NATIONALA  ·  OPINIE

Ionuț Lupescu trage un semnal de alarmă la final de an: "Asta n-am înţeles-o niciodată"

Articol de GSP - Publicat luni, 24 decembrie 2018 16:31

Ionuț Lupescu face o analiză a fotbalului românesc la final de an și spune că nu înțelege de ce echipele din România își doresc să joace doar împotriva unor adversare mai slab cotate.

”Mă uitam acum, la tragerea la sorţi, toată lumea se gândea să găsim o grupă mai accesibilă. Asta n-am înţeles-o niciodată. De ce nu vrem să ne batem cu cei mai buni? Încercam să-i spun şi lui Mircea Sandu, când era preşedinte, să facă meciuri amicale cu cele mai bune echipe. Acum, fotbalul românesc, la nivel internaţional, este inexistent.

La cluburi nu suntem în cupele europene, la naţională ne chinuim cu Muntenegru şi Lituania. Eu cred că toată lumea trebuie să fie fericită că joacă cu Spania, cu Franţa, cu Anglia, cu astea mari. Numai aşa oamenii sunt atenţi la tine. Este o chestie de mentalitate. La noi, în ultimii ani, în afară de Gică Hagi, care face ceva separat cu clubul lui, nimeni nu reuşeşte s-o facă. Ne ascundem mereu după un culoar, după puţină şansă. Nu, trebuie să jucăm cu cei mai buni.

Cred că ar fi un dezastru pentru fotbalul românesc să-ţi vină un Campionat European acasă şi noi să nu fim calificaţi. E chiar o ruşine!”, a spus Ionuţ Lupescu la TV Telekom Sport.

Citește și: 

Analiza lui Dică: decizia care i-a fost fatală cu CFR Cluj » "Și-a dat seama, de-asta l-a luat de gât"Pe nea Nelu lumea îl vedea des în vie udând butucii. Până într-o zi când mascații au venit peste el. Incredibil ce era ascuns printre rânduri Acum, tot satul râde de el
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
19:45 Handbal M
Veszprem - HC Zagreb
Digi 2
19:45 Handbal M
Kiel - Nantes
Digi 4
20:00 Fotbal, Preliminarii Europa League
Djurgarden - CFR Cluj
Look Plus, Digi 1
20:00 Fotbal, Europa League
FCSB - Slovan Liberec
-
21:45 Handbal M
Barcelona - Celje
Digi 2
21:45 Handbal M
HC Vardar - Elverum Handball
Digi 3
22:00 Fotbal, Supercupa Europei
Bayern Munchen - Sevilla
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1