FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Edi, să vii cu placa asta la club, nu la națională!” » Panduru desființează discursul lui Iordănescu și trage un semnal de alarmă

Edi Iordănescu // foto: Imago Images
Edi Iordănescu // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2022 10:55 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 11:57

Basarab Panduru (51 de ani) nu agreează discursul lui Edi Iordănescu (43). El consideră că selecționerul României nu mai are timp să pună la punct echipa pentru meciurile din Nations League. 

Edi Iordănescu și-a început mandatul de selecționer cu două meciuri amicale: 0-1 cu Grecia, 2-2 cu Israel. Pentru reprezentativa de seniori a României urmează 4 meciuri oficiale, în Nations League, programate între 4 și 14 iunie.

După remiza din Israel, Basarab Panduru l-a avertizat pe selecționer că nu mai are timp să pregătească echipa pentru duelurile oficiale din luna iunie, unele extrem de importante, întrucât Edi Iordănescu are ca obiectiv intermediar al contractului câștigarea grupei din Nations League.

Torje a decis să părăsească România: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”
DINAMO
Torje a decis să părăsească România: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”

Basarab Panduru: „Nu mai ai timp să muncești, Edi!”

„Discursul lui este de antrenor de echipă de club. Are impresia că mâine are antrenament, și că de mâine până în iunie tot muncesc, se antrenează. Păi nu mai ai nimic, doar două zile înainte de 4 meciuri. Asta, cu munca, e o placă pe care o pui la echipa de club.

Cum crezi că vede jucătorul un antrenor care poate pleca după 3 luni? Care vine pentru 2-3 luni și care spune că «trebuie să muncim»? Nu mai ai, Edi, timp să muncești! Mâine nu ai antrenament. Nu mai poți să ieși pe teren cu jucătorii, să-i așezi, să le arăți fotbalul pe care-l ai în cap.

Din păcate pentru el, și chiar îmi pare rău, nu i-a avut pe toți valizi din prima până în ultima zi”, a declarat Panduru la Orange Sport.

Programul României în Nations League

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Mi-aș fi dorit să îi cunosc mai bine pe jucători. Au fost jucători pe care i-am văzut când au venit, apoi când am plecat spre aeroport, pentru că au stat în cameră, primeau mâncare la ușă și nu am avut interacțiune cu ei. 

În fiecare zi pregăteam antrenamentul, iar a doua zi trebuia să schimbăm totul, pentru că se modifica numărul de jucători. Am avut jucători cu probleme, COVID, viroză... nu a fost ușor. 

A fost foarte greu pentru grup, mi-aș fi dorit să discut mai mult cu ei, să îi cunosc mai bine, să putem pregăti mai în detaliu jocurile și să se obișnuiască cu stilul meu, cu felul meu de a fi.

- Edi Iordănescu, după meciul cu Israel 

VIDEO. Iosif Rotariu: „Nu lipsa anumitor jucători a determinat rezultatul cu Israel”

Mai multe știri despre echipa națională: 

Iosif Rotariu știe în jurul cui trebuie să construiască Edi Iordănescu naționala: „Îl avem pe el, dar ne entuziasmăm că a bătut Cicâldău un corner cu Barcelona”

Israel - România 2-2. Edi Iordănescu a avut două mâini moarte + 4 „tricolori” de nota 7

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
gimiskutze
gimiskutze  •  30 Martie 2022, 15:53

A trebuit sa bifeze ca a antrenat echipa nationala, atita tot. Peste tot a stat putin sau foarte putin. SUnt total de acord cu Panduru. Next!

sibelius
sibelius  •  30 Martie 2022, 15:11
Postat de niculaemoromete pe 30 Martie 2022, 15:03

Convocarea la națională se face prin presiunea grupurilor de interese: fcsb, cfr, csu, impresari. Titularizarea în primul 11 se face la inspirație sau la sugestie. Nici cu Grecia, nici cu Israelul, Edi Iordănescu nu a avut inspirație: Ivan, Bancu, Alibec, Bordeianu, Nedelcearu, Rațiu au fost clar sugestii, nu aveau ce să caute la națională, sunt expirați! Să începi cu trei închizători meciul cu Grecia( Bordeianu, Cicâldău, R.Marin) este o totală lipsă de inspirație! Mai departe, soarta antrenorului este în inima și piciorul jucătorilor: Mihăilă a fost individualist; Bordeianu nu este înghițit de nici un coechipier; atunci când ești brunet și te faci blond dai măsura IQ-ului pe care îl poți accesa...

Nea' Moromete, Razvan Marin si Cicaldau nu au fost niciodata si nici nu vor fi inchizatori. Ratiu e un fundas dreapta decent, dar are nevoie ca cel din fata lui sa coboare in defensiva. Aceeasi problema e si in stanga. Orice fundas ar fi e mancat cu unul ca Mitrita in fata lui.

torque07
torque07  •  30 Martie 2022, 15:04
Postat de coco1987 pe 30 Martie 2022, 12:23

Este relativa treaba asta...Piturca, cate echipe a calificat in cupele europene inainte de a deveni selectioner in 1998 ? Zero parca. Asta nu l a impiedicat sa devina un foarte bun selectioner. E drept, la el e exceptia , ca daca stau sa ma gandesc, toti ceilalti selectioneri romani cu rezultate (adica vreo 2, ca atat avem) avusesera si rezultate la club la nivel european inainte (Iordanescu, Ienei...).

Mare problema asta cu experienta...intradevar nu poate merge oricine sa fie selectioner. Dar multa lume nu a inteles ca antrenorul e o treaba, selectionerul e alta. Gareth Southgate, a facut doua sezoane la Midllesbrough mediocre si apoi a fost selectioner: bronz cu nationala U21, finala european cu nationala mare apoi. De cealalta parte i-l avem pe marele Il Luce , antrenorul secolului M. Lucescu. Pe unde a fost a dictat ce-i trebuie, a fost ascultat i s-au adus jucatori si a castigat. A fost la nationala Turciei...a avut la dispozitie jucatori ..FOTBALISTI, si ce a facut?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează