FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

UPDATE Două convocări de urgență făcute de Săndoi în locul lui Mihăilă și Grameni, ambii accidentați

Articol de , - Publicat marti, 20 iunie 2023 12:04 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 14:50

Eroul României în partida cu Elveția, Valentin Mihăilă, s-a accidentat și nu va putea participa EURO 2023, cu naționala de tineret. În locul lui, GSP.ro a aflat că Emil Săndoi va miza pe David Miculescu (22 de ani), extrema FCSB. Nici Constantin Grameni (20 de ani), de la Farul, nu va participa la European. Va fi înlocuit de George Cîmpanu (22 de ani), extrema dreapta de la CSU Craiova. 

  • Turneul final se desfășoară în perioada 21 iunie - 8 iulie, în România și Georgia
  • România face parte din Grupa B, cu Ucraina, Croația și Spania
  • Primele două formații din fiecare grupă se califică în sferturile de finală. În „sferturi” se vor încrucișa astfel: grupele B cu D, respectiv grupele A cu C

Valentin Mihăilă nu va participa alături de „tricolorii” mici la EURO 2023 după accidentarea suferită la Lucerna. Iar Emil Săndoi s-a mișcat repede și i-a găsit înlocuitor. 

Update, ora 14:05: Miculescu și Cîmpanu, chemați de Săndoi în locul lui Mihăilă, respectiv Grameni

Într-un comunicat postat de Federația Română de Fotbal pe site-ul oficial, oficialii de la „Casa Fotbalului” confirmă GSP și anunță că David Miculescu va fi înlocuitorul lui Valentin Mihăilă la naționala de tineret. FRF a mai anunțat o accidentare în lotul U21. Constantin Grameni s-a „rupt” și va fi substituit de George Cîmpanu, de la CSU Craiova. David Miculescu și George Cîmpanu fuseseră inițiali scoși de Emil Săndoi de pe lista pentru turneul final. 

Din motive medicale, Valentin Mihăilă (Parma / Italia) nu mai este apt pentru Campionatul European, astfel că în locul său a fost convocat David Miculescu (FCSB). De asemenea, Constantin Grameni (Farul Constanța) a devenit și el indisponibil după ce a acuzat o problemă musculară la antrenamentul de ieri, iar în locul lui a fost convocat Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova).

-comunicat FRF

Știrea inițială: David Miculescu, chemat de urgență la România U21

Din informațiile GSP, selecționerul l-a chemat de urgență pe David Miculescu. Extrema de la FCSB a fost în lotul lărgit în cantonamentul din Italia, dar Săndoi nu îl păstrase în lotul final. Acum, după accidentarea lui Mihăilă, l-a rechemat. 

Fotbalistul se află în acest moment în vacanță, FCSB lăsându-l să fie liber până miercuri, 21 iunie. 

4meciuri și un gol are Miculescu la România U21

Lotul României U21 pentru EURO 2023

  • PORTARI: Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);
  • FUNDAȘI: Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Victor Dican (FC Botoșani), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi), Alexandru Pantea (FCSB), Andrei Borza (Farul Constanța);
  • MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Constantin Grameni (Farul Constanța), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948), Octavian Popescu (FCSB), David Miculescu (FCSB), Adrian Mazilu (Farul Constanța);
  • ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanța).

Mihăilă nu putea juca în primul meci la EURO 2023

Mihăilă oricum nu putea juca în primul meci, cu Spania U21, miercuri. Potrivit regulamentelor un fotbalist nu poate juca două partide internaționale într-un interval mai mic de 72 de ore.

După meci, la conferință, selecționerul Edi Iordănescu declara că Mihăilă s-a accidentat după primul gol și că a marcat pentru 2-2 după ce suferise ruptura musculară. Curios, după reușita respectivă, Mihăilă a putut să sară peste panourile publicitare și apoi pe plasa despărțitoare din fața galeriei noastre, pentru a sărbători cu fanii. Este posibil ca tocmai acest gest să-i fi agravat accidentarea. 

MM Stoica s-a luat de Săndoi după „cazul Miculescu”

Mihai Stoica s-a arătat deranjat de faptul că Emil Săndoi, selecționerul României U21, nu l-a contactat după ce a decis să-l scoată din lotul pentru EURO pe David Miculescu.

„Cred că era corect ca Săndoi să mă sune pentru a-mi explica motivele. Nu a dat niciun semn, așa că nu am ce comenta. Probabil e compleșit de problemele de la U21, dar putea da un semn. Are numărul meu, m-a mai sunat în trecut. 

Putea să mă sune și acum să să-mi spună. De ce să mă sune? Din respect! Și din același motiv pentru care m-a sunat în trecut să mă întrebe una sau alta despre jucători. Pentru mine nu e nicio problemă că Miculescu nu a rămas în lot. Cred că nu s-a prezentat la antrenamente așa cum voia Săndoi. Că nu se pune problema de indisciplină. Repet, așteptam un telefon. Măcar 30 de secunde. Dar nu-i problemă...”, a declarat Mihai Stoica la OrangeSport.

Programul României U21 la Euro 2023:

  • Miercuri, 21 iunie, ora 21:45 » România – Spania (Stadionul Steaua, București)
  • Sâmbătă 24 iunie, ora 19:00 » România – Ucraina (Stadionul Steaua, București)
  • Marți 27 iunie, ora 21:45 » Croația – România (Stadionul Steaua, București)

Citește și: 

Verdictul lui Dumitru Dragomir, după egalul norocos obținut de România la Lucerna: „Panaramă de meci ca ăsta nu am văzut!”

Notele „tricolorilor” date de Costin Ștucan, trimisul GSP la Lucerna, și analiza post cu post: cine a fost cel mai slab „tricolor” și cine e „jucătorul care ar trebui să stea acasă până își schimbă atitudinea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
jairz_70
jairz_70  •  20 Iunie 2023, 15:56

acolo era locul lor de fapt -si campanu si miculescu trebuia sa fie in lot -ai adus de la farul jucatori care nu au jucat un meci intreg si reprize in forta pt vopsitorie

danke_asig
danke_asig  •  20 Iunie 2023, 12:32

ba *** v-a complesit limba romana de tot , huuuooooo

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează