FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA // Veste bună de la Reykjavik! Cum arată stadionul pe care se va juca barajul pentru EURO 2020

Articol de - Publicat duminica, 09 februarie 2020 14:17

România va juca împotriva Islandei, în deplasare, în barajul pentru EURO 2020. Specialistul islandez care se ocupă de suprafața de joc pe stadionul „Laugardalsvöllur” spune: „Gazonul e departe de a fi frumos, încă e umed, puțin înghețat în unele locuri. Dar totul e sub control”.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

După ce, în ianuarie, gazonul de pe "Laugardalsvöllur" din Reykjavík era într-o stare deplorabilă, plin de apă, apoi acoperit complet cu zăpadă, terenul pe care vor evolua "tricolorii" semifinala barajului pentru Euro 2020, pe 26 martie, arată mult mai bine. 

Într-un reportaj realizat de cotidianul islandez Visir, Kristinn Jóhannsson, specialistul care se ocupă de suprafața de joc, afirmă: „Situația e îmbucurătoare. În urmă cu o săptămână, era frig, totul era alb aici. S-a mai încălzit și terenul e curat acum, fără bălți”.

Întrebat dacă s-ar putea juca pe el astăzi, acesta a răspuns zâmbind: „Azi, nu. Mâine”. Probleme dacă bate vântul foarte tare Jóhannsson spune că „trebuie să împiedicăm orice ar putea afecta gazonul. Bălți, zăpadă, gheață”. În martie, cu trei săptămâni înaintea partidei, terenul va fi acoperit cu un balon cu aer cald (înainte, vor fi puse și prelate). 

„Problema e că nu poate rezista dacă vântul e foarte puternic. Într-un asemenea scenariu, vor începe din nou grijile”. Deocamdată însă, e bine. „Gazonul e departe de a fi frumos, încă e umed, puțin înghețat în unele locuri. Dar totul e sub control”, a încheiat islandezul. 

„Începutul anului a fost o mare provocare pentru noi. Decembrie fusese o lună bună, dar în ianuarie am muncit mult. Am ieșit deseori pe teren pentru a-l curăța de zăpadă” 
Kristinn Jóhannsson, specialistul gazonului la Reykjavik

Citește și: 

FRF a găsit soluția pentru postul de fundaș dreapta: „Andrei Burcă poate deveni o variantă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
deusdat
deusdat  •  09 Februarie 2020, 17:47

Nu contează cum e terenul că oricum bat ei.

rocky2
rocky2  •  09 Februarie 2020, 16:01

Vestea buna e că acum putem fi eliminati pe un gazon decent! Ce ar fi fost sa luam bataie pe unul desfundat?

ovidiu2019
ovidiu2019  •  09 Februarie 2020, 15:54

Arata rau si ca un stadion comunal. Nu ar trebui sa se joace in Danemarca?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează