FOTBAL  »  NATIONALA  »  AUSTRIA - ROMÂNIA 0-0

Inexistenţi » România a reuşit doar o remiză albă în amicalul cu Austria

Daniel Niculae a avut cea mai mare ocazie, în minutul 42, dar n-a reuşit să dea mingea peste portarul Lidner
Daniel Niculae a avut cea mai mare ocazie, în minutul 42, dar n-a reuşit să dea mingea peste portarul Lidner

Articol de - Publicat miercuri, 06 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 06 iunie 2012 00:30

România a scăpat aseară cu şansă de înfrîngere cu Austria, într-un meci în care, obosiţi, fără prospeţime şi idei, "tricolorii" aproape n-au contat în atac, fiind dominaţi net de gazde.

Trambulina de lîngă stadionul Tivoli ne aminteşte că austriecii sînt mari pasionaţi ai sporturilor de iarnă. Dar nici la fotbal nu stau rău, atît timp cît în ultimele două confruntări directe ne-au luat 4 puncte în preliminariile CM 2010.

Furie austriacă
Meciul începe pe ritmurile Marşului lui Radetzky, de Johann Strauss-tatăl. Atmosfera în tribune e fascinantă, ca, de altfel, întreaga viaţă a austriecilor. 12.500 steguleţe alb-roşii animă atmosfera.

Gazdele zboară parcă pe schiuri în careul nostru şi dau cu capul din toate poziţiile. Specialitatea casei, fazele fixe. Tătăruşanu are însă lipici pe mănuşi. Portarul stelist l-a "scos" şi pe Papp (20), salvînd providenţial mingea băgată stupid în centru de noua achiziţie a lui Chievo şi şutată puternic lîngă bară de Alaba.

Ajutor de la arbitru
Ne clătinăm. Austriecii au iniţiativa. Chiricheş munceşte mult în faţa apărării. Ne ajută şi arbitrul. Olandezul nu dă penalty la faultul comis de Goian (25) asupra lui Arnautovici. Florescu se zbate să scoată mingea din jumătatea noastră, Torje are puţine mingi, iar lui Grozav nu-i iese nimic. Nu avem prospeţime, se simte oboseala de final de sezon, de final de cantonament. Pînă la pauză am apărut şi noi de două ori la finalizare, însă D. Niculae a ratat mereu la mustaţă deschiderea scorului. E doar prima repriză, dar atacantul nostru respiră greu. Ca mai toţi "tricolorii". Intrăm cu 0-0 la pauză, dar şi cu multe de probleme de reglat. Posesie 62 la sută ei, 38 la sută noi!

Zboară Tătăruşanuuu!
Partea secundă am stat mai mult în corzi, ne-am apărat la 30 de metri şi am ripostat pe contraatac. Sau am căutat golul de la mijlocul terenului, prin D.Niculae, care a încercat să-l surprindă ieşit pe Gratzei (70) . Tătăuraşnu i-a dezarmat pe austrieci cu robinsonadele sale spectaculoase, prin care şi-a semnat practic transferul în străinătate. Un atac mai legat, dar Chipciu trage slab (83). Apoi centrări furibunde ale Austriei, dar apărarea a rezistat. Încheiem cu o remiză, dar departe, departe de prestaţia cu Elveţia şi mai ales de speranţele abia înfiripate pentru prelimianriile care vin.

491569-caseta-austria-romania-0-0.jpg

"Tătăruşanu m-a impresionat. Liderii noii echipe naţionale sînt Chiricheş şi Tănase" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Austriecii ne-au dominat, ne-au subjugat tot meciul. S-a simţit oboseala după un cantonament de două săptămîni" (Daniel Niculae, atacant România)

"Am ieşit bine din cele două meciuri. Austriecii au fost agresivi, mai ales la fazele fixe, unde noi n-am făcut ce trebuia" (Răzvan Raţ, căpitan România)

"E bun şi acest egal. Mi-am făcut doar treaba, nu sînt erou. Cred că sîntem pregătiţi pentru startul preliminariilor" (Ciprian Tătăruşanu, portar România)

"N-am făcut un meci foarte bun. Am simţit o oarecare frică, austriecii au făcut un presing agresiv, nu ne-au lăsat să gîndim. Mai sînt multe de pus la punct" (Dorin Goian, fundaş România)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Piţi îşi schimbă ritualurile
Două premiere ieri în contul selecţionerului Victor Piţurcă. De obicei, tehnicianul României îi lăsa pe antrenorii secunzi să-i însoţească pe jucători la plimbările pe care aceştia le făceau organizat, în cantonament. În ziua meciului însă, Piţurcă a ieşit împreună cu elevii săi, care s-au relaxat pentru o oră în jurul hotelului. Un alt fapt inedit a fost că, pe banca tehnică, selecţionerul a mestecat continuu gumă, deşi s-a lăsat de multă vreme de fumat şi nici nu avea acest obicei!

Încă un test cu Slovenia
Ultima partidă pentru "naţionala" României înainte de startul preliminariilor pentru CM din 2014 (Estonia - România, 7 septembrie şi Andorra - România, 11 septembrie) va avea loc pe 15 august, la Ljubljana, în compania selecţionatei Sloveniei.

Estonia demolată
ADVERSARI CM 2014. Aseară, două dintre echipele din grupa României în următoarele preliminarii, au disputat partide amicale. Pe teren propriu, Turcia a învins Ucraina cu 1-0, iar Estonia, prima adversară a "tricolorilor" în campania de calificare la CM 2014, a pierdut cu 4-0 în deplasare, cu Franţa.

"Garcea" în albumul de onoare
"Tricolorii" au rămas cu o impresie plăcută după sejurul de şase nopţi petrecut la hotelul Jagdhof Spa, 5 stele, din Neustift im Stubaital. La iniţiativa proprietarilor, Torje şi compania au lăsat ca amintire o poză de grup şi autografe în albumul de onoare al stabilimentului. Masorul Bogdan Ionescu s-a semnat şi el, dar cu porecla "Garcea".

Udinese după Găman
Aseară, pe Tivoli Arena au fost prezenţi şi trimişi ai clubului Udinese, unde evoluează şi Gabriel Torje. Italienii sînt în căutarea unui fundaş central, stoperul lor, Mehdi Benatia, fiind aproape de un transfer în Franţa, la PSG. Cei de la Udinese îl monitorizează de mai mult timp pe Valerică Găman, dar s-au interesat şi de Vlad Chiricheş, care aseară a jucat însă în faţa apărării.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (60)
pifuletz
pifuletz  •  06 Iunie 2012, 12:30

Turcia a invins Ucraina cu 2-0, nu cu 1-0...

giry
giry  •  06 Iunie 2012, 12:07

d. niculae e fotbalist?....intreb si eu...

bandoleros
bandoleros  •  06 Iunie 2012, 10:30
Postat de biancorossi pe 06 Iunie 2012, 10:00

pai tu ai vazut ceva dragut, in prima repriza a avut si romania singura ocazie. bine ca nu ai vazut repriza a doua, sa fi vazut panarama deplina...

neata amigo! asa de dimineata ai inceput sa dai cu barda in ceruri? tie si lui alpin nu va prevad o zi buna de vreme ce ati inceput'o trancanind :))

Vezi toate comentariile (60)
Comentează