FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA. Anunțul făcut de UEFA legat de barajele pentru Euro 2020

UEFA a anunțat regulile pentru barajele de la Euro 2020, inclusiv Islanda - România, în această perioadă de pandemie. Echipele nu pierd automat la „masa verde”, dacă nu au suficienți jucători!
UEFA a anunțat regulile pentru barajele de la Euro 2020, inclusiv Islanda - România, în această perioadă de pandemie. Echipele nu pierd automat la „masa verde”, dacă nu au suficienți jucători!

Articol de - Publicat vineri, 02 octombrie 2020 13:51 / Actualizat vineri, 02 octombrie 2020 18:56

UEFA a anunțat regulile pentru barajele de la Euro 2020, inclusiv Islanda - România, în această perioadă de pandemie. Echipele nu pierd automat la „masa verde”, dacă nu au suficienți jucători! Pot cere decalarea meciului, care s-ar disputa cel mai târziu între 31 mai și 8 iunie. Chiar înaintea Euro!

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la Euro 2020.

Acest meci de la Reykjavik, din semifinalele barajului pentru Euro 2020, ar fi trebuit inițial să se joace pe 26 martie. Dar, din cauza pandemiei, a fost amânat pe 4 iunie. Și mutat din nou, pe 8 octombrie. Într-un scenariu extrem, ar putea fi iar decalat, până în vara anului viitor, foarte aproape de începutul turneului final.

”Cinci testări în două săptămâni”

Joi, președintele FRF, Răzvan Burleanu, spunea că ”ne îngrijorează numărul mare de teste pe care jucătorii și stafful tehnic le vor efectua. Vor trece prin cinci testări în decurs de două săptămâni. Prima înainte de a ajunge în cantonamentul naționalei, a doua va fi luni dimineață la Mogoșoaia, apoi imediat cum aterizăm în Islanda, alta în Norvegia și încă una la Mogoșoaia, ce precede meciul cu Austria”.

Poate fi mutat în altă țară!

Cotidianul nordic Visir prezintă regulile speciale aprobate de Comitetul Executiv UEFA pentru acest play-off . Fiecare echipă e obligată să aibă minimum 13 fotbaliști, inclusiv un portar. La fel ca în cupele europene, numai că e o diferență esențială. În competițiile continentale, pierzi la masa verde, 0-3, dacă nu îndeplinești condiția celor 13 nume pe foaia de joc. În barajul naționalelor, partida se poate amâna.

Când? Forul de la Nyon anunță că, în cel mai rău caz, este posibilă disputarea acestor întâlniri și în ultima ”fereastră” pregătită pentru selecționate înainte de de Euro, între 31 mai și 8 iunie 2021. Turneul urmând să înceapă pe 11 iunie.

Tot Visir dezvăluie că ”dacă este necesar, UEFA își rezervă dreptul de a muta play-off-ul într-o altă țară”.

Arbitru islandez?

O precizare și pentru brigada de arbitri. Dacă unul dintre ei se infectează cu COVID-19, poate fi înlocuit cu un asistent sau chiar ”central” local, chiar dacă nu e trecut pe lista FIFA. Mai limpede, un islandez sau mai mulți ne-ar conduce în baraj! O situație care ne-ar dezavantaja clar.

Doar 200 de fani islandezi? 

După ce UEFA a relevat că va permite revenirea spectatorilor pe stadioane la meciurile naționalelor și în cupele europene, cu un procent maxim de 30% din capacitatea arenelor, dar respectând măsurile din țările-gazdă, islandezii s-au referit și la partida din 8 octombrie. Potrivit Visir, cum ”Laugardalsvöllur” are 9.800 de locuri, ar fi aproape 3.000 de fani nordici. Numai că, în acest moment, autoritățile de la Reykjavik au impus o limită maximă de 200 de persoane.

Programul României în această toamnă:

  • 8 octombrie: Islanda - România (baraj pentru Euro 2020)
  • 11 octombrie: Norvegia - România (Liga Națiunilor)
  • 14 octombrie: România - Austria (Liga Națiunilor)
  • 12 noiembrie: Bulgaria/Ungaria - România (baraj pentru EURO 2020 - dacă trecem de Islanda)
  • 15 noiembrie: România - Norvegia (Liga Națiunilor)
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord - România (Liga Națiunilor)

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Caz șocant! Colegul lui Bicfalvi renunță la fotbal și merge la război

Dinamo Kiev, asalt pentru Tudor Băluță! Igor Surkis confirmă negocierile: „Am trimis deja oferta”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează