FOTBAL  »  NATIONALA  »  LITUANIA - ROMÂNIA, JOI, ORA 21:45, PRO TV ȘI LIVETEXT GSP.RO

INTERVIU. Matulevicius avertizează înainte de Lituania - România: "Va fi un meci foarte greu pentru voi din cauza terenului. E o suprafață care mai anulează din diferența de valoare"

Matulevicius
(foto: Cristi Preda, GSP)
Matulevicius (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de - Publicat luni, 08 octombrie 2018 08:53

Aflat acum în trupa Rapidului, în L3, internaționalul lituanian Deividas Matulevicius, 29 ani, avertizează că terenul de la Vilnius estompează diferențele de valoare dintre echipe și speră ca România să nu învingă joi seara.

-Deividas, cum va fi pentru România partida de la Vilnius?
-Foarte grea, din cauza terenului sintetic pe care se va disputa meciul. E o suprafață care mai anulează din diferența de valoare. Cert, România e favorită, dar va avea probleme acolo, fiindcă mingea fuge altfel, mușchii lucrează diferit. Pentru o echipă neobișnuită cu suprafața, nu e simplu să se descurce pe sintetic. Anglia de-abia a bătut cu 1-0, cu Slovenia am făcut 2-2 după ce am condus cu 2-0 la pauză. Nu prea mai vedeți în palmaresul Lituaniei înfrângeri acasă cu 0-2 sau 0-3. Totul se joacă la limită!

-Care sunt oamenii pe val în naționala Lituaniei?
-Căpitanul Cernych și Novikovas. Primul vine de la Dinamo Moscova, celălalt evoluează foarte bine în Polonia după două sezoane petrecute în Bundesliga. Am mulți prieteni în naționala Lituaniei, ținem legătura săptămânal și, probabil, zilele următoare mă vor întreba și despre români.

"Slabi cu Muntenegru, joc plăcut la Belgrad"

-Și ce le vei spune?
-Că România are o națională foarte bună, care chiar dacă a evoluat slab împotriva Muntenegrului, a arătat apoi cu Serbia că are resurse ofensive și atitudine. Mi-a plăcut jocul de la Belgrad! România a arătat bine pe contraatac, are jucători rapizi. Lituania va fi însă un fel de Muntenegru. Va sta în apărare și va căuta să replice pe neatenția adversarului.

- Cine îți place din naționala României?
- Stanciu, în primul rând! Îl știu și din meciurile disputate în campionatul României, dar și de la amicalul pe care l-am pierdut cu 1-0 la Giurgiu, în 2016. A dat un gol frumos atunci, de la mare distanță. Cred că poate înscrie și dacă trage de la 40 de metri!

"Rușine pentru Lituania că nu avem un gazon normal!"

- România are însă probleme cu marcatorii. Nu prea mai are cine s-o bage în plasă!
- Țucudean a jucat bine cu Serbia și mi se pare un atacant de mare calitate. Keșeru înscrie deseori la echipa de club din Bulgaria. Sigur, la națională e altă presiune, dar România are jucători care pot face diferența. Mă uit acum la Drăguș. Hagi oferă în continuare fotbaliști de calitate și sunt convins că selecționerul n-a pus ochii degeaba pe puști.

- Lituania poate face o surpriză în fața României?
- Sper să câștige sau să facem măcar un egal! Oricum, România are nevoie de victorie la Vilnius dacă vrea să câștige grupa și asta ne avantajează. E o rușine însă pentru Lituania că nu suntem capabili să oferim un stadion și un gazon adevărat. Lumea e dornică să vadă naționala la cele cinci, șase meciuri pe an, va fi public numeros și contra României, păcat însă că nu sunt condițiile pe care ni le-am dori toți! 

33 de selecțiiare Matulevicius în naționala Lituaniei, pentru care a marcat cinci goluri

"Am venit pentru fanii și istoria Rapidului"

Matulevicius spune că n-a ezitat să vină în Giulești, chiar dacă trupa vișinie evoluează acum în liga a treia: "E un proiect frumos, în care cred. Fanii și istoria Rapidului m-au convins să fac acest pas. Vom reuși să promovăm împreună la finalul acestui sezon, fiindcă acest club merită să fie în prima divizie în cel mai scurt timp". 

3e numărul cluburilor din România aflate pe CV-ul lui Matulevicius: Pandurii, FC Botoșani și Rapid

"Îmi pare rău că nu am fost chemat la lot pentru meciul cu România. Era o provocare specială pentru mine. Nu am însă o relație foarte bună cu actualul selecționer al Lituaniei" Matulevicius 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  08 Octombrie 2018, 11:56

Stanciu? Ce spui tu straine?...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează