FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA ROMÂNIEI

EXCLUSIV Ionel Ganea îi pune la punct pe doi dintre „tricolori”, după egalul cu Elveția: „Îi dădeam mănușile să stea în poartă! Au făcut act de prezență”

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 15:35 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 18:19

Fostul internațional Ionel Ganea (49 de ani) i-a taxat dur pe Florinel Coman și pe Ionuț Nedelcearu, despre care a declarat că au făcut doar act de prezență în jocul cu Elveția 2-2

Fostul atacant îi acuză de indolență pe extrema de la FCSB și pe stoperul de la Palermo, într-un dialog pentru cititorii GSP. 

Renunțare surprinzătoare a lui Gică Popescu, după ce l-a „mitraliat” în direct pe selecționer!
PLECARE
Renunțare surprinzătoare a lui Gică Popescu, după ce l-a „mitraliat” în direct pe selecționer!

Ionel Ganea: „Îi dădeam mănușile să stea în poartă”

- Bună ziua, domnule Ganea! Cum vi s-a părut evoluția României din meciul cu Elveția? 
- Salut! Cred că ar trebui să ne intereseze mai mult rezultatul, un egal important. Se mai întâmplă în fotbal să joci bine și să pierzi sau să joci rău și să câștigi. N-au fost două reprize bune, dar important este că am marcat pe final cele două goluri și am luat acel punct.

- A fost Valentin Mihăilă cel mai bun de pe teren? 
- Categoric, cu cele două goluri, dar și Edi a fost inspirat la schimbări. Am văzut că sistemul din prima repriză a fost destul de criticat, dar până la urmă Edi știe cel mai bine pentru națională.

- Am fi putut mai mult în Kosovo sau a fost un rezultat corect, ținând cont și de terenul greoi? 
- N-a fost un punct rău, dar sunt de părere că puteam obține victoria la cum s-au prezentat adversarii. Cu 3 puncte acolo altfel arătam și noi.

- Unde considerați că s-a greșit în Kosovo? A fost Pușcaș cel mai vinovat? 
- Nu cred că a fost doar vina lui Pușcaș în Kosovo. Nu este normal ca o națională să stea doar într-un jucător. Toți din linia ofensivă trebuie să contribuie, inclusiv fundașii laterali, care trebuie să urce și să centreze. Când nu marcam eu, rămânea cineva care să reușească cumva să facă asta. Aseară, cu Elveția, nu mi-a plăcut lipsa asta de implicare.

- În ce sens? 
- Jucătorii din linia a doua n-au contribuit cu nimic. La nivelul asta, să mă ierte Dumnezeu, dar e nevoie de mai multă implicare și nu de stat la cutie!

- Coman v-a dezamăgit? 
- Chiar da! Și Nedelcearu nu mi-a plăcut. Nu poți să vii la națională și să dai din tine jumătate din capacitate sau un sfert. La Coman, n-am văzut o acțiune personală sau să facă faza de apărare. La fel și Nedelcearu, mai aveam puțin și îi dădeam mănușile să stea în poartă! Dacă vrei să joci la un campionat european, trebuie să mergi sută la sută pregătit! Au venit doar să facă act de prezență.

Ionel Ganea: „Sefer n-a avut rezultate la Rapid”

- Cu ce șanse mergem la campionatul European U21? 
- Chiar dacă avem în față niște adversari mult mai bine cotați, plecăm cu avantajul de a juca acasă. Ar trebui să avem încredere și să nu ținem cont de cotele acestea care se fac și ne plasează ultimii. Și ar trebui ca jucătorii prezenți să mai țină cont de ceva.

- La ce vă referiți? 
- Să dea totul pe teren pentru a-și face un nume. Ar trebui să realizeze că acest turneu poate fi o rampă de lansare în fotbalul mare. Trebuie să conștientizeze că sunt trimiși tot felul de scouteri și impresari să-i monitorizeze. Toată spuma fotbalului este prezentă aici!

- Vi se pare că această selecție a fost cumva făcută pe pile? La plecarea spre Israel, Antonio Sefer a mărturisit că sunt anumite interese și că-l doare că nu a prins lotul. 
- Nu cred asta! Cred că selecția s-a făcut cam după ultimele prestații. Antonio trebuie să realizeze că mai are de muncit pentru a face parte din acest lot. În ultimele partide la Rapid n-a avut rezultate.

- Și Cîrjan a dat de înțeles că sunt anumite interese la U21.
- Jucătorii trebuie să înțeleagă că atunci când sunt pe o listă trebuie să tragă cu dinții pentru post și să nu-și caute alibiuri. Nu trebuie să spună doar că au fost pile, pentru că Emil Săndoi știe ce face. E un antrenor experimentat. E ușor doar să criticăm!

Dacă va fi să ajungem la Euro, avem nevoie de o altă atitudine. Vom întâlni echipe de calibru și nu se știe dacă vor mai exista miracole. Atunci nu pot juca 7 jucători și 3 doar să alerge, avem nevoie de echipă
Ionel Ganea, fost internațional

+29 FOTO

Citește și alte știri:

Și Emil Grădinescu îi răspunde lui Ogăraru: „De unde știi ce-am spus dacă tu ai închis sonorul, George? Mi-e milă de tine”

Două convocări de urgență făcute de Săndoi în locul lui Mihăilă și Grameni, ambii accidentați

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  21 Iunie 2023, 16:34

pare articol cosmetizat din belsug. eu nu l-am auzit niciodata pe 'ionel' exprimandu-si gandurile cu atata elocinta :) sau, i l-ati luat in scris? nu cred, totusi, ca dl ganea stie sa scrie

dinamo100
dinamo100  •  21 Iunie 2023, 16:23

E mai contondent Ganea din fire, insa de multe ori observa bine niste lucruri. F. Coman si Nedelcearu au fost foarte modesti ca implicare. Sistemul cu 5 fundasi aplicat de E. Iordanescu nu a fost neaparat rau, probabil stia ca Elvetia este net superioara la capitolul tehnica si circulatie a balonului si a dorit sa evite un dezastru. Problema a fost ca cei introdusi pe teren nu au fost in stare sa se tina de adversari. Nedelcearu si Sorescu au fost verigile slabe din aparare, iar cei din fata apararii (Stanciu si Screciu) nu au franat deloc atacurile elvetienilor, acestia venind fara probleme pana la 25 m de poarta noastra.

Barbanta
Barbanta  •  21 Iunie 2023, 15:14
Postat de fcfarulct pe 21 Iunie 2023, 00:44

Da are dreptate Coman nu e informa acum dar Domnul Nedelcearul e cel mai lent jucator care a jucat in romania nici tehnic nu e nu inteleg dece il selectioneaza mereu offf doamne ce antrenori avem de nationala

Totul stie .Ganea????

Vezi toate comentariile (11)
Comentează