FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN ISLANDA

ISLANDA - ROMÂNIA. EXCLUSIV Două episoade care arată latura mai puțin cunoscută a lui Mirel Rădoi: „Unora dintre jucători le-au dat lacrimile! Îți vine să zbori”

Mirel Rădoi redefinește naționala României. FOTO: Gazeta Sporturilor +14   FOTO
Mirel Rădoi redefinește naționala României. FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 08 octombrie 2020 00:00 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 08:27

ISLANDA - ROMÂNIA. Insideri de la lotul național vorbesc despre laturile mai puțin cunoscute ale selecționerului Mirel Rădoi în relația cu jucătorii și cu staff-ul tehnic și medical

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la EURO 2020.

Venirea lui Rădoi la echipa națională a adus schimbări majore în pregătirea partidelor și în felul în care selecționerul găsește chimia de comunicare în relațiile cu jucătorii și propriul staff. Iar două momente relatate din interiorul echipei scot la iveală crâmpeie din atmosfera de la lot. 

Povestește unul dintre „tricolori”, care a lucrat cu Rădoi și la U21: „Are un fel incredibil de a motiva și de a conecta echipa la meci! Discursul dinaintea jocurilor e, pur și simplu, paralizant pentru un jucător concentrat la ce spune și atent la mesajele lui. Sunt unii cărora efectiv le dau lacrimile în vestiar. Mirel pune patos în special în speech-ul dinaintea jocurilor, iar după ce termină intervenția îți vine să zbori!”.

„Rădoi îi face să se simtă importanți”

O altă latură este legată de faptul că Rădoi pune mare preț pe lucrul în echipă, lucru relevat și de faptul că în toate comentariile sale folosește des sintagma „noi” și foarte puțin „eu”.

„Mirel îi ascultă pe toți cei din staff, culege de la fiecare informațiile care-l interesează și chiar ține cont de punctele de vedere ale colaboratorilor săi, care se simt oameni importanți, implicați activ în viața echipei, nu personaje de decor”, spun oameni din FRF. 

Un exemplu vizavi de loialitatea pe care o arată celor din echipa tehnică e acela că, atunci când a semnat contractul cu FRF pentru lotul U21, a pus condiția ca în cazul în care „tricolorii” mici se califică la Olimpiadă, să meargă la Jocuri fix cu aceiași colaboratori din calificări, chiar dacă unii vor pleca între timp în alte părți, cazuri posibile, bunăoară, la masori sau preparatori fizici. 

240.000 de euroe salariul lui Rădoi la echipa națională, iar angajamentul îi expiră în noiembrie 2021, cu posibilitatea de prelungire automată pentru barajul CM sau pentru turneul final, în 2022

FOTO Imagini de la antrenamentul oficial al României

+10 FOTO

VIDEO Mirel Rădoi: "Avem mai multe planuri de joc! Vom încerca să fim tot timpul în terenul adversarului"

Citește și alte știri despre naționala României: 

FOTO Ce s-a întâmplat la antrenamentul oficial al „tricolorilor”: cine l-a „adoptat” pe Camora, care a fost cel mai vesel grup și ce joc le-a pregătit Mirel Rădoi

ISLANDA - ROMÂNIA. Marea dilemă a lui Mirel Rădoi: Bancu sau Camora? GSP vă prezintă o comparație între cei doi, ofensiv și defensiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
223102608702428
Serge Sand  •  08 Octombrie 2020, 13:44

O să fie trist și de data asta

mircea.b
mircea.b  •  08 Octombrie 2020, 09:20

Hai sa batem Islanda! Desi mi-e tare frica... Succes băieți! Hai Romania!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează