşti Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 13 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 13 octombrie 2011 18:46

Momente unice la Radio GSP!

După aproape 20 de ani de la meciul România - Belgia din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din Statele Unite, Ilie Dumitrescu recunoşte că în acea partidă disputată în 1993 România a primit un penalty inexistent!

"La Bucureşti a fost ca în infern!", titra la aceea vreme Le Soir. În direct la Radio GSP, astăzi, pe 13 octombrie, după exact 18 ani de la acel meci din Ghencea, jucat în faţa a 35.000 de spectatori, Ilie Dumitrescu rememorează.

"Cred că a fost o situaţie specială. Am venit cu două ore şi un sfert la stadion, de la Săftica. Tot stadionul era plin! Cînd am ieşit să inspectăm terenul pentru a ne alege crampoanele,  pe stadion nu mai era nici un loc. Era infern, plin tot! Cred că a rămas cea mai frumoasă atmosferă din istoria meciurilor jucate pe Ghencea de echipa naţională!

Ţin minte că la acel meci am început mijlocaş stînga, postul pe care jucam eu la echipa naţională. Sabău s-a accidentat, am trecut pe dreapta şi mi-a fost foarte greu pentru că nu-mi plăcea să joc acolo. În a doua repriză eram lîngă domnul Iordănescu, eram pe partea cu banca şi i-am spus că o să plec pe diagonală. Am făcut-o de două ori, prima oară am scos un 11 metri şi recunosc acum, după 20 de ani că nu a fost, apoi am mai marcat unul. Cred că acel gol de 2-0 a fost unul dintre cele mai frumoase reuşite ale mele din cariera de fotbalist", a spus Ilie Dumitrescu la Radio GSP.

CUM COMENTA GOLUL ACUM 18 ANI ILIE DUMITRESCU
"Mamă, mamă, cu cîtă sete am lovit balonul, parca "pus pa tavă" de Răducioiu. Nu că "mă dau mare", dar am anticipat pasa. Am făcut o demarare şi cînd am primit balonul, l-am lovit puternic cu stîngul, cu ristul interior, şi l-am catapultat sub transfersală. Cred că dacă mingea l-ar fi lovit în cap pe Preud'homme, ar fi leşinat!"
Ilie Dumitrescu, declaraţie din Gazeta Sporturilor din 16 octombrie 1993

ROMÂNIA - BELGIA 2-1
Stadion: Steaua, teren foarte bun, timp frumos
Spectatori: 35.000
Şuturi: 9-8 (pe poartă 3-4)
Au marcat: Răducioiu (67 - din penalty), I. Dumitrescu (84) - Scifo (89 - din penalty)

România: Florin Prunea, Dan Petrescu, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu, Ioan Ovidiu Sabău (Tibor Selymes '22), Ionuţ Lupescu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi (Ion Vlădoiu '88), Florin Răducioiu, Ilie Dumitrescu. Antrenor: Anghel Iordănescu

Belgia: Michel Preud'homme, Dirk Medved, Philippe Albert, Georges Grün, Rudy Smidts, Vital Borkelmans (Luis Oliveira '71), Lorenzo Staelens, Franky van der Elst, Vincenzo Scifo, Danny Boffin, Marc Wilmots (Alex Czerniatynski '78). Antrenor: Paul Van Himst

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
inima_de_caine
inima_de_caine  •  13 Octombrie 2011, 20:18

Vorba aia... "unde s-au dus când au apus anii de sus ai gloriei lor? Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele, caii şi flintele haiducilor?" :)

vladutzzz89
vladutzzz89  •  13 Octombrie 2011, 19:27

Doamne ce echipa! ce caractere!!!

sibelius
sibelius  •  13 Octombrie 2011, 16:38

Hagi- Ilie Dumitrescu- Raducioiu. Cand o sa mai avem 3 jucatori de atac de valoarea celor 3 o sa mai putem visa la calificari.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează