FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

INTERVIU EXCLUSIV // Gică Popescu îl dă sfaturi lui Contra » „Cosmine, de ce n-ai curaj ca Lucescu?”

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Articol de , - Publicat vineri, 14 iunie 2019 17:32

Gică Popescu (51 de ani) îi recomandă lui Cosmin Contra (43 de ani) să meargă mai mult pe mâna jucătorilor tineri și oferă ca exemplu strategia antrenorului Mircea Lucescu.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Gică Popescu a vorbit despre o posibilă prezență a României la EURO 2020 și l-a sfătuit pe selecționer să aibă mai mult curaj.

Totodată, „Baciul” a comentat și situația jucătorilor ajunși de la Viitorul la FCSB, care nu au reușit să confirme.

- Ne vom califica la EURO de anul viitor?
- Ar fi ceva nemaipomenit să jucăm la un Campionat European la București, cu stadionul plin. La noi acasă! Așa ceva e o dată în viață, că nu organizează România Europene la patru ani sau la opt ani. Trebuie să aibă curaj și jucătorii, și Cosmin. Sper ca jucătorii din naționala U21 să-l oblige pe Cosmin să-i folosească și la seniori. Numai în atac avem așa: Ianis, Man, Pușcaș, Ivan, Drăguș, Coman. Pe care-i bagi dintre ăștia șase? Alegeți voi patru! Mai jos: Băluță, Răzvan Marin, care nu va juca deși e eligibil, Cicâldău, Nedelcu. Alegeți doi! Pui numele într-o pălărie și scoți de acolo titulari, că toți sunt buni, e greu să alegi! Sper ca Rădoi să fie inspirat și să-i aleagă în funcție de instinct, de cum îi simte, că aici nu mai e o chestiune de valoare, toți sunt buni.

- Vi se pare că nu are curaj Contra?
- Eu am zis că tot tragem de jucători care de zece ani nu performează, nu se califică. Dacă au ratat o campanie, două, trei și-i vezi pe copiii ăștia care au evoluat foarte bine în lotul U21, de ce să nu încerci și cu ei? Contra zice că noi n-am fost acolo, la antrenamente, să-i vedem cum îi vede el. Pot să înțeleg argumentul acesta. Dar tot am pierdut grupa din Liga Națiunilor, n-ar fi fost mai bine să fi jucat cu tinerii? Ce s-ar fi putut întâmpla? Nici nu era vreo mare competiție, hotărâtoare!

- I-ar fi ajutat atât de mult pe tineri dacă ar fi fost rulați în Liga Națiunilor?

- Cum ar fi arătat copiii ăștia cu șase meciuri internaționale în plus la seniori? Nu să-i bagi pe toți, ia-i pe cei mai buni! Cum făcea Lucescu, care nu ținea cont de vârste, avea curaj: Hagi titular, intră și Sabău, apare și Popescu! Curaj! În Olanda de ce-i folosesc de la 16 ani, fără să se uite la buletine? Cât să ne mai fie teamă? Și așa, nu ne calificăm de ani de zile!

- De ce unii jucători vânduți de Viitorul n-au confirmat la FCSB? Nedelcu, Coman au tot fost criticați.
- Pentru Coman am înțeles c-a fost o ofertă de 8 sau de 9 milioane de euro zilele trecute. Așa neconfirmat cum e el, uite că vin milioanele! Înseamnă că a confirmat, de fapt, nu? Că oamenii ăia nu sunt proști să ofere 8 milioane! Credeți că de proști plătesc atât?

- Nu sunt proști, însă Coman a fost criticat chiar din interior, au existat comentarii ale patronului FCSB!
- Numai ale patronului clubului! Și atunci, să ne raportăm la o singură părere?

- Nu e o simplă părere, e a proprietarului echipei!
- Mâine o să-l critice femeia de serviciu! Ce facem? Ținem cont de opinia ei? Gigi nu e antrenor! El a crezut că trebuie să zboare Coman! Eh, uite că nu zboară! Extremele din fotbal aleargă tot pe jos, nu zboară! E patron, poate să spună orice, dar eu nu mă raportez la părerea lui Becali! Dacă ar fi comentat Dinu, Iordănescu despre Coman, aș fi zis „Mă, ăștia cam știu despre ce e vorba”. Dar să mă iau după un om doar fiindcă deține un club? A fi patron nu înseamnă a te pricepe la fotbal!

„Naționala are spirit de când e Contra, se vede că echipa luptă. Eu aș face orice ca să joc un Campionat European la mine acasă. Și când spun orice... ar curge sânge doar ca să mă calific!”
Gică Popescu

VEZI ȘI:

Concluziile după pregătire » 9 subiecte atinse de Mirel Rădoi: „Vrem să scoatem oameni în stradă de marți”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
1626497344230564
Nicolae Grecu  •  15 Iunie 2019, 07:59

E bine că dl. Contra are numai sfătuitori de calibru în jurul său. După experiența de selecționer a lui Cornel Dinu-Kosice, beneficiază și de cea a lui Gică Popescu.

fairplayromania
fairplayromania  •  15 Iunie 2019, 05:10

Ps . Ce legătură are Contra cu antrenoratul? El a acceptat oferta .... acum trebuie să îsi onoreze promisiunile.... Poate-poate reuşeşte şi Becali să vîndă ceva în ultimii 5 ani...

fairplayromania
fairplayromania  •  15 Iunie 2019, 05:07
Postat de mioriticul pe 14 Iunie 2019, 20:19

Ce compliment nesperat ptr. cioban. E comparat cu femeia de servici.

Cred că femeia de serviciu s-a simţit jignită ..... Ar tebui dat în judecată puşcăriaşul...care din ei? :):)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close