FOTBAL  »  NATIONALA  »  ITALIA - PORTUGALIA 0-0

ITALIA - PORTUGALIA 0-0 // Roberto Mancini: ”Am dominat-o 70 de minute pe campioana Europei” » Presa din Italia nu iartă ratarea calificării

Articol de - Publicat duminica, 18 noiembrie 2018 12:58

Roberto Mancini apreciază evoluția squadrei azzurra din egalul cu Portugalia, 0-0. Italienii au ratat multe ocazii în prima repriză dar și calificarea în Final 4. ”Echipa piticilor funcționează, ne lipsește doar golgeterul”, a scris Gazzetta dello Sport.

În urmă cu fix un an, tot pe San Siro, Italia era eliminată în returul barajului pentru CM. Și la fel după un 0-0, contra Suediei. Squadra azzurra a progresat în ultimele 12 luni cu selecționerul Roberto Mancini în locul lui Gian Piero Ventura, însă a ratat încă o calificare, în Final 4 al Ligii Națiunilor.

Nulul cu Portugalia e frustrant pentru gazde. "Am dominat-o 70 de minute pe campioana Europei. Am jucat bine și am făcut un pas înainte față de meciul cu Polonia, însă n-am reușit să marcăm. Și nu e doar un detaliu. Am avut atâtea ocazii și nu poți câștiga dacă nu dai gol. Sunt convins că vom rezolva și problema vârfului", s-a plâns antrenorul italian.

"Chin groaznic să marcăm"

Gazzetta dello Sport a văzut partea plină a paharului: "Echipa piticilor funcționează, defensiva oferă garanții, iar la mijloc Jorginho și Verratti dau echilibrul necesar. Jocul a arătat calitate, am avut 70 la sută posesie, dar fanii vor rezultate".

A atins și jumătatea goală: "Ne lipsește numai un golgeter de anvergură internațională și de aceea ne chinuim îngrozitor să marcăm. Nu-l avem pe Lewandowski și am putea găsi alte soluții să dăm goluri, cum ne învață istoria". Immobile, Chiesa și Insigne nu l-au bătut pe Rui Patricio, nici rezervele nu au reușit. Ultimul vârf marcator pentru azzurri a fost Zaza, în egalul cu Olanda (1-1) de-acum 6 luni și jumătate. 

4egaluri consecutive are acasă Italia cu Mancini. Azzurrii n-au mai învins pe teren propriu de 6 meciuri, de la 1-0 cu Israel în septembrie 2017

7goluri a marcat Italia în 8 meciuri cu Mancini. Niciodată mai mult de unu într-un joc, cu excepția amicalului de la debut cu Arabia Saudită, 2-1

Vezi și: Turcii i-au găsit înlocuitor lui Mircea Lucescu » Opinii vehemente în presă: "O generație bună irosită cu un antrenor prost"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close